سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

القدس‌العربي:

اوباما ديگر هيچ اهميتي به کارهاي نتانياهو نمي‌دهد/ اسرائيل ديگر نگهبان اميني براي منافع واشنگتن در منطقه نيست

القدس‌العربي امروز در مقاله‌اي نوشت در سايه تحولات اخير اسرائيل در حال از دست دادن نقش حافظ منافع آمريکا در منطقه است و ديگر نگهبان اميني براي منافع واشنگتن نيست.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، پايگاه اينترنتي روزنامه القدس العربي در گزارشي  به قلم «زهير اندراوس» نوشت بديهي است اختلاف بين آمريکا و اسرائيل از خطرناکترين اختلافاتي است که تاکنون بين دو دولت بروز کرده است. اختلاف کنوني بر خلاف اختلافات گذشته بين تل‌آويو و واشنگتن ناشي از شخصي شدن امور است. آمريکائيها و اسرائيليها اعتراف کردند پس از حمله آشکار بنيامين نتانياهو به باراک اوباما و جان کري بحران اعتماد بين  اين دو  به سطح بسيار بالايي رسيده است. 

معروف است اوباما سياستهاي نخست وزير اسرائيل را کاملا رد مي‌کند و از زمان انتخابات رياست جمهوري اخير که نتانياهو به نفع رامني و به زيان اوباما رفتار کرد، کينه‌اش را به دل گرفت. تحليلگران اسرائيلي معتقدند دولت آمريکا تصميم گرفت نفوذ و منافعش را به خاورنزديک منتقل کند بويژه پس از آنکه در عراق، افغانستان و به نحوي در سوريه درگير شد امري که اسرائيل را در خاورميانه تنها مي‌گذارد. اسرائيل که روزي حافظ منافع آمريکا در خاورميانه بود امروز در سايه تحولات اخير اسرائيل در حال از دست دادن اين نقش است و ديگر نگهبان اميني براي منافع واشنگتن نيست.  امور ديگر تغيير کرده است و آمريکا به حافظ منافع اسرائيل در خاورميانه تبديل شده است. بنابراين آمريکا به حافظ منافع اسرائيل در خاورميانه تبديل شد در حاليکه اين منطقه شاهد تغييرات بزرگ و متعدد تاکتيکي و راهبردي بوده است.

کار به جايي رسيد که تحليلگر امور نظامي در روزنامه يديعوت احارانوت اسرائيلي گفته است دولت آمريکا ديگر هيچ اهميتي به کارهاي نتانياهو نمي‌دهد زيرا مي داند اسرائيل خود به سوي واشنگتن خواهد آمد زيرا روابط بين دو دولت به مثابه ازدواج کاتوليکي است(بدون طلاق است).

وي تاکيد کرد طرف ضعيف در اين معادله اسرائيل است زيرا بدون آمريکا در انزواي بين‌المللي قرار خواهد گرفت، امري که اسرائيل از آن واهمه دارد. اسرائيل بدون واشنگتن هيچ کس را ندارد که از حق وتو استفاده کند و مانع از محکوميت اسرائيل در شوراي امنيت شود. همچنين هيچ قدرت بزرگي در جهان نيست که آمادگي داشته باشد به اسرائيل کمکهاي اقتصادي و نظامي از جمله سلاح پيشرفته اي مثل جنگنده هاي f35بدهد که قرار است اسرائيل در سال آينده به اين سلاح دست يابد.

پس از اعتراف رسمي اسرائيل مبني بر اينکه نتوانست مانع توافق بين ايران و پنچ بعلاوه يک شود، اسرائيل در جامعه بين المللي تنها شد و همانطور که نداف ايال تحليلگر شبکه ده تلويزيون اسرائيل گفته است سفر نتانياهو به روسيه قبل از اينکه انجام شود، شکست خورد.

علاوه براين تحليلگران سياسي در تل آويو مي گويند رفتارهاي نتانياهو سبب افزايش انزواي بين‌المللي وي شده است. علاوه براين آنها تاکيد کردند تصميم وي براي حمله نظامي به برنامه هسته‌اي ايران از حمايت کشورهاي دوست قرار نگرفت چه برسد به اينکه دشمنان بخواهند از آن حمايت کنند. علاوه بر اين بسياريها در اسرائيل در قدرت اسرائيل براي انجام اين حمله بطور انفرادي ترديد دارند زيرا ايران از اسرائيل دور است و اسرائيل سلاح مناسبي براي اين حمله  ندارد. يحزقئيل درور استاد دانشگاه معتقد است اگر اسرائيل مي خواست به ايران حمله کند اين حمله مي بايستي چند سال پيش انجام مي شد و تا اين لحظه منتظر نمي ماند.

وي افزود تصميم احتمالي براي حمله نظامي به ايران خطرناکترين تصميم تاريخي است که اسرائيل از زمان تشکيلش در سال 1948 خواهد گرفت.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.