سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی:

آثار جشنواره خوشنویسی رضوی رشد کیفی خوبی داشته است

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در بین هنرهای اسلامی و ایرانی هنر اصیل خوشنویسی در میان مردم از جایگاه خاصی برخوردار است.

به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی،سید سعید سرابی در افزود: طیف گسترده ای از هنرمندان هر ساله به این جشنواره اقبال نشان می دهند که این امر نشان دهنده پیوند بین هنرمندان و فرهنگ رضوی است.
 
وی با تاکید بر کیفی سازی این جشنواره اظهار داشت: سال گذشته یازدهمین دوره جشنواره خوشنویسی رضوی برای اولین بار در مشهد برگزار شد که پس از جشنواره جلسه آسیب شناسی و بررسی نقاط قوت و ضعف جشنواره نیز برگزار شد امسال می طلبد که با نگاه به آسیب های سال گذشته نقاط ضعف جشنواره به حداقل برسد و کیفیت جشنواره مد نظر قرار گیرد.
 
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: داوری آثار دوازدهمین جشنواره خوشنویسی رضوی با حضور داوران این جشنواره در انجمن خوشنویسان کشور در تهران برگزار شد.
 
وی از داوری آثار این جشنواره توسط 12 نفر از اساتید برجسته خوشنویسی خبر داد و گفت: این آثار در رشته های نستعلیق، شکسته نستعلیق، ثلث، نسخ و خط تحریری توسط این اساتید داوری شد.
 
سرابی اظها ر داشت: در رشته نستعلیق غلامحسین امیرخانی، علی شیرازی و احمد قائم مقامی در رشته شکسته نستعلیق محمد حیدری، مجتبی ملک زاده و علی اکبر رضوانی در رشته نسخ و ثلث سید رضا بنی رضی، محمد کاشانی آزاد و حسین نجفی در رشته خط تحریری حسین خیامی، محمد کاظمیان، محمد علی محمد باقرزاده طوسی این آثار را داوری کردند.
 
وی کیفیت آثار ارسالی را مناسب خواند و افزود: بر اساس نظر هیات داوران که آثار را داوری کرده بودند آثار این جشنواره رشد کیفی خوبی داشته است به طوری که استاد امیرخانی به تمجید از آثار این جشنواره پرداخت.
 
وی با اشاره به اینکه از حضور استاد امیرخانی در اختتامیه جشنواره خوشنویسی رضوی خبر داد و  گفت: پیگیری های لازم برای حضور معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر اساتید برجسته کشوری در اختتامیه جشنواره  انجام شده است.
 
سرابی با بیان این که داوری آثار در تهران انجام شد، اظهار داشت: با عنایت به این که اکثر داوران جشنواره از اساتید برجسته کشوری که در تهران ساکن هستند می باشند تمهیداتی انجام شد که داوریهای جشنواره در تهران انجام شود.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، با بیان اینکه 12نفر از اساتید برجسته خوشنویسی به داوری آثار منتخب پرداختند، تصریح کرد: در جشنواره‌ها طبق روال معمولی که وجود دارد، آثار ارسالی در دو مرحله داوری می‌شود،یک داوری اولیه و دیگری داوری نهایی است که قبل از این داوری‌ها کارها ایمیل می‌شود یعنی تصویر اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال می‌شود و از میان تصاویر ارسالی یک سری از آثار برگزیده شده و به صاحبان آثار اطلاع داده می‌شود که اصل آثار را ارسال کنند.
 
وی با بیان این که 480 اثر ب جشنواره رسیده است، بیان داشت: همزمان با برگزاری جشنواره خوشنویسی در مشهد دو نمایشگاه از آثار این جشنواره در مشهد برگزار می شود.
 
دبیر دوازدهمین جشنواره خوشنویسی رضوی گفت: آثار برتر جشنواره خوشنویسی رضوی با نام جشنواره دوازدهم رضوی در کتابی به چاپ خواهد رسید.
 
وی با بیان این که هدف ما این است که آثار جشنواره در معرض دید علاقمندان قرار گیرد افزود: این آثار بر روی لوح فشرده قرار می‌گیرد و سعی می‌شود تا آثار ارسالی در جاهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
 
جشنواره خوشنویسی رضوی یکی از قدیمی‌ترین برنامه‌ها در جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) است که امسال دوازدهمین دوره آن به صورت سراسری برگزار می‌شود.
 
این جشنواره اهدافی همچون ترویج و اشاعه فرهنگ رضوی، جریان‌سازی هنر ایرانی اسلامی، الگوسازی و تبیین فرهنگ متعالی رضوی و ... را دنبال می‌کند و در پنج رشته نستعلیق، شکسته‌نستعلیق، نسخ، ثلث و خط تحریری برگزار می‌شود.
 
وی در ادامه در خصوص جشنواره سراسری محراب، اظهار کرد: 570 اثر به دبیرخانه این جشنواره رسیده است. سرابی با اشاره به دعوت حجت الاسلام سلیمانی، دبیرستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در مراسم اختتامیه جشنواره محراب، تصریح کرد: تلاش می کنیم تا یکی از مراجع حاضر در مشهد را برای این مراسم دعوت کنیم.
 
وی افزود: مسجد، جوانان، نوجوانان و آموزه های رضوی، نقش مسجد در ترویج سبک زندگی رضوی، مسجد و ترویج خوبی ها و مهربانی ها و آموزه های رضوی و تشکل های فرهنگی و معارف رضوی از جمله محورهای مورد بررسی در بخش پژوهشی این جشنواره سراسری است.  
 
دبیرخانه جشنواره سراسری محراب خاطر نشان کرد: فیلم کوتاه، فیلم مستند، پویا نمائی، داستان کوتاه، شعر، نشریه، نشریه دیواری، پوستر و بروشور از جمله سرفصل های بخش برنامه های تولیدی جشنواره سراسری محراب است.   
 
وی افزود: در حال حاضر بیش از 150 اثر در  قالب های شعر، داستان کوتاه و بیش از 50 اثر در بخش های فیلم کوتاه و انیمیشن بخش تولیدی جشنواره سراسری محراب ارسال شده است.  
 
مسئول دبیرخانه جشنواره سراسری محراب ادامه داد: همچنین بیش از 60 اثر در قالب پوستر و بیش از هفتاد اثر بصورت نشریه در بخش تولیدی به دبیرخانه  این جشنواره ارسال شده است.
 
سرابی به زمان آغاز داوری این جشنواره اشاره کرد و افزود: داوری آثار دریافتی در بخش های الگویی، تولیدی و پژوهشی از ابتدای شهریور ماه به مدت یک هفته آغاز می شود.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه فعالیت دبیرخانه دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) نسبت به سال های گذشته به نقطه اوج خود رسیده است، افزود: توجه به کیفیت در حوزه جشنواره ها اصلی بوده است که از دبیرخانه اصلی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) نشأت گرفته و به جشنواره های مختلف فرهنگی هنری جشنواره بین المللی امام رضا(ع) تسری پیدا کرده است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.