سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهنمای خرید عسل طبیعی؛

6 راه‌ تشخیص "عسل‌" طبیعی از تقلبی +عکس

عسل‌های مختلف زیادی در بازار پیدا می‌شود که تشخیص طبیعی یا تقلبی بودن آن راه‌های مختلف دارد.

به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران، اساتید رشته زنبورداری برای شناسایی عسل طبيعي از روش‌های آزمایشگاهی استفاده می‌کنند اما مردم عادی هم با استفاده از روش‌های ساده تجربی تقریبا" می‌توانند نوع طبیعی را از تقلبی تشخیص دهند.



این روش‌ها عبارتند از؛
 
*ریختن عسل در آب سرد: 

اگر مقداری عسل طبیعی را در یک لیوان آب سرد بریزید، می‌بینید که عسل کاملا حالت چسبندگی خود را حفظ می‌کند و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل می‌شود اما عسل تقلبی سریع در آب حل می‌شود.

اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن، در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتری برخوردار است.
 
*رس زدن عسل:

رس زدن به معنای رسوب کردن و کدر شدن عسل است. عسل طبیعی به دلیل داشتن دیاستاز بعد از مدتی ته‌نشین می‌شود و رس می‌زند؛ یعنی ذرات قند عسل متبلور می‌شود و عسل مانند روغن نباتی سفت مي شود.

تفاوت آن با شكرك زدن كه در مربا ايجاد می‌شود اين است كه بلورهاي عسل رس زده خيلي ريز تر از بلورهاي مرباي شكرك زده مي باشد.
 
* مزه کردن:

عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند.

لذا افراد می توانند با مصرف زیاد و توجه دقیق درجه خلوص عسل را تشخیص دهند.باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل.
 
* عطر و بوی طبیعی:

اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش بو و رایحه مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید.
 
* آب شدن در دهان:

عسل طبيعي به سرعت در دهان آب مي شود و پس از مصرف ايجاد انرژي مي كند، در حالي كه عسل غيرطبيعي طعم آبنبات مي دهد.
 
* استفاده از ابزارهای بدن:

آقای دکتر اسفندیار رشید زاده عسل شناس و زنبوردار نمونه کشورمان در این باره می نویسد: برای مصرف کننده یک راه بیشتر برای تشخیص عسل وجود ندارد آن هم استفاده از ابزارهایی است که بدن در اختیارش گذاشته است.

با چشمانش شکل ظاهری عسل را ارزیابی کند ، با بینی اش آن را بو کند ، با زبانش آن را مزه مزه نماید اگر مجموعه باب طبعش بود و اگر عسل بخصوص عطر و طعم گلها را داشت، این عسل،عسل واقعی (طبیعی) است و ارزش آن را دارد که بهای آن را در حد معقول بپردازد.

انتهای پیام/

منبع:مشرق
برچسب ها: تشخیص ، عسل ، طبیعی ، تقلبی ، زنبور ، رسوب ، کدر ، رس ، شکرک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹۳
در انتظار بررسی: ۰
فرج
۱۷:۰۱ ۱۵ مرداد ۱۳۹۹
ماهم عسل طبیعی داریم .عسل کنار گون خارشتری
ریحانه
۲۰:۳۴ ۱۴ خرداد ۱۳۹۹
باسلام،من عسلی خریدم که بوی کپسول چرک خشک کن میده خیلی بوی بدی هست علت چیست،
..
۰۰:۰۴ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام من یک قاب عسل دارم شانه که به من گفتن طبیعی است اما من چطور می توانم تشخیص دهم که طبیعی یا نه ؟؟؟؟
علی
۱۲:۱۵ ۰۷ خرداد ۱۳۹۹
سلام
علی
۱۲:۱۶ ۰۷ خرداد ۱۳۹۹
سلام
مهنا
۱۰:۵۵ ۰۳ بهمن ۱۳۹۸
کردستان و ایلام عسل های مرغوبی دارن .
عسل
۲۲:۲۴ ۱۵ آبان ۱۳۹۸
سلام
عذر خواهی میکنم عسل خوب هم نمیشه از زنبور دارا خرید چرا چون خودشون میدونن...
ناشناس
۱۹:۱۸ ۲۴ مهر ۱۳۹۸
باسلام بنده عسل طبیعی وحشی درجنگل کنار رود خانه کارون پیدا کردم وخوردم ولی هیچ بوءی ومزه گرم عسل را ندارد ولی رنگ خوبی دارد وهرچه میخورم زده نمیشم چرا ؟
ناشناس
۲۲:۵۴ ۲۰ مهر ۱۳۹۸
عسل اصل کیلویی یه تومنهم نمیدن چه برسه صد تومن
ناشناس
۰۶:۰۲ ۱۶ تير ۱۳۹۸
عسل سبلان دارم به شرط میدم
محمدرضا
۲۰:۰۶ ۳۰ خرداد ۱۳۹۸
متاسفانه تقلب توی غذا خیلی زیاده حتی معروف ترین برندها هم عسل اصل دست مشتری نمیدن و هیچ نظارتی هم نیست، نه تنها برای عسل بلکه این بی نظارتی متاسفانه توی اکثر صنایع غذایی هست، کار بنده توی صنایع غذاییه و به واسطه شغلم خیلی از کارخونه های لبنیات و آبمیوه و صنایع تبدیلی میوه جات رفتم و وضعیت افتضاح تولیدشون رو دیدم به جز یکی دوتا بقیه وضعیت خوبی ندارن و دغدغه ۱۰۰ درصدشون پوله
یک راه حل هست برای عسل که یکم سخته البته، و اینه که چند نفر دوست یا فامیل جمع بشید که یکیتون باغ داشته باشه و شریکی هزینه هاشو تقسیم کنید، چندتا کندو بخرید که اندازه مصرف یک سال همتون بهتون عسل بده و رسیدگیشم تقسیم کنید بین خودتون یا یه جوری با هم کنار بیاید و خلاصه عسل خالص و طبیعی به دست بیارید.
ناشناس
۱۸:۲۰ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
یک ایده جدید دارم – ایجاد شبکه ملی #ارگانیک کشور
ثبت یک شرکت که محصول #ارگانیک را از #کشاورز میخره. (این محصول را قبلا خودش گواهی ارگانیک داده). و با بارکد و QRcode میده توی بازار. به صورتی که مصرف کنندگان با #اسکن کردن اون کد متوجه بشن این محصول کجا تولید شده کی تولید شده و تاریخ مصرفش کی تموم میشه و ...... البته این کار نیاز به یک سایت داره که کشاورزان با مشخصات دقیق و موقعیت زمین و مشخصات محصولشون در اون ثبت نام کنند و بهشون نام کاربری و کلمه عبور داده بشه. تا محصولات را ویرایش کنند و قیمت بزنند و در خواست گواهی ارگانیک بدهند و ...
سود دهی:
صدور گواهی ارگانیک
دریافت پول از کشاورز بابت معرفی محصولش
دریافت پول بابت انتقال کالا از مزرعه تا مغازه دارها
انتقال محصول از طریق کانال اختصاصی خودشون و حذف واسطه ها
امکام فروش گرونتر محصول چون ارگانیک تولید شده

احتمال داره این ایده در کشور بتونه توزیع #محصولات #کشاورزی را متحول کنه. پس خیلی کاربردیه
تازه میشه با انجمن #ارگانیک کشور هم ارتباط داشت و یک شعبه ازشون گرفت. برای صدور مجوز کار راحت تر میشه
لطفا قبل از اینکه کسی این کار را ثبت کنه یا ازش سو استفاده بشه انجامش بدین چون هرکسی این کار را انجام بده میتونه انحصار این را را هم ثبت کنه
جعفر تقی پور
۱۴:۳۵ ۲۷ اسفند ۱۳۹۷
سلام دوستان، پیدا کردن عسل طبیعی واقعا سخته ولی اخیرا یک سایتی راه افتاده که کارش پیدا کردن زنبوردارهای متعهد هست و روی سایت میتونید از این زنبوردارها خرید کنید.
به نظرم میشه به این سایت اطمینان کرد
من که نسیتا راضی بودم از کارشون
عسل طبیعی طارم
۰۶:۳۱ ۱۴ آذر ۱۳۹۷
سلام و عرض ادب خدمت دوستان و هم وطن های عزیز.
زنبور داری شغل خانواده‌ی ما هستش،بنده هم بیشتر کارم فروش عسل هست
اگر عسل خوب و طبیعی خواستید بگید ...
سعادت
۱۶:۴۴ ۱۳ مهر ۱۳۹۷
با سلام و عرض ادب خدمت همه دوستان. دوستان شما اگر میخواهید در زمینه عسل شناسی کارشناس بشید که عرضی ندارم. اما اگر دوستانه هستند که واقعا می‌خوام عسل طبیعی تهیه و مصرف کنن پیشنهاد میکنم کاری رو انجام بدن که من انجام میدم. هر سال تیرماه بعد از دو الی سه ساعت پیاده روی در دل کوههای جنگلی تالش میرسم به زمین و خانه یک چوپان و زنبوردار که سالی یکبار عسل برداشت می‌کنه. ازش عسل کاملا طبیعی به اندازه مصرف سالیانه میخرم و بر میگردم. معمولا مومها پر از شهد نیستند و هر شانه حدود یک تا یک و نیم کیلو عسل داره، بعضاً ۲۰۰,۳۰۰ گرم عسل داره هر شانه یا هر چهارچوب موم. قیمتش یکم بالاست اما می‌دونم و یقین دارم که عسل ناب میخورم. چیزی که حتی ثروتمندترین آدما در حسرتش هستن. همین الان که دارم این متن رو می‌نویسم حوس کردم یه قاشق پر از همون عسل بزنم تو رگ. جای دوستان خالی.... اگر نیاز ضروری داشتید باهام تماس بگیرید راهنمایی میکنم. لطفاً فقط کسانی که نیاز ضروری دارن، من فقط یه شهروند معمولی هستم نه فروشنده یا تولید کننده و شغل من چیز دیگریست.
شجاع سیلاوی
۱۷:۵۳ ۱۲ بهمن ۱۳۹۷
دوست عزیز سلام من مادر مریض دارم و برای دارو عسل طبیعی میخوام لطف کن و راهنمایی کن . خدا انشاالله حافظ خودت و خانوادت باشه .
جعفر یاشاسین آذرربایجان
۰۰:۱۵ ۱۳ مهر ۱۳۹۷
یاشاسین آذر بایجان،یاشاسین آذربایجان،عسل فقط عسل تورک.به خودا بهترینه
ناشناس
۱۸:۱۷ ۰۳ دی ۱۳۹۷
چرا قسم میخوری اونم به خداوند
دردسر
۲۳:۲۱ ۱۰ مهر ۱۳۹۷
بااحترام این روزایک ضرب المثل لری هیچ کسی نمیگه دوغ من ترشه میگن شیرین شرین زنبوردارهمش میگن عسل طبیعی است . به جغرافیای اقلیمی هم مدنظرباشد.
ناشناس
۱۵:۰۴ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
با نوک چاقو کمی عسل را برداریدوروی کاغذ یک شیار نازک بکشید بعدازچندثانیه عسل مرغوب بصورت حباب درمی آید روشهای دوستان که مکتوب نموده اند هم صحیح است
ناشناس
۱۴:۴۲ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
من عسل طبیعی دارم
ناشناس
۲۰:۵۷ ۱۰ شهريور ۱۳۹۷
باسلام خدمت دوستان بهتر است بدانید که زمان شهد آوری زنبور عسل به کندو در اکثر نقاط ایران ماههای خرداد وتیر ونیمه اول مرداد می باشد ودر این سه ماه زنبور باتوجه به عمر کوتاه گلهای کوهستانی ‌(یک ماه) ازانواع گلها شهد به کندو آورده ورنگ وطعم عسل بستگی به گلهای غالب منطقه دارد در مجموع عسل کوهستان باتوجه به تنوع گلها دراین سه ماه از عطر وطعم بهتری برخوردار بوده وبیشتر رنگ روشنی نسبت به عسل دشت دارد
ناشناس
۰۳:۴۸ ۰۷ تير ۱۳۹۷
تنها راه رسیدن به عسل طبیعی این است که از غیر ایرانی بخری.
قنبر
۱۴:۱۵ ۳۱ خرداد ۱۳۹۷
تشخیص عسل طبیعی از تغلبی روش اسان با خوردنش وقتی عسل طبیعی دو قاشق بخوری گوشات قرمز میشه مغز هنگ میکنه سرت گیچ میشه
سلامی
۲۱:۳۸ ۲۶ مرداد ۱۳۹۷
دمت گرم.
آخر راه حل بود

