سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حقوق بشر به سبک غربی (27)؛

آمریكا؛ نماد بارز نقض حقوق بشر

از این پس در مجله شبانه باشگاه خبرنگاران به پرونده هایی می پردازیم که نشان دهنده نقض حقوق بشر در کشورهای مدعی غربی است. این کشورها که خود دم از حقوق بشر می زنند در موارد بسیاری آن را زیر پاگذاشته و خلافش رفتار کرده اند. برخی از این پرونده ها را برای شما هرشب بازنشر می کنیم.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، شواهد و مستندات بسیاری وجود دارد كه امریکا را بزرگترین نماد نقض حقوق بشر مطرح می سازد. از آن جمله است:

•    شكل گیری آمریكا در سایه نقض حقوق بشر

سفید پوستان مهاجر آمریكایی خود را نژاد برتر دانسته و بااعتقاد به اینكه حق قربانی كردن دیگران را دارند در مستعمرات جدید به نسل كشی۵/۱۸ میلیون سرخ پوست پرداختند. آنان نژاد سفید را برترین نژاد و پروتستان را برترین مذاهب مسیحی و حتی برترین ادیان جهان دانستند.

منیر العكش نویسنده عرب در كتاب خود به نام «آمریكا و نسل كشی»می نویسد:

«فلسفه سیاسی و فكری آمریكا مبتنی بر استعمار و سرقت زمین ها و بیرون راندن صاحبان اصلی آن است از همین رو تفكر استعمارگرانه آمریكا با تفكر صهیونیستییهودی كاملا مطابقت دارد»

•    رفتار وحشیانه پلیس آمریكا با زندانیان

گزارش سازمان نظارت بر حقوق بشر در سال ۱۹۹۸ پلیس آمریكا را به نقض حقوق بشر و رفتار وحشیانه در برابر افراد دستگیر شده متهم و اعلام كرد كه مسوولان محلی، فدرال، و وزارت دادگستری آمریكا از برخورد با موارد نقض حقوق زندانیان اجتناب می كنند. براساس مستندات این سازمان رفتارهای وحشیانه پلیس آمریكا شامل تیراندازی بی دلیل به قربانیان، ضرب و جرح شدید، خفه كردن آنان و رفتارهای مشابه بود كه با منشورهای حقوق بشر در تناقض است.

•    زندان های مخفی

سازمان جهانی حقوق بشر، از وجود تعداد زیادی بازداشتگاه و زندان سرّی در كشورهای مختلف خبر داد كه مراكز جاسوسی آمریكا اداره آن را به دست دارد و در آن شدیدترین و زشت ترین شكنجه ها اعمال می شود.

بنابر گزارش كمیته وابسته به پارلمان اروپا، عوامل سازمان سیا در شش سال پس از حوادث ۱۱سپتامبر برای انتقال زندانیان به خارج از آمریكا، بیش از هزار پرواز داشته و در فرودگاه های اروپایی توقف كردند. یكی از انجمن های مدافع آزادی های مدنی در آمریكا از شركت بوئینگ به دلیل كمك به سیا برای انتقال زندانیان به زندان های مخفی در خارج از آمریكا و اعمال شدیدترین شكنجه ها علیه آنان، شكایت كرد.همزمان سه سازمان جهانی حقوق بشر خواستار فاش شدن این زندان های مخفی شده و اعلام كردند كه در بین زندانیان،‌ كودكانی هستند كه هفت سال بیشتر ندارند و این به نوبه خود بر شدت جنایت های آمریكا و نقض حقوق بشر توسط این كشور می افزاید.

•    ظلم و فساد قضایی

براساس آمارها، سیاه پوستان (٪۱۲ساكنان آمریكا)٪۴۲ زندانیان را تشكیل می دهند. آنان فقیرترین و مظلوم ترین گروه جمعیتی آمریكا هستند و تبعیض علیه آنان در سیستم قضائی به خوبی نمایان است زیرا سیاهپوستان و مهاجران در دادگاه ها با مجازات های شدید روبه رو می شوند. دراین سیستم حتی كودكان نیز از سیاست غیرانسانی در امان نیستند و جوانان آمریكایی آفریقایی الاصل، بیش از دیگران در معرض خطرات این سیاست بوده و یا در خصوص جرایم مشابه با سفید پوستان با زندان های طولانی مدت روبه رو می شوند.

