سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک فوق تخصص اورولوژی هشدار داد

10 سال تأخیر در بروز علائم "بیماری کلیوی "

علایم "بیماری کلیوی" در مواردی با 10 سال تأخیر و حتی بیشتر بروز می‌کند و در این مدت، فرد مبتلا از عارضه خود بی‌اطلاع بوده حال آنکه بیماریش در حال پیشرفت است.

حسام فیض‌الله زاده فوق تخصص اورولوژی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ افزود: دیابت و فشارخون بالا دو عامل اصلی بروز بیماری‌ها و نارسایی‌های "کلیوی" است که متأسفانه در سال‌های قبل شیوع بسیار بالایی یافته‌اند.

وی با اشاره به اینکه اغلب مبتلایان به "بیماری کلیوی" خیلی دیر متوجه بیماری خود می‌شوند، اظهار داشت: به عنوان مثال؛ مبتلایان به دیابت به ویژه دیابت نوع2، با تأخیر متوجه بیماری خود می‌شوند و ممکن است همزمان به نارسایی کلیوی نیز دچار باشند و از این مشکل خود هم بی‌اطلاع باشند.

فیض‌الله تأکید کرد: علایم "بیماری کلیوی" در مواردی با 10 سال تأخیر و حتی بیشتر بروز می‌کند و در این مدت، فرد مبتلا از عارضه خود بی‌اطلاع بوده حال آنکه بیماریش در حال پیشرفت است.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر روند ابتلا به بیماری‌های کلیوی در نتیجه ابتلا به دیابت روندی افزایشی بوده است، یادآور شد: در بیماران دیابتی عروق کوچک و بزرگ، به تدریج و در جریان بیماری آسیب می‌بیند که در نتیجه آن چشم‌ها، کلیه‌ها، اعصاب و عروق بدن نیز دچار آسیب و عارضه می‌شود.

فیض‌الله خاطر نشان کرد: انجام معاینات و آزمایشات منظم و دوره‌ای به ویژه در افرادی که زمینه ابتلا به بیماری‌های کلیوی و زمینه‌ای را دارند، تنها راه تشخیص به موقع، درمان زود هنگام و در یک کلام پیشگیری و کنترل بیماری‌ها و نارسایی‌های کلیوی است.

وی گفت: افراد مبتلا به دیابت و فشارخون بالا، باید بسیار بیشتر مراقب بیماری کلیوی باشند و حداقل هر 6 ماه یکبار تحت معاینه و آزمایش منظم قرار بگیرند.

فیض‌الله تصریح کرد: عارضه و بیماری کلیوی کوچک و بزرگ نمی‌شناسد، به همین دلیل در تمام سنین از جمله در دوران کودکی و نوجوانی نیز باید مراقب این بیماری خاموش و پر دردسر بود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.