از خنده روده بر شدم
ناشناس
۱۲:۱۴ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷
خدا شفایت بده
سعادت
۱۵:۵۶ ۱۳ مهر ۱۳۹۷
من هر سال آخر خرداد ماه به اندازه مصرف یک سال خودم و خانواده ام عسل طبیعی میخرم. از یک ایرانی. از یک تالشی چوپان. سه ساعت پیاده و سربالایی از راه مال رو میرم به دل کوههای جنگلی. جایی که کشاورزی و سمپاشی و علف کش وجود ندارد. ایران ما طبیعت خوبی داره. عسل جنگلی رنگ نداره و زباله. عسل جنگلی کم بود هست اما برای جنگل دوستان همین بوی کم آشناست. عسل جنگل نسبتا شل است. طعم خواصی داره. یک دنیا خاصیت داره. خودم که با وجود این عسل بی نیاز به دکتر هستم...اگر واقعا همچین عسلی لازم دارید با من تماس بگیرید تا موقع برداشت راهنماییتون کنم برای خرید یا تهیه. خارجه ها تو خواب همچین عسلی ببینن
ناشناس
۲۳:۳۵ ۰۸ خرداد ۱۳۹۷
با سلام
تنها راه شناسایی مطمئن عسل فقط آزمایشگاه می باشد زیرا امروزه با استفاده از گلوکز و مخلوط کردن آن با طعم دهنده مجاز عسل و رنگ دهنده مجاز زرد و یا قرمز چنان عسلی درست می کنند که هیچکس توانایی تشخیص آنرا ندارد !!!! لذا تنها راه اعتماد به زنبورداران و افراد مطمئن است
دانیال
۰۱:۲۷ ۲۵ فروردين ۱۳۹۷
به نزره من عسل طبیعی کمتر تو بازار پیدا میشه
من
۱۶:۰۴ ۲۹ مهر ۱۳۹۷
«نظر» درسته نه «نزر»
ناشناس
۱۱:۳۸ ۲۱ اسفند ۱۳۹۶
ماشالله چقدر جغرافیامون قویه:/
فرشاد
۱۰:۳۴ ۱۶ اسفند ۱۳۹۶
خدمت دوستان و اساتید عرض کنم که این راحل های شما واسه بعد از خریده ی روشی بگید که قبل از خریدن امتحان کنیم ی راحل ساده بی بگید ممنون
من
۱۶:۰۶ ۲۹ مهر ۱۳۹۷
«راه حل» درسته نه «راحل»
ناشناس
۰۰:۴۳ ۳۰ بهمن ۱۳۹۶
خیلی عالی بود
ناشناس
۰۹:۲۰ ۱۴ بهمن ۱۳۹۶
خیلی عالی بود یعنی با این شش راه میشه تقلبی یا طبیعی بودن عسل را تشخیص داد
مهسا
۱۶:۵۱ ۱۰ بهمن ۱۳۹۶
دوستون درد تکه بخاطر نظر های خوبی که دادید
ناشناس
۲۰:۵۰ ۱۶ فروردين ۱۳۹۸
«دستتون» درسته نه «دوستون»
«نکنه» درسته نه «تکه»
ناشناس
۱۰:۱۱ ۰۷ بهمن ۱۳۹۶
واقعا اینجوریه
عباس
۱۰:۱۱ ۰۷ بهمن ۱۳۹۶
سلام دوستان اگه یه چوب کبریت را(قسمت گوگرد) را به فاصله مثلا20 سانتی شعله آتش گرفته حدود 2ثانیه تقریبا طول می کشه تا روشن شه حال اگه با عسل آغشته شود ابتدا عسل چکه کرده و سپس روشن میشود حدودا 5 ثانیه حال اگه هرچه اصل تر باشه دیر تر روشن میشه باید قلقش بیاد دست شما این بهترین روش است درضمن عسل اصل زنبور دار ندارد چون اگه اب شکر بهشون نده اونا میرند...
یحیی
۱۰:۴۴ ۱۹ شهريور ۱۳۹۷
بهترین راه ازمایشگاهه و در مورد اصل بودن باید بگم توی ایران هم هست.اما کمتر زنبورداری عسل اصل رو میفروشه و قیمتش معقوله.گاهی تا 180 ت هم میره
سید رضا
۱۳:۴۸ ۰۱ بهمن ۱۳۹۶
فقط شما یک راه دارید اونم مزه عسل تقلبی با اولین قاشق شمارو میزنه ولی طبیعی با هفتمین قاشق تازه نه
مهندس اسماعیلی
۰۱:۲۵ ۱۵ دی ۱۳۹۶
عسل طبیعی رس می زند و عسل شکری شکرک می زند تفاوت رس با شکرک در این است که رس کرم مانند با زبری ترد مانند ولی شکرک دانه ها بسیار صفت شبیه دانه های شکر و طعم غالب قند
عسل طبیعی و بوی گیاهان وگلها را دارد و ظعمش بسیار سبک بوده و باعث سنگینی معده نمی شود
و با تشکر از مطلب بسیار کاملتان در رابطه با عسل و عسل شناسی به عنوان یک زنبوردار مطالبتان کاملا تایید می کنم خیلی خوشحال میشم جهت مشاهده مقالات مکمل هم به سایت ما سر بزنید تا بتوانیم بهتر با همدیگر به ملت عزیزمان خدمت کنیم
ناشناس
۲۳:۵۶ ۲۷ آذر ۱۳۹۶
به به من عاشق عسل هستم
نوید
۱۱:۳۸ ۲۳ آذر ۱۳۹۶
دوست عزیزی که میگن خوزستان و بوشهر همش بیابونه و گل و گیاهش کجاست گویا اصلا با جغرافیای این دو استان آشنا نیست عسلهای کنار،نخل،اکالیپتوس،مورد،که البته مرغوبترین اول عسل و بعد کنار هست
ناشناس
۱۰:۲۲ ۲۲ آذر ۱۳۹۶
خیلی مهم نیست در عمرمون عسل نخوریم چون هیچ کدام اصل نیست حداقل قند فراوون وارد بدنمون نمیکنیم
پارسا
۱۲:۲۲ ۲۱ آذر ۱۳۹۶
یو توصیه دوستانه. دنبال عسل طبیعی نباشید. کمتر از صد گرم عسل طبیعی بیش‌تر از ۳۰۰ هزار تومن. معمولا باید اسپری کنید.
حمیدرضا
۱۲:۲۳ ۰۶ آبان ۱۳۹۶
فرق عسل طبیعی وغیرطبیعی دربومزه است شیرینی زیاد غیرطبیعی عسل های آویشن ارگانیک وهزاراسم دیگه غیرطبیعی
سالار
۰۰:۳۸ ۲۶ مهر ۱۳۹۶
با سلام اقایون عسل شناس ما سمت کرمانشاه کوه های گیزرود لرستان مقداری عسل از اون سمت واسمون اومده عسلشم مال کوهه رنگ عسل خیلی زرده زرد مایل به سفید خیلیم سفته ایا کسی میدونه طبیعی بدونه قاطیه یا نه ممنون میشم بهم جواب بدید
سالار
۰۰:۳۸ ۲۶ مهر ۱۳۹۶
با سلام اقایون عسل شناس ما سمت کرمانشاه کوه های گیزرود لرستان مقداری عسل از اون سمت واسمون اومده عسلشم مال کوهه رنگ عسل خیلی زرده زرد مایل به سفید خیلیم سفته ایا کسی میدونه طبیعی بدونه قاطیه یا نه ممنون میشم بهم جواب بدید
سالار
۰۰:۳۸ ۲۶ مهر ۱۳۹۶