•    بالاترین آمار جرم و جنایت

سازمان عفو بین الملل در سال ۱۹۹۸ اعلام كرد:  با وجود اینكه آمریكا قویترین اقتصاد جهان را دراختیار دارد، در بسیاری از شهرهای آن جنایت هایی درارتباط با بیكاری، بیماری، فقر، دزدی، سقوط اخلاقی، بی بندوباری و خشونت رایج است.این گزارش تحت عنوان «آقای نفرین شده جهان» كه بوسیله جبهه آزادیبخش مردمی تركیه منتشر شد، می نویسد: آمریكا كشوری است كه بیشترین جنایت ها در آن رخ می دهد و آنچه این وضعیت را دامن می زند وجود هزاران قبضه سلاح گرم و نیز رویكرد روزنامه ها، تلویزیون و سینمای آمریكا، به خشونت است در حالی كه استفاده از مواد مخدر به بالاترین میزان خود رسیده و بی بندو باری رو به افزایش است و سالانه هزاران زن و دختر مورد تجاوز جنسی قرار می گیرند.

•    استفاده از بمب اتم و سلاح شیمیایی

بنابر اعلام سازمان حقوق بشر و قانون بین المللی، آمریكا از انواع سلاح و با هر دستاویزی برای تجاوز به ملت ها استفاده كرده است كه بدترین آن استفاده از بمب های اتمی علیه مردم ژاپن در جریان جنگ جهانی دوم بود و پس از آن نیز با وجود ممنوعیت استفاده از سلاحهای شیمایی بنابر معاهده سازمان ملل، این كشور در ویتنام سلاح شیمیایی به كار گرفت.

حمله آمریكا به ویتنام با رفتارهای وحشیانه و ضد انسانی سربازان آمریكایی علیه مردم این كشور و تجاوز به زنان و دختران همراه بود و بسیار اتفاق می افتاد كه برای شكنجه اسرای خود آنان را به ماشین بسته و تا پای مرگ در مزرعه های برنج می كشیدند یا آنان را از هواپیما و در ارتفاعی بالا پرت می كردند.

مستندات بسیاری از اقدامات ضد بشری نیروهای نظامی آمریكا در كشورهای افعانستان، عراق نیز به ثبت رسیده است.

•    استاندارد های چندگانه

دیدگاه آمریكا در برخورد با حقوق بشر در جهان٬یك تفسیر دارد و آن این است كه نظام های متحد آمریكا حتی اگر بزرگ ترین جنایات ضد بشری را مرتکب شوند، نظام های دمكراتیك، و ‍نظام هایی كه با سیاست های آن مخالفند - گرچه تمام منابع و توان خود را برای حمایت از حقوق بشر و اجرای قوانین و آزادی های فردی و عمومی به كار گیرند - نظام هایی سركوبگر و استبدادی تلقی می شوند.

•    سوء استفاده وسیع از حق وتو

پرونده آمریكا در خصوص استفاده از حق وتو در شورای امنیت، بی اساس بودن ادعاهای آن مبنی بر میانجیگری بین كشورها و یا حمایت حقوق بشر در جهان را به خوبی نشان می دهد. تنها در فاصله سالهای۱۹۶۸تا ۱۹۹۸، ۷۲۰ بار از حق وتو برای خنثی كردن قطعنامههای مربوط به حقوق اساسی مردم فلسطین و به نفع رژیم اشغالگر صهیونیستی استفاده كرده است

•    نقض معاهدات

نمونه های اقدامات آمریكا در این خصوص عبارتند از:

