به گزارش
باشگاه خبرنگاران، رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در آسیای میانه با بیان اینکه بیشترین دانشجوی ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاههای کشورهای آسیای میانه در" تاجیکستان" مشغول تحصیل هستند گفت: یکهزار ایرانی دانشجوی غیرحضوری و نیمه حضوری" تاجیکستان "هستند.
"بهروز ابطحی" درباره وضعیت تعداد دانشجویان ایرانی در کشورهای آسیای میانه گفت: در کشورهای آسیای میانه بیشترین تعداد دانشجوی ایرانی را در"تاجیکستان" داریم. در سایر کشورهای آسیای میانه نظیر قرقیزستان، ازبکستان و ... تعداد دانشجویان ایرانی خیلی کم و حتی کمتر از 10 نفر است.
وی افزود: در "تاجیکستان" چون زبان فارسی رایج است و مشکل زبان در حین تحصیل کمتر برای دانشجویان ایرانی بروز می کند لذا عده زیادی از داوطلبان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در سالهای اخیر برای ادامه تحصیل به" تاجیکستان" آمده اند.
ایران هیچ دانشجوی بورسیه ای در دانشگاههای کشورهای آسیای میانه ندارد
رایزنان علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در آسیای میانه با بیان اینکه دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاههای کشورهای آسیای میانه صرفا به صورت آزاد به این دانشگاهها بخصوص دانشگاههای "تاجیکستان" مراجعه می کنند گفت: ایران هیچ دانشجوی بورسیه ای در دانشگاههای کشورهای آسیای میانه ندارد.
بهروز ابطحی افزود: البته بورسهایی را به صورