ارسلان فتحیپور نماینده مردم کلیبر در گفتگو با
خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: دشمن به دلیل ضعف درونی و استراتژیک نمیتواند سیستم اقتصادی جمهوری اسلامی را به طور کامل مختل کند، اما بر روی نقاط ضعف و اجزای ناقص این سیستم اصرار و تأکید میکند و پیشرفتهایی نیز داشته است.
وی افزود: وابستگی به درآمدهای حاصل از اقتصاد تکمحصولی و صادرات نفت خام، شکاف طبقاتی و فقر نسبی، فساد اقتصادی و اداری، عدم شایستهسالاری علمی، ضعف نظام بانکداری، پولی و سیستم ارزی کشور، عدم توجه به تغییر هرم جمعیتی و سالخوردگی جمعیت، بوروکراسی عریض و طویل دولتی، فضای کسبوکار و بیکاری تحصیلکردهها، وجود سرمایههای سرگردان که ناشی از دستوری بودن نرخ ارز و نرخ بهره است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: در ساختن شاخص برای اقتصاد مقاومتی باید رفع مشکلاتی از قبیل قاچاق کالا به داخل و خارج، عدم نظارت دقیق بر چرخهی توزیع کالا به صورت عمدهفروشی و خردهفروشی در کشور، ضعف حملونقل ریلی به عنوان زیربنای توسعهی اقتصادی، عدم توجه به سرمایههای اجتماعی و سرمایههای نمادین در کشور مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: مشکلات اقتصادی جامعه، مشکلات فرهنگی و اجتماعی بسیاری ایجاد خواهد کرد و همچون گذشته، با شوک درمانی نیز رفع نخواهد شد که این امر ناشی از پیروی ناآگاهانه از اقتصاد سرمایهداری است که در درون خود خلأهای استراتژیک احساس میکند.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه مقام معظم رهبری مردمی کردن اقتصاد را از الزامات اقتصاد مقاومتی ذکر کردهاند، خاطرنشان کرد: همچنین باید توجه کرد که در اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی به درآمدهای نفت و گاز به مفهوم کنار گذاشتن نفت و گاز از اقتصاد ملی نیست، بلکه به معنای جلوگیری از خامفروشی نفت و جلوگیری از ایجاد رانت برای افرادی است که با درآمدهای حاصل از نفت و گاز ارتباط نزدیک دارند.
انتهای پیام/