سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر کل دفتر مدیریت بیمارستانی وزارت بهداشت:

لیست انتظارهای پیوند در ایران، کمتر از یک سال است/ تخلف شایعی در امر پیوند وجود ندارد

سید احمد تارا گفت: پیوند اعضای مختلف بدن در ایران چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی، در سطح برترین های دنیا است و ما شاهد لیست انتظارهای کمتر از یک سال در پیوندهای مختلف هستیم.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، سید احمد تارا مدیر کل دفتر مدیریت بیمارستانی  تاکید کرد: در تمام کشورها بحث تصمیم گیری در مورد پیوند اعضا در عالی ترین سطح کشوری باید مورد تایید قرار گیرد.

 سید احمد تارا با اشاره به این که سالها در وزارت بهداشت این نقصیه وجود داشت که در مورد سیاست های پیوند در حد یک اداره تصمیم گیری می شد، ادامه داد: مقام عالی وزارت بهداشت با توجه به حساسیتی که در مورد وضعیت بیماران خاص در کشور وجود دارد، از ابتدای شروع کار وزارت بهداشت در دولت یازدهم تاکید بر تشکیل هر چه سریعتر یک شورای بالادستی متشکل از عالی ترین مقام وزارت خانه، معاونت درمان و صاحبنظران پیوند اعضا در کشور داشت.  

وی با اشاره به این که به دلیل طرح های تحول نظام سلامت اولین جلسه این شورا یک شنبه هفته گذشته و با کمی تاخیر برگزار شد، اعلام کرد: عمده وظایف شورا شامل تصمیم گیری در مورد مسایل اخلاقی و حقوقی پیوند اعضا، مراقبت و پشتیبانی از کیفیت پیوند، تقویت و توسعه واحدهای فراهم آوری اعضای پیوندی و ایجاد حداکثر عدالت در دسترسی به خدمات پیوندی برای تمام مردم کشور است.

 لیست انتظارهای پیوند در ایران، کمتر از یک سال است
به گفته مدیر کل دفتر مدیریت بیمارستانی وزارت بهداشت پیوند اعضای مختلف بدن در ایران چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی، در سطح برترین های دنیا است و ما شاهد لیست انتظارهای کمتر از یک سال در پیوندهای مختلف هستیم.

 تارا با اشاره به این که این انتظار در کشورهای مختلف دیگر بیش از 5 سال بوده به طوری که بسیاری از بیماران فوت کرده اند، خاطرنشان کرد: بدیهی است که بسیاری از کشورهای منطقه تمایل داشته باشند از امکانات فنی و مهارتی پیوند در ایران برای نجات از مرگ استفاده کنند. در این میان سالهاست که وزارت بهداشت برای این که خود متقاضیان پیوند در ایران محروم نمانند، اهدای عضو پیوندی از فرد ایرانی به اتباع خارجی و بالعکس را ممنوع اعلام کرده است.

وی همچنین توضیح داد: اگر دو تبعه یک کشور خارجی برای انجام پیوند به ایران مراجعه کنند، طبق قوانین جاری در مراکز مجاز پیوند، این کار قابل انجام است. اما مثل هر کشور دیگری ممکن است تخلفاتی نیز در این زمینه رخ دهد.

 تاکید بر حفظ جایگاه و مرجعیت منطقه ای پیوند ایران
به گفته  تارا هر چندین ماه یکبار، موردی از اهدای عضو که عمدتا پیوند کلیه است، از دهنده ایرانی به گیرنده خارجی گزارش شده که در این موارد وزارت بهداشت شدیدترین برخوردها را تا حد تعطیلی آن واحدها و برخورد قانونی با متخلفان انجام داده است.