با سلام اقایون عسل شناس ما سمت کرمانشاه کوه های گیزرود لرستان مقداری عسل از اون سمت واسمون اومده عسلشم مال کوهه رنگ عسل خیلی زرده زرد مایل به سفید خیلیم سفته ایا کسی میدونه طبیعی بدونه قاطیه یا نه ممنون میشم بهم جواب بدید
سالار
۰۰:۳۸ ۲۶ مهر ۱۳۹۶
با سلام اقایون عسل شناس ما سمت کرمانشاه کوه های گیزرود لرستان مقداری عسل از اون سمت واسمون اومده عسلشم مال کوهه رنگ عسل خیلی زرده زرد مایل به سفید خیلیم سفته ایا کسی میدونه طبیعی بدونه قاطیه یا نه ممنون میشم بهم جواب بدید
حسین
۲۱:۵۱ ۱۹ مهر ۱۳۹۶
نمیدونم چی میگی
ناشناس
۰۱:۲۸ ۰۴ مهر ۱۳۹۶
سلام من عسل طبیعی درختی دارم . برای جلب اعتماد مشتری عسل رو روی چوب نشون میدم که اگر عسل های دیگر که روی چوب نباشن بتونن مقایسه کنن زیرا کندن عسل از درخت با شاخه 1مقدار سخته
ناشناس
۲۱:۴۴ ۱۹ شهريور ۱۳۹۶
کانال عسل نادر را دنبال کنید
نادری
۱۳:۲۷ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
سلام مقداری از عسل مورد نظر رو با چوب کبریت به خاکهای نرم زیر قالی یااطاف اتاق بمالیید اگه خاک به عسلتون چسپید تقلبی یا تغذیه شده باشکرزیاده
احسان
۱۸:۳۷ ۱۴ شهريور ۱۳۹۶
سلام. من از یکی از دوستانم عسل خریدم. تمامی ویژگی های عسل طبیعی رو داره. فقط یه بوی خاصی میده. یه بویی شبیه بوی دارو گلو درد. عسل مربوط به یک منطقه توی همدان هست و طبق گفته ی فروشنده، عسل گیاه خارشتر هست.
لطفا راهنمایی کنید که خوبه یا نه؟
ناشناس
۰۰:۵۱ ۲۳ مرداد ۱۳۹۷
اگه عسل گیاه خارشتر باشه که خیلی عالیه مخصوصا برای مشکلات کبدی
امیر
۰۹:۱۱ ۱۴ شهريور ۱۳۹۶
سلام دوستان عسل طبیعی واقعا طبیعی داریم اونم عسل تبریز .یاشاسین آذربایجان
محمد
۱۶:۴۷ ۱۳ شهريور ۱۳۹۶
باسلام خدمت دوستان عزیزم بایدبه عرض دوستان برسونم بهترین کارآمدترین ومعقولانه ترین راه تشخیص عسل طبیعی ازعسل تقلبی اینه که مقداری ازعسل موردنظرتون روبه بامزی بدیداگه تونست جلوی فوران آتش فشانوبگیره این عسل اصله درغیراینصورت حتماقلابیه ممنون ازهمتون
ناشناس
۲۲:۵۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۶
عالی
علیرضا
۱۷:۵۶ ۲۸ مرداد ۱۳۹۶
عسل واقعا طبیعی خریدارم
ناشناس
۱۱:۳۰ ۲۶ مرداد ۱۳۹۶
نمیشه دقیق تشخیص داد
ناشناس
۰۹:۴۰ ۲۶ مرداد ۱۳۹۶
شناسایی عسل طبیعی،یک مقدار عسلو با اب سر د مخلوط کنید وخوب تکان بدهید در عسل طبیعی شش ضلعی تشکیل میشود ولی در تقلبی اشکا ل دیگری مانند دایره
ناشناس
۱۶:۱۴ ۲۵ مرداد ۱۳۹۶
به اون دوست عزیزی که گفت خوزستان همش بیابونه،میگم حتما یه سفر بیا تا کوه ها و رودخونه ها و دشتشم ببینی، شهرایی مثل ایذه،اندیمشک،دزفول،،،ممنون همه راهنمایی های عالیتون.
به نظر من عسل صددرصد طبیعی خیلی کم یاب، کندو داران اکثریت برای کمک به زنبورهاشون حداقل یک پارچه آب شکر میریزن تو کندو مثلا اگر چندروز پشت سرهم بارون باشه،،همین که بدونید عسلی ک خریداری کردید هفتاد درصد طبیعی هست یعنی اصله،،،،،عسل طبیعی تو فریز معمولی خونه شکرک نمیزنه،وقتی با قاشق با فاصله میریزید قطع نمیشه امتداد داره ،زیادی ام نباید روشن باشه،تو دهن زود آب میشه و مزه گل و بوی خاصی میده،شیرینیش دل نمیزنه،،سپاسگذارم
ناشناس
۱۶:۱۴ ۲۵ مرداد ۱۳۹۶
به اون دوست عزیزی که گفت خوزستان همش بیابونه،میگم حتما یه سفر بیا تا کوه ها و رودخونه ها و دشتشم ببینی، شهرایی مثل ایذه،اندیمشک،دزفول،،،ممنون همه راهنمایی های عالیتون.
به نظر من عسل صددرصد طبیعی خیلی کم یاب، کندو داران اکثریت برای کمک به زنبورهاشون حداقل یک پارچه آب شکر میریزن تو کندو مثلا اگر چندروز پشت سرهم بارون باشه،،همین که بدونید عسلی ک خریداری کردید هفتاد درصد طبیعی هست یعنی اصله،،،،،عسل طبیعی تو فریز معمولی خونه شکرک نمیزنه،وقتی با قاشق با فاصله میریزید قطع نمیشه امتداد داره ،زیادی ام نباید روشن باشه،تو دهن زود آب میشه و مزه گل و بوی خاصی میده،شیرینیش دل نمیزنه،،سپاسگذارم
ناشناس
۱۴:۵۶ ۱۸ مرداد ۱۳۹۶
سلام دوستان عسل صد در صد طبیعی عسلی است که انسان در ان دخالت نداشته باشد مثل عسل کوهستان که معمولا در لای کمر و تنه درختان درست میشود که شاید در کل ایران هزار کیلو از این عسل نباشد این نوع عسل در بعضی نقاط استان ایلام بوسیله افراد ماهر وصغره نورد جمع اوری میشود که کیلویی حدود چهارصد هزار بفروش میرسد
ناشناس
۰۹:۴۳ ۱۶ مرداد ۱۳۹۶
عسل فقط عسل کوه های ایلام
مرتضی عبدیان
۱۴:۳۸ ۱۰ مرداد ۱۳۹۶
موارد بالا به این ترتیب نقض و با تکمیل می گردد:
1.ریختن عسل در آب سرد: این روش اعتباری ندارد زیرا به عنوان مثال عسل مرکبات دارای رطوبت 18 درصدی است و بسار راحت حل می شود ولی عسل یونجه درصد رطوبت پایین تری دارد و دیرتر حل میشود.
2.رس زدن عسل: علم و تجربه ثابت کرده است به طور کلی همه عسل های خالص و طبیعی که زنبور عسل تولید کرده است شکرک می زند ولی باز هم بسته به نوع عسل بلورهای ایجاد شده متفاوت است و ممکن است از مربا نرم تر یا درشت تر باشد.
بقیه موارد شامل مزه، عطر و بو ، حل شدن در دهان و ابزار بدنی به دلیل تنوع روش های ایجاد عسل تقلبی دیگر اعتبار ندارد.
