سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برنجی که "کلسترول" را دفع می‌کند

دانه کامل برنج دارای چندین لایه است. اگر فقط یک لایه خارجی آن را برداریم آنچه نامیده می‌شود برنج قهوه‌ای است.

پیام فرهبخش، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: 
تفاوت برنج سفید و قهوه‌ای تنها در رنگ آن‌ها نیست. دانهٔ کامل برنج دارای چندین لایه می‌باشد. اگر فقط یک لایه خارجی آن را برداریم آنچه نامیده می‌شود برنج قهوه‌ای است در اثر این فرآیند مواد مغذی موجود در برنج به مقدار خیلی کم از بین می‌رود. 

وی افزود: اگر برنج قهوه‌ای آسیاب شود مقدار زیادی از لایه‌های دانه برنج به همراه سبوس و مواد مغزی آن از بین می‌روند و آنچه که باقی می‌ماند برنج سفید است که حاوی مقدار زیادی نشاسته است. 

وی خاطر نشان کرد: برنج قهوه‌ای حاوی مقادیر زیادی فیبر است و کسانی که فیبر کمتری مصرف می‌کنند و یا افرادی که دیابت دارند و برای کنترل قندخون خود باید از فیبر بیشتری استفاده کنند. کسانی که دچار اضافه وزن هستند باید حتما از مواد فیبردار استفاده کنند چون کلسترول هم به فیبر باند می‌شود و آن را دفع می‌کند. 

وی تصریح کرد: برنج قهوه‌ای نسبت به برنج سفید ویتامین B بیشتری دارد و سبوس بیشتری هم دارد که منبع غنی از خانواده ویتامین B برای افراد است. 

انتهای پیام/
برچسب ها: برنج ، کلسترول ، فیبر ، سبوس ، ویتامین
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.