- نقض توافقنامه ژنو در سال۱۹۴۹

آمریكا در این سال توافقنامه مزبور در خصوص اسیران جنگی و نقل وانتقال غیرنظامی ها در درگیری های نظامی را نقض كرد. در آن زمان به جز یك تبعه آمریكایی، اسیران جنگی طالبان و القاعده را تروریست دانسته و از میدان جنگ در افغانستان به پایگاه گوانتانامو منتقل كرد و علیرغم رفتار وحشیانه ای كه با آنان داشت، درصدد محاكمه آنها در دادگاه ویژه نظامی، بدون رعایت عدالت، برآمد. این اقدام برخلاف توافقنامه چهارم ژنو بود زیرا طبق این توافقنامه، آنان اسیران جنگی محسوب می شدند كه باید تا پایان جنگ و تحویل اسیران به مسوولان كشورشان با آنان برخورد شایسته ای می شد.

- خروج یكجانبه از توافقنامهمنع توسعه موشكهای بالستیك با روسیه.

- آمریكا پروتكل كیوتو در خصوص گازهای گلخانه ای را امضا نكرد در حالی كه نخستین عامل آلودگی محیط زیست، ا نتشار این نوع گازهاست كه به كره زمین آسیب می رساند.

- آمریكا علیرغم آنكه خود را قهرمان دفاع از حقوق بشر می داند مهم ترین توافقنامه های حقوق بشر از جمله توافقنامه بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی، حقوق شهروندی و سیاسی، توافقنامه بین المللی مبارزه با تمام انواع تبعیض نژادی، توافقنامه حقوق كودكان، و همچنین توافقنامه ویژه اوضاع پناهندگان را امضا نكرد و از توافقنامه مبارزه با تولید مین و استفاده از آن ضد مردم و نیز توافقنامه مبارزه با سلاح شیمیایی و بیولوژیك خارج شد.

•    اشغال نظامی

جنگ آمریكا پس از۱۱سپتامبر به عنوان جنگ دروغین علیه تروریسم، با اشغال افغانستان در نوامبر ۲۰۰۱آغاز شد كه حمله به عراق در آوریل ۲۰۰۳را به دنبال داشت.

از زمانی كه آمریكا افغانستان را اشغال كرد تاكنون ۶۰۰ اسیر بدون اتهام و یا دادگاهی در زندان گوانتانامو كوبا در اسارت به سر می برند و واشنگتن بر خلاف معاهده ژنو آنان را زندانیان جنگی نمی داند و یا سایر حقوق آنان بنابر معاهده های بین المللی در خصوص حقوق بشر را به رسمیت نمی شناسد. حدود۱۲۰۰ خارجی كه بیشتر عرب و از كشورهای آسیای جنوبی هستند در چارچوب بازجویی مربوط به حملات۱۱سپتامبر بازداشت شدند.

گزارش سازمان نظارت بر حقوق بشر آمریكا در ژوئیه۲۰۰۳ كه تحت عنوان 'كشتن شما برای ما آسان است' صادر شد بر دست داشتن دولت آمریكا در توطئه ها و تمام موارد نقض حقوق بشر در جنوب افغانستان تاكید كرد و از همكاری نیروهای اشغالگر آمریكا با سران جنگ كه دستشان به بدترین موارد نقض حقوق بشر آلوده است، انتفاد كرد.

در مورد عراق نیز آمریكا جنایت های فراوانی در حق زندانیان این كشور مرتكب شد و صدها اسیر را در پادگان هایی در بیابان بدون آب سالم وامكانات اولیه بهداشتی، در حالی كه حق انتخاب وكیل نداشتند و دست های آنان با بندهای پلاستیكی بسیار نازك بسته می شد، كه جراحت آن ماهها طول می كشید تا بهبود پیدا كند، نگهداری می كرد.

روزنامه الحیات چاپ لندن در تاریخ۱۵ آوریل۲۰۰۷ در مطلبی با عنوان ' سیلی آمریكا به قانون بین المللی' نوشت: كشتار مردم فلسطین، لبنان، افغانستان، عراق و سومالی نقض توافقنامه های ژنو به شمار می آید.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.