سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون وزیر و رئیس هیات عامل ایمیدرو:

عقب ماندگی در "زنجیره معدنی" باید جبران شود

معاون وزیر و رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: عقب ماندگی در زنجیره اكتشاف، استخراج، فرآوری و تولیدات معدنی باید جبران شود.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، مهدی كرباسیان در جمع اعضای هیات مدیره تشكل های سرب و روی با بیان این مطلب اظهار داشت: به رغم ظرفیت بالای كشور در حوزه معدن و صنایع معدنی برای توسعه اقتصادی اما در زنجیره های مختلف آن (زمین شناسی، اكتشاف، استخراج و فرآوری) عقب ماندگی داریم و برای حركت و توسعه این حوزه، نیاز به تدوین نقشه راه جدید هستیم.

وی ادامه داد: ایمیدرو از همه تشكل های معدنی و صنایع معدنی برای بازتعریف استراتژی توسعه معدن و صنایع معدنی دعوت به عمل می آورد تا بتوانیم این استراتژی را با نقص كمتر تدوین كنیم.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینكه اجرای نامناسب اصل 44 قانون اساسی چند سال گذشته، سبب واگذاری غیركارشناسی شركت های تحت پوشش ایمیدرو شد، گفت: این امر موجب واگذاری 18 هزار و 500 میلیارد تومان سرمایه حوزه ایمیدرو به نهادهای شبه دولتی غیر تخصصی (اكثرا در پایان سال 91) شد.

كرباسیان همچنین با اشاره به اینكه طبق قانون، باید رویه های حضور بخش خصوصی را برای تولید در صنعت و معدن مشخص كنیم، تصریح كرد: اولویت ایمیدرو برای جذب سرمایه گذاری به ترتیب بخش خصوصی داخلی، سرمایه گذاران ایرانی مقیم خارج و سرمایه گذاران خارجی است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با ابراز نگرانی از اینكه ذخایر معدن سرب و روی انگوران تا 10 سال دیگر به اتمام برسد و عدم تصمیم گیری موجب بیكاری هزاران نفر و توقف كارخانه های فرآوری می شود، گفت: موضوع سرمایه گذاری در معدن بزرگ «مهدی آباد» طی سال های گذشته متوقف شده بود كه تصمیم گیری به موقع موجب شد سالانه 200 هزار تن صادرات روی داشته باشیم.

وی افزود: به دنبال این هستیم مسائل مربوط به سرمایه گذاری در این حوزه را تسهیل كنیم و وظیفه ما در دولت این است كه از سرمایه گذاری حمایت كنیم و در نهایت، موجب توسعه و اشتغال شویم.

**فعالیت صنعت سرب و روی با 35 درصد ظرفیت

یوسف مرادلو، رئیس انجمن صنعت سرب و روی ایران هم در این جلسه با استقبال از تدوین استراتژی توسعه معدن و صنایع معدنی، گفت: درخواست ها و پیشنهاد های اعضای این انجمن در اطلاعات ارائه شده برای تدوین استراتژی مذكور، مطرح شده و امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: در حال حاضر، ظرفیت شمش سرب و روی در كشور 425 هزار تن است كه تنها 35 درصد ظرفیت كارخانه های موجود فعال است.

مرادلو بر ضرورت ورود معدن مهدی آباد به تولید تاكید كرد و افزود: با توجه به ظرفیت بالای واحدهای تولیدی، میزان استخراج معدن انگوران افزایش یابد و میزان تحویل ماده اولیه معدنی به كارخانه های مذكور افزایش یابد.

وی ساماندهی صنعت سرب و روی، ساماندهی صادرات و ثبات قیمت صادراتی این صنعت، مشاركت در جلسات قیمت گذاری ماده معدنی و نیز ساماندهی تامین ماده معدنی در كشور را از جمله فعالیت های انجمن سرب و روی ایران طی مدت فعالیت بر شمرد.

همچنین ابراهیم جمیلی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران و از فعالان صنعت سرب و روی در این جلسه گفت: این صنعت توانایی افزایش ارزش صادراتی به 700 میلیون دلار را دارد و ما همواره تلاش كرده ایم بازارهای صادراتی را حفظ كرده و بر میزان آن بیفزاییم. همچنین در این صنعت، 30 هزار نفر اشتغال پایدار دارند.

وی پیشنهاد كرد نشست كارشناسی برای تعیین قیمت خاك انگوران برگزار و فرمولی مناسب معین شود.

جمیلی با بیان اینكه صنعت سرب و روی به دلیل مشكلات زیست محیطی با تعطیلی مواجه شده است، تصریح كرد: در بیشتر كشورها، كارخانه های سرب و روی در كنار شهرها فعالیت می كنند و آلودگی ندارند. بنابراین باید به جای تعطیلی كارخانه ها، درصدد رفع مشكل آنها برآمد چرا كه با روش های نوین، می توان آلودگی این نوع كارخانه ها را رفع كرد.

انتهاي پيام/
برچسب ها: معدن ، توسعه ، اقتصاد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.