سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از سوی پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر صورت گرفت:

ارائه روشی برای درمان "بیماری ام اس"

پژوهشگران دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با مدل سازی مغز انسان روشی را برای درمان بیماری ام اس ارائه دادند.

به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، بهاره صفربالی، بیماری MS را نوعی بیماری خود ایمنی و اختلال در سيستم اعصاب مركزی و اعصاب بینایی توصیف کرد و گفت: در این بیماری آکسون، ملین خود را از دست می‌دهد با از بین بردن غلاف چربی و پروتئین روی اعصاب، در سیستم پیام رسانی بین مغز و دیگر اعضای بدن اختلال به وجود می‌آید که عامل اصلی بروز علایم بیماری است و می تواند هر عضوی را دربدن در گیر کند.

وی با بیان اینکه اختلال در سیستم پیام رسانی موجب فعالیت نابه جای آکسون می‌شود، اظهار داشت: از این رو آکسون‌ها الگوهای غیر خطی از خود نشان می‌دهند و در پی این رفتارها، نشانگانی در فرد ظاهر می‌شود.

صفربالی، خستگی، اختلالات شناختی و اختلالات بینایی از از جمله نشانگان مهم این بیماری نام برد و ادامه داد: به منظور ارائه روشی برای درمان و تحلیل بهتر این بیماری پروژه تحقیقاتی در قالب پایان نامه دوره کارشناسی ارشد با عنوان " تحلیل نشانگان عصبی بیماری MS بر پایه مدل سازی الکتریکی" انجام شد.

وی با بیان اینکه در این پروژه تحقیقاتی اقدام به مدل سازی مغز شد، در این باره توضیح داد: برای این منظور از شبکه¬های نورونی به منظور مدل¬سازی استفاده شده است.

مجری طرح با بیان اینکه این شبکه اتصالات ساختاری و عملکردی مغز و نحوه قرار گیری نرون‌ها است، ادامه داد: در این شبکه مدل نرون‌ها نماینده نواحی قشری و زیر قشری درگیر در بیماری MS است که شامل نواحی بینایی، زبان و حسی- حرکتی و دیفالت مد می‌شود.

وی ادامه داد: در این مدل سازی متوجه شدیم که با خراب شدن نرون‌های هر بخش، نواحی مختلف تغییر کرد.

این محقق یادآور شد: نتایجی که از این تحقیقات به دست آمد نشان داد که تغییرات سنکرونی در هر ناحیه منجر به اختلال در انتقال اطلاعات از طریق سیستم عصبی خواهد شد.

صفربالی با بیان اینکه این مدل سازی محققان را در ارائه روش بهینه درمانی یاری خواهد کرد، یادآور شد: از طریق این روش می‌توان تشخیص داد که اثرات تحریکی در کدام بخش منجر به سنکرونی و بهبود وضعیت بیمار می‌شود.

 این پروژه با راهنمایی آقایان دکتر غریب زاده و دکتر توحیدخواه انجام شده است .


انتهای پیام/
برچسب ها: ام اس ، مغز ، دانشگاه ، مهندسی ، پزشکی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.