سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

11 راهکار مقابله با خجالتی بودن

در بین انسانها همه جور آدم با رفتار های مختلف وجود دارد.

به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ مشخصات هر رفتار معایب و مزایای خودش دارد از این رفتار ها خجالتی بودن یکی از رفتار های اجتماعی است که همیشه فرد از آن ضربه می بیند و در برخی موارد فرد نمی تواند حق خود را احقاق کند و تضییع حق می شود اما هر مشکلی راهکاری دارد برای همین از راهکارهای این رفتار را بر می شماریم:

1 - قبل از وارد شدن به یک جمع، اطلاعاتی در مورد آن جمع به دست آورید و درباره چیزهایی که می‌خواهید یا می‌شود در آنجا مطرح کرد، فکر کنید.

2- معاشرت خود را با دیگران بیشتر کنید؛ از جمع‌های دوستانه کوچک شروع کنید، به سؤالات‌شان جواب دهید و از آنها درباره خودشان، آرزوهایشان، اهداف‌شان یا موضوعات دیگر سؤال کنید.

3- اگر خجالتی بودن، خیلی شما را آزار می‌دهد، به یک مشاور یا روان‌شناس مراجعه کنید.

4- تا حد ممکن از انزوا و گوشه‌گیری دوری کنید. اگر چند نفری دوروبرتان هستند، کتاب خواندن را کنار بگذارید و سر صحبت را با آنها باز کنید.
 
5- اگر به خاطر لهجه، صدا، بوی دهان یا نوع دندان‌هایتان از جمع گریزان هستید، چرا فكری به حال اصلاح اینها نمی‌كنید؟

6- در جمع‌ها کاری کنید كه کسل، خسته و بی‌حوصله به نظر نیایید.

به یاد داشته باشید راه مقابله با خجالت این است که به چیزهای دیگری تمرکز کنید؛ مانند فکر کردن و تصور اینکه چطور می‌شود از اتفاقات اجتماعی لذت برد.

7- از طرد شدن یا شکست خوردن، نترسید. قهرمانان ورزشی نیز با وجود احتمال شكست، باز هم به مبارزه و رقابت می‌پردازند؛ اما تقریبا همه آنها برای برد به میدان می‌روند و هیچ‌گاه از شکست حرف نمی‌زنند.
8- كم‌رویی، تـردید و دودلی هنگامی ‌رخ می‌دهد كه شما به عیوب و نقایص خود فكر می‌كنید. افكـارتـان را متوجه شخصی کنید كه در حال گفت‌وگو با او هستید. در این حالت، هم شما اضطراب خود را از خاطر خواهید برد و هم طرف مقابل از توجه شما خوشحال خواهد شد.

9- همه‌چیز را به خودتان نگیرید. نباید هر چیزی مانند شوخی و طعنه را به عنوان توهین تلقی كنید. مردم اغلب چیزهایی را می‌گویند كه هیچ مقصود و منظوری از آن ندارند؛ هر چند گاهی اوقات مردم نـظـرات نابجا و بی‌موردی می‌دهند؛ در این صورت، قاطعانه از خودتان دفاع كنید.

10- توقعتان را كم كنید. بنا نیست در پایان یك گفت‌و‌گو، شما افراد را كاملا مجذوب خود كرده باشید. همین كه همه از هم‌صحبتی یكدیگر لذت برده باشید، كافی است. باور كنید!

11- هول نكنید. آدم‌های روبه‌روی شما هر چقدر هم كه مهم باشند، آدم هستند؛ آنها هم معایب و مشكلات و ضعف‌های خودشان را دارند؛ عین شما! شاید هم مثل خود شما دارند سعی می‌كنند كسی متوجه نشود چقدر خجالتی هستند.
 
منبع: نيک صالحي
برچسب ها: خجالت ، جمع ، رفتار
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۵۳ ۲۳ آبان ۱۳۹۷
سلام من کلاس پنجم هستم و احساس می کنم اگر در مهمانی از شیرینی یا از میوه های روی میز بر دارم مهماندار ها ناراحت شوم وبا حرفهایی که زدیم هیچ به دردم نمی خورد
ghazal
۲۲:۰۶ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
راهکارهای خیلی ابتدایی بود
ماریا
۰۹:۱۳ ۰۳ خرداد ۱۳۹۷
من خیلی خیلی خجالتیم حتی باخانوادم هم نمیتونم حرف بزنم دیگه ازدست خودم دارم دیوونه میشم اگه کسی تجربه داره کمکم کنه ممنون میشم
ناشناس
۱۵:۵۹ ۲۳ آبان ۱۳۹۷
ببین درسته سخته ولی با وجود اینکه من هم خجالتی هستم اما با کمک پدر و مادرم الان کم تر خجالتی ام این را بدان که تو هر حرفی که داری را بزنی مادرت ناراحت نمی شه مادر از ته دل دوست داره
یلدا
۰۰:۱۰ ۱۱ فروردين ۱۳۹۷
امیدوارم جواب بده!!!!
یک هموطن
۲۰:۲۵ ۰۱ شهريور ۱۳۹۶
عجب
سعدی
۰۳:۴۲ ۰۴ مرداد ۱۳۹۶
جالبه
نمیگم
۱۶:۳۸ ۰۳ مرداد ۱۳۹۶
به درد من نخورد
آرش
۱۰:۱۷ ۲۱ خرداد ۱۳۹۶
عالی بود
لیلا
۱۵:۱۴ ۰۴ خرداد ۱۳۹۶
اصلا خوب نبود مطالبببببببب
تمنا
۱۶:۲۲ ۱۷ خرداد ۱۳۹۳
ب درد نميخوره
امیر
۱۵:۱۰ ۰۱ اسفند ۱۳۹۲
خوب نیست