مدیر کل دفتر مدیریت بیمارستانی وزارت بهداشت همچنین افزود: خوشبختانه ایران از لحاظ آمارهای جهانی در لیست کشورهای با شیوع بالای این تخلف ها معرفی نشده اما با توجه به استفاده تبلیغاتی بسیار شدید برخی رسانه ها، پیشنهادهایی از جانب متخصصان پیوند، مبنی بر متوقف کردن کل پیوندهای قانونی و غیرقانونی ارائه شده است.

 تارا ادامه داد: از طرفی عده ای از متخصصان و صاحبنظران نظام سلامت کشور معتقد به حفظ جایگاه و مرجعیت منطقه ای پیوند ایران هستند. در ضمن بنا به این که گیرنده ها و دهنده های خارجی هموطن از خانواده هم نیستند، لازم است قوانین بین المللی در این زمینه مجددا مورد بازنگری قرار گیرد و در جلسات آتی شورای عالی پیوند، نسبت به آن تصمیم گیری شود.

تخلف شایعی در امر پیوند وجود ندارد
مدیر کل دفتر مدیریت بیمارستانی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به این که یکی از پیشنهادها انجام این پیوندها فقط برای کشورهای اسلامی است، توضیح داد: خوشبختانه با مراقبت دقیقی که وزارت بهداشت و همکاران پزشک و پرستار و سازمان های حامی حقوق بیماران مثل انجمن حمایت از بیماران کلیوی اعمال کرده اند، تخلف شایعی در امر پیوند وجود ندارد.

به گفته دکتر تارا تخلفاتی که هر از چندگاهی کشف می شود، شامل انجام پیوند در مراکز غیرمجاز و توسط افراد غیرماهر، تامین دهنده های زنده از کانالی غیر از کانال قانونی انجمن حمایت از بیماران کلیوی که معنای خرید و فروش به خود می گیرد، و در زمینه اتباع خارجی، استفاده از عضو دهنده ایرانی برای گیرنده خارجی با جعل هویت گیرنده به عنوان ایرانی است.

بازنگری مجدد در مورد قوانین پیوند اتباع خارجی
مدیر کل دفتر مدیریت بیمارستانی وزارت بهداشت همچنین اظهار کرد: جزو اولین برنامه های شورای عالی پیوند بازنگری مجدد در مورد قوانین پیوند اتباع خارجی، نحوه صدور مجوز برای بخش های متقاضی، و سپس برخوردهای قانونی لازم با موارد تخلف است.

 تارا در پایان با اشاره به آمار پیوند در ایران خاطرنشان کرد: ایران با انجام نزدیک به 37 هزار پیوند کلیه، 2 هزار و 400 پیوند کبد، یک صد پیوند ریه و 600 پیوند قلب، تا کنون دارای فعالترین بخش های پیوند در سطح منطقه و در دنیا است. 


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۲۲ ۰۱ مرداد ۱۳۹۳
"تخلف شایعی در امر پیوند وجود ندارد"
عدد هزار شایع نیست؟

"دکتر بهروز برومند، پدر علم نفرولوژی ایران به تسنیم گفت: در نهایت تأسف باید بگویم وقتی در برخی بیمارستان‌ها شاهد پیوند کلیه ایرانی‌ها از طریق دلال‌ها و قاچاقچیان به بیماران خارجی هستیم، کار پزشکان و دست‌اندرکاران این ماجرا نیز شرم‌آور است.
رییس انجمن حمایت از بیماران کلیوی با ارائه آماری قابل تامل به جام‌جم خبر می‌دهد: در سال گذشته حدود 1800 عمل پیوند کلیه انجام شده است، ولی فقط حدود 800 مورد از آن با هماهنگی انجمن انجام شده و بیش از هزار مورد از این عمل‌ها به صورت غیرقانونی انجام شده است."

مدیر کل محترم دفتر مدیریت بیمارستانی چرا ما همیشه از واقعیت ها فرارمیکنیم انگار که آب از آب تکان نخورده!عوض اینکه در مسئولیت خویش پاسحگو باشیم روی مسئله را پاک میکنیم!