اکبر کمیجانی، قائم مقام بانک مرکزی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در خصوص اینکه اجرای بسته ضد رکودی مستلزم تزریق منابع پولی است، آیا محاسبهای شده که با اجرای این بسته چه میزان تورم داریم؟ گفت: هنگامی که در ایجاد تورم رشد نقدینگی سهم به سزایی دارد، تجربه سالهای گذشته هم این موضوع را به خوبی نشان میدهد که مهمترین عامل در رشد تورم، رشد نقدینگی بوده است.
وی ادامه داد: پس از استقرار دولت جدید موضوع انتظامبخشی به رشد نقدینگی و رشد پایه پولی در دستور کار و عملیات اجرایی بوده و این روند ادامه داشته است.
وی افزود: در سال 92 با شروع اصلاحیه بودجه که ندای انضباظگرایی در بخش بودجه و مالی است، سر و سامان دادن به تامین مالی مسکن مهر شروع شد.
کمیجانی ادامه داد: همانطور که پیشتر اشاره شده بود، مهمترین عامل در رشد پایه پولی در سالهای 88 تا اواسط 92 مسکن مهر بوده و آذر ماه بود که تیم بانک مرکزی، وزارت راه و شهر سازی و بانک مسکن که متولی اجرای این پروژه بودند. در آن زمان برای تامین مالی مسکن مهر حدود 45 هزار میلیارد تومان پایه پولی تزریق شد که متاسفانه آثار تورمی بسیار سختی بر جای گذاشت.
وی افزود: خوشبختانه هم جامعه و هم دولت این انضباطبخشی را در نظام بانکی طلب میکرد و با کارهای کارشناسی توانستیم به فرمول ساماندهی برسیم که خود تحولی بزرگ در تورم ایجاد کرد و شتاب تورم به طور قابل ملاحظهای روند بهبود را طی کرد که این روند در ماههای اخیر ادامه یافت.
وی در ادامه اظهار داشت: همانطور که رسم است در پایان سال مالی و آغاز سال مالی جدید با توجه به بررسیهای کارشناسی عمیقی که در بانک مرکزی در جریان است؛ در درجه اول پیش بینی رشد نقدینگی است، رشد نقدینگی که نیاز واقعی اقتصاد برای رشد معقول داشته باشد.
وی در ادامه گفت: ما در مطالعات آغازی که داشتیم با توجه به نتیجه خوب مهار تورم در سال 92 هدف 25 درصد تورم را هدفگذاری کردیم و در مطالعات هم 23،24 درصد در بررسی بود.
کمیجانی تصریح کرد: در کنار این مطالعات بانک مرکزی، مطالعاتی هم در خصوص بسته خروج از رکود در کار گروه این بانک شروع شده است.
قائم مقام بانک مرکزی یادآور شد: همانطور که رئیس جمهور و رئیس کل بانک مرکزی گفتند، پیش بینی تورم در بانک مرکزی همان پیش بینی بسته است و در جهتگیری ما با بسته یکسان و واحد است.
انتهای پیام/