.
۱۲:۴۱ ۱۶ فروردين ۱۳۹۸
شما یک مسلمان واقعی هستید.
احتمالا هم ازمایشگاه عسل داری.
تمام راهای دور زدن باز گذاشتی . و با فروشنده ها نهایت همکاری دارید.
تمام مملکت پر است از افرادی مثل شما.
مرتضی عبدیان
۱۴:۲۷ ۱۰ مرداد ۱۳۹۶
به علت وجود روش های متنوع در تولید عسل مصنوعی و غیر طبیعی، تشخیص آن با روش های دیدن، چشیدن، عطر و طعم، میزان محلولیت در آب، سوزاندن و ... غیر ممکن بوده و فقط به عهده آزمایشگاه می باشد.
بهترین،موثرترین و راحت ترین آیتم جهت تعیین طبیعی بودن عسل اندازه گیری درصد ساکارز می باشد. ساکارز (قند معمولی) یکی از مواد شیمیایی طبیعی است که به عنوان شکر و قند از آن استفاده می شود. در ساختار طبیعی عسل، تعدادی قند وجود دارد که یکی از آنها ساکارز می باشد. طبق دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور میزان ساکارز عسل بسته به نوع آن بین 2 تا 15 درصد می باشد و بیشتر از حد استاندارد آن نشانگر تقلبی بودن عسل می باشد.
شما می توانید برای اطمینان از طبیعی بودن عسل آن را به یک آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی بدهید تا شما را از طبیعی بودن آن مطمئن کند.
حسن
۲۳:۴۴ ۰۹ مرداد ۱۳۹۶
سلام عسل طبیعی دارم به همراه برگه آزمایش ساکاروز زیر 5درصد باقیمت معقول
ناشناس
۱۴:۲۳ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
من پدرم تو گوشه باغ چندتا کندو داره برای مصرف خودمون کافیه طبیعیه طبیعی
ناشناس
۱۳:۳۳ ۰۴ مرداد ۱۳۹۶
به به من عاشق عسل هستم
ناشناس
۰۶:۵۹ ۳۱ تير ۱۳۹۶
سلام فقط از یک نفر بگیرید که قابل اعتماد باشه چون این روز ها موم ها رو با شربت دست ساز پر میکنند و بعد توی کندو میگذارند تا زنبور روی ان را پلمب کند اگر دیدید با موم ان میفروشند وتمام خانه های موم
کاملا پر بود جای شک داره
ناشناس
۱۵:۳۸ ۲۸ تير ۱۳۹۶
جالب بود مطلبتون ممنون
ناشناس
۱۵:۳۸ ۲۸ تير ۱۳۹۶
جالب بود
مسفر
۱۵:۳۸ ۲۸ تير ۱۳۹۶
جالب بود مطلبتون ممنون
دوستان عسل طبيعي جنوب دارم ب شرط آزمايشگاه با موم كيلويي١٦٠ بدون موم ١٧٠
صابر
۱۶:۰۰ ۱۹ تير ۱۳۹۶
سلام
طبیعی بودن عسل اصل فقط با انجام آزمایش تو آزمایشگاه مقدوره و به هیچ روش دیگه ایی قابل تشخیص نیست
ناشناس
۰۱:۳۵ ۳۰ خرداد ۱۳۹۶
سلام مفید بود
س
۱۹:۵۴ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام
خوزستان درخت کنار داره و عسل خوزستان عسل کنار است!
حسینی
۰۰:۵۴ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
دوستان واقعا ناراحت میشم وقتی میبینم بهشتی در ایران به اسم خرم آباد وجود داره که توش عسل از دل کوه و بسیار زیاد و طبیعی بیرون میاد و به دست هم وطن هام نمیرسه
سحاب
۲۱:۱۹ ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
کجای خرم آباد من اینجا هستم ولی تا الان ندیدم
ناشناس
۱۵:۳۴ ۰۲ اسفند ۱۳۹۷
آدرس دقیقش رو اگه میدونید بگین
س
۱۹:۳۸ ۰۷ فروردين ۱۳۹۶
عسل طبیعی شکرک نمیزند و در آب بریده بریده نمیشود آنهایی که میگویند عسل باید شکرک بزند فروشنده هستند درهرقالبی
امیر
۰۷:۴۰ ۲۷ تير ۱۳۹۶
دوست عزیز عسل طبیعی 100در صد شکرک می زنه. اما شمامیگی عسل تقلبی شکرک می زنه . خیلی راحت می تونی امتحان کنی. تو یه ظرف شکر بریز با آب بعد حرارتش بده اون قدر حرارت بده تا حالت عسل رو بگیره بعدش بزارش کنار . اگه شکرک زد.
متش
۱۵:۲۲ ۲۴ شهريور ۱۳۹۸
تنها راه کی میشه عسل خوب را تشخیص داد باید خودت کندو داشته باشی
ناشناس
۱۴:۲۴ ۱۶ اسفند ۱۳۹۵
هیچکدوم اینا درست نیست هیچ راهی وجود نداره کیفیت عسل رو بشه تشخیص داد من تست کردم همرو فقط آزمایشگاه میتونه تشخیص بده کیفیتشو
ناشناس
۱۱:۱۱ ۱۶ اسفند ۱۳۹۵
سلام به همه عزیزان من بیش از 15سال هستش که عسل طبیعی از زنبور عسل وحشی می گیرم متاسفانه چون مردم عسل طبیعی نمی شناسند وقتی قیمتش را می پرسند می گویند چه خبره عسل کیلویی 20هزارتومان گیر می یاد در صورتی که همین عسل مشتری از کشورهای عربی داره به قیمت میلیونی
ناشناس
۱۵:۳۳ ۱۰ دی ۱۳۹۵
سلام باید خودت زنبور بخری عسل تولید کنی تا ازخوب بودنش خاطرجمع باشی
براتعلی قربانی
۲۰:۵۲ ۰۳ دی ۱۳۹۵
سلام دوستان فقط برای تشخیص عسل طبیعی وقلابی فقط فقط باید به زنبور دار اطمینان داشته باشی وگر نه یا آزمایشگاه بدهید تا تایید شود د
سلمان
۱۶:۰۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۵
بهترين عسل،عسل كوههاي مُند استان بوشهره،اگه گيرتون بياد.يك شيشه ٢٠٠٠٠٠تومانه.
hosein
۲۳:۰۶ ۱۷ آذر ۱۳۹۵
سلام من امروز عسل خریدم خیلی بوی بدی میده فکر کنم انسلین بهش اضافه کردن
ناشناس
۱۱:۵۸ ۰۹ مهر ۱۳۹۵
با سلام
برای تشخیص عسل طبیعی مقداری از آن در قاشق بریزید وحرارت بدین بعد از سرد شدن اگه به حالت اول برگشت طبیعی یه . نوش جان
ناشناس
۱۳:۲۸ ۰۷ مهر ۱۳۹۵
با سلام
برای شناسی عسل طبیعی وقتی آزمایش وجود نداره باید از راههای طبیعی هم استفاده کرد مورچه هیچ وقت سراغ عسل طبیعی نمیره ولی اگر توش شکر باشه هر جوری شده وارده ظرف عسل خواهد شد . این را من امتحان کردم و دیدم مورچه عسل طبیعی و مصنوعی را راحت شناسایی کرد .
ناشناس
۲۰:۳۳ ۱۹ شهريور ۱۳۹۵
عسل کوههای ایلام از مرغوبترین عسل های کشوره ،خریدم کیلویی ۴۰۰هزار تومان خیلی هم عالیه
ناشناس
۲۲:۴۲ ۱۸ شهريور ۱۳۹۵
سلام
دوستان من خودم زنبور دار هستم و یه ترفندی رو بهتون یاد میدم
اگر عسل طبیعی رو به مدت محدود نویخچال بذارید میبینید که عسل شکرک زده ولی وقتی از یخچال برش دارین و جند ساعتی تو هوای معمولی بمونه شکرک ها از بین رفته و عسل به حالت اولیش بر میگرده ولی عسل غیر طبیعی بعد از برداشتن از یخجال و قرار دادن تو هوای معمولی دیگه حالت اولیه خودشو بیدا نمیکنه و در همون حالت شکرک زدگی میمونه
ناشناس
۱۸:۲۷ ۳۰ مرداد ۱۳۹۵
بهترین روش یک مقدار از عسل را سرجسم فلزی حرارت داد شود اگر تقلبی باشد بوی شکر میدهد وته ماندی مثل ابنبات میمامند امتحمان کنید
ناشناس
۱۶:۲۱ ۲۶ مرداد ۱۳۹۵
چطوری عسل گل و گیاه رو میشه از عسل شکر تشخیص داد .اخه به زنبور شکر حل شده میدن عسل درست میکنه .کسی میدونه ایا؟
ناشناس
۱۶:۳۱ ۲۲ مرداد ۱۳۹۵
یه بیمار دارم کولیت روده داره که دکتر متخصص عسل طبیعی را تجویز کرده خواهشمند است اگر کسی واقعا عسل طبیعی دارد برای این دختر ۸ساله معرفی کند
ناشناس
۰۱:۳۱ ۲۱ مرداد ۱۳۹۵
ما عسل گرفتیم کیلویی 600 هزار حیفم میاد بهش دست بزنم مزشم تلخه میگفتن این عسل طبیعیه:| نظرتان چیه
ناشناس
۲۱:۳۹ ۱۶ مرداد ۱۳۹۵
نظرات همه شما عزیزان خوبم عالی بود با این روشها میتوان عسل خوب را تقریبا تشخیص داد
ناشناس
۰۰:۳۷ ۱۵ مرداد ۱۳۹۵
عسل طبیعی رنگش مایل ب زرد روشن،بوی گلها را داده و مزه خاص عسل را میدهد و در آب دیر حل میشود و در شرایط سرما زود شکرک میزند به خاطر زره های ریز گرده گلها
ناشناس
۱۲:۵۶ ۳۱ تير ۱۳۹۵
با تشکر از مطلب خوبتون.
ناشناس
۱۲:۴۰ ۲۵ تير ۱۳۹۵
سلام
روشهایی که گفتید فقط میتونه مشخص کنه عسل رو زنبور درست کرده یا نه
یعتی حتی اگه به زنبور شکر بدن بخوره بازم از این آزمایشها سربلند بیرون میاد
یه مورد دیگه اینکه عسلی که از شمال برداشت میشه بخاطر رطوبت هوا خیلی آبکیه،بنابراین اگر داخل آب ریخته بشه خیلی راحت حل میشه (مثل عکسی که به عنوان عسل تقلبی گذاشتید)
ناشناس
۱۰:۴۹ ۲۳ تير ۱۳۹۵
بهترین راه تشخیص عسل تقلبی از اصل اینه که از خود زنبور بپرسیم که اونو درست کرده یا نه؟ دستاش را شسته یا نه؟ در ضمن روزه شک دار نگیرید؟ آنقدر نخورید تا خود زنبور دارها راهش را به شما بگویند؟
ناشناس
۰۹:۴۷ ۱۶ تير ۱۳۹۵
ممنون از راهنمایی عزیزان
ناشناس
۰۹:۱۹ ۱۲ تير ۱۳۹۵
سلام..من خیلی از پیام های دوستانو خوندم..بعضی از پیام ها آموزنده بود..
من خودم چندین ساله دارم عسل طبیعی استفاده میکنم و از یکی از بستگان همیشه خریداری میکنم.. بنظرم بهترین راه فهمیدن عسل طبیعی از غیر طبیعی در همان محل خرید مزه کردن عسل هست والا کی با وسایل آزمایشگاهی میره خرید..و مهم اینه که از آشنا بخری چون بهر حال ممکنه آدم اشتباه که وجنس خوب نخره..در ضمن عسل خوبو با کیلویی 45 -50 هزار تومان هم میشه خرید..
ناشناس
۲۰:۲۱ ۱۱ تير ۱۳۹۵
من تعجب میکنم یکی اومده میگه مثلا عسل بوشهر یا خوزستان آخه بوشهر خوزستان یزد گل داره که زنبور ازش تغذیه کنه همش بیابونه. عسل مال دامنه های زاگرس مثل لرستان و کرمانشاه و کردستان و آذربایجان و.. هست.
بنده خدا
۱۵:۴۸ ۲۰ شهريور ۱۳۹۵
ایشان درست می فرمایند. عسل طبیعی فقط لرستان کردستان کرمانشاه و کوههای سبلان
ناشناس
۰۲:۰۲ ۰۷ تير ۱۳۹۵
دوستان سلام من اون دوستی که توضیح کاملی عسل لرستان داد موافقم چون من مقداری از عسل کوههای گرین لرستان خریدم و چون توی یه کتاب خوندم عسل دوای هر درده و زانوم توی سالن ورزشی قارچ زده واین قارچ پوستی یکسال با من بودن فقط دو بار از اون عسل به زانوم زدم خداوکیلی خوب شده برای یکی از دوستان تعریف کردم اونم برای یک زگیل استفاده کرد اونم خوب شد .البته دوستان فراموش نکنید برای خرید به هرکسی اطمینان نکنید.
بنده خدا
۱۵:۴۷ ۲۰ شهريور ۱۳۹۵
بنده هم تایید می کنم
ناشناس
۰۱:۲۸ ۲۸ خرداد ۱۳۹۵
عسل را فقط از زنبوردانی را که میشناسید تهیه کنید چون زنبورداران به منظور حفظ کلنی های خود از به لحاظ کمبود داراو زنبور عسل در مبارزه با کنه واروآ شپش خود.از داروهای سرطان زا استفاده می کنند ومن این موضوع را چندین بار به اداره معاونعت غذا ودارو علوم پزشکی استان خبر دادم. ودوم اینکه به هیچ وجع شهد استفاده نکنید چون مطمن نیست.
ناشناس
۰۳:۰۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
خیر دوست عزیز
عسل حاوی این آنزیمه
چه زنبور از آب شکر تغذیه کرده باشه چه از شهد گل
نبود یا کمبود این آنزیم نشان میده که اصلا عسل ، عسل نیست و فقط موادی مثل گلوکز مایع است
یا اینکه بر اثر حرارت نادرست از بین رفته که باعث بی خواص شدن عسل میشه

ناگفته نماند که آنزیم های عسل بر اثر مدت زمان ماندگاری نیز کاهش پیدا میکنن
ناشناس
۱۰:۱۶ ۱۹ خرداد ۱۳۹۵
با سلام
متوجه نظر دوستان نشدم عسلي که آنزيم دياستازش بالا هست يعني زنبور فقط از گل براي تهيه عسل استفاده کرده و نه آب شکر؟ درسته؟
ناشناس
۰۲:۲۶ ۱۸ خرداد ۱۳۹۵
سلام خدمت همه دوستان
بنده مهندس صنایع غذایی هستم
خیلی از تجربیات شما عزیزان جالبه
و حتما آزمایششون میکنم تا میزان صحتشون رو بسنجم
در عین حال مطمئن ترین راه تشخیص عسل طبیعی انجام آزمایشه
و نه فقط اندازه گیری ساکارز
چندین آزمایش انجام میشه که یکی وجود آنزیم است که مهمترین ماده موجود در عسل است
و اگر عسل دارای آنزیم های مناسب بود میشه محصول رو عسل نام داد
که در اینصورت ساکارز مورد اندازه گیری قرار میگیره

باید عرض کنم که عسل طبیعی (عسل نواحی سردسیر) در دمای زیر 4 درجه رس یا به زبان عامیانه شکرک میزنه اما نه مثل مربا از سطح ، بلکه همه جای عسل مثل روغن حیوانی ،جامد و به رنگ تقریبا کرم در میاد .البته رنگش بستگی به نوع گل مصرفی هم داره
اگر این عسل به دمای حدود 42 درجه برسه شفاف میشه

یکی از معضلات اینکه در هنگام بسته بندی، عسل رو بیش از حد حرارت بدن(60 به بالا)، که در اینصورت نه تنها عسل فایده ای نخواهد داشت بلکه به علت تغییرات شیمیایی مضر هم خواهد بود.
این حرارت دادن به خاطر تفکرات اشتباه من مصرف کننده عسل است زیرا مصرف کننده تمایل به خرید عسل رُس کرده نداره و فروشنده اگر به این علم واقف نباشه عسل رو برای جذب مشتری حرارت بیش از حد خواهد داد.

میزان ساکارز برای افراد دیابتی خیلی ضرورت داره
البته بقیه هم دوست ندارن آب قند بخرن
به هر حال خواص داروئی شهد گیاه به عسل هم رسوخ پیدا خواهد کرد.
ساکارز زیر 3 درصد خیلی عالیه

یک نکته: هر زنبور بر روی گل خاصی میشیند.

رنگ عسل بستگی به نوع گل داره
به طور مثال عسل حاصل از شهد شکوفه های آلبالو متمایل به آلبالویی خواهد بود و عسل از شهد شکوفه سیب متمایل به زرد.
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۲ خرداد ۱۳۹۵
آيا عسل طبيعي شكرك مي زند؟ خواهشمند است توضيح دهيد.
تعاونی عشایر کوچ نشین لرستان
۲۰:۰۴ ۰۲ مرداد ۱۳۹۵
در ایران نسبت تولید عسل غیر تغذیه ای (سالم وحشی درجه یک کنار طبیعی و هزار اسم دیگه که عوام روش می ذارن) به عسل های تقلبی حتی نیم درصد هم نیست و پیدا کردن عسل غیر تغذیه ای نه کاملا اما تقریبا محاله از این نوع عسل تا جایی که ما مطلع شدیم امسال در استان لرستان فقط 980 کیلو تولید شده . اگر بتوانید عسل طبیعی پیدا کنید حتما بعد از چند ماه تا دو سال رس(همان شکرک که شما تصور می فرمایید) میزند البته هر شکرکی رس نیست و هر رسی هم نشانه طبیعی بودن نیست کلا جز با آزمایش امکان ندارد بتوان عسل طبیعی را تشخیص داد
ناشناس
۰۲:۲۱ ۰۶ خرداد ۱۳۹۵
اگر عسل در آب جوش سریع حل شد تقلبیه
ناشناس
۰۶:۱۳ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
سلام من یدونه عسل گرفتم البته واسه صورتم وقتی روی پوست صورتم میزنم رنگ صورتم قرمز میشه همین جوری تا یک ساعت میمونه بعد یک ساعت صورتم به حالت اولی برمیگردد حالا نمیدونم این طبیعی است یا نه
ناشناس
۰۵:۵۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵
خوبه
ناشناس
۰۱:۵۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
دوستان اگر خواستین عسل خوب گیرتون بیاد حتمن خودتون مستقیم از زنبورداران تهیه کنید.(کارخانجات یا فروشگاهها بعد از خرید از زنبورداران به عسل مواد اضافه میکنند یا با حرارت زیاد خواص درمانیش را از بین میبرند)
طاهایی
۱۷:۰۰ ۰۲ خرداد ۱۳۹۵
دوست من هرکسی زنبورداری داشت حتما و 100درصد عسلش اصل نیست