سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی های جالب از لبنیات در طب سنتی

در طب سنتی ایران، شیر تقویت کننده قلب و در درمان برخی بیماریهای روحی و روانی مثل افسردگی و وسواس، عفونت های ریه و برخی مشکلات گوارشی مفید و موثر شمرده شده است.

دکتر ابراهیم خادم، متخصص طب سنتی درگفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در خصوص جایگاه لبنیات در طب سنتی گفت: حکما اساسا طبیعت کلی شیر را گرم و تر می دانند. شیر گاو، گوسفند و بز جهت تغذیه انسان مناسب شمرده شده است، شیر خوب و سالم، قوام معتدل دارد، سفید رنگ و صاف است و طعمی متمایل به شیرینی دارد.

وی در ادامه گفت: در طب سنتی ایران، شیر تقویت کننده قلب و در درمان برخی بیماریهای روحی و روانی مثل افسردگی و وسواس، عفونتهای ریه و برخی مشکلات گوارشی مثل یبوست مفید و موثر شمرده شده است.

وی افزود: مصرف همزمان شیر با غذاهای ترش، ماهی  تخم مرغ در تجربیات حکما نهی گردیده است.

وی گفت: توصیه می شود در هر لیوان شیر، یک قاشق عسل حل شده و نوشیده شود.

خادم گفت: کره نیز به عنوان یکی از مشتقات شیر، دارای طبیعتی گرم و تر می باشد و مصرف آن خصوصا همراه با شکر چاق کننده است. کره گاو، لطیف ترین انواع کره است.

وی اظهار داشت: زیاده روی در مصرف کره جدا از ایجاد و تشدید مشکلات قلبی و عروقی که به دلیل کاهش تحرک و فعالیتهای جسمی در دنیای امروز افزایش یافته، در معده افراد نیز ایجاد ضعف و سستی نموده و به سوء هاضمه منجر می گردد.

وی در خصوص پنیر گفت: طبیعت آن سرد و تر می باشد. خوردن مغز گردو با پنیر هم در طب سنتی و هم در آموزه های اسلامی توصیه گردیده است.

وی اضافه کرد: هر چه پنیر کهنه تر باشد طبیعت آن به سمت گرمی و خشکی می رود. 

وی تصریح کرد: ماست نسبت به دوغ به دلیل داشتن چربی بیشتر، غذائیت بیشتری دارد.

وی در پایان گفت: ماست موجب افزایش رطوبت بدن و کاهش تشنگی می شود. نعنای خشک، زیره، گل سرخ و زنجبیل  بر روده بعنوان مصلحات ماست در طب سنتی توصیه می گردند. /ح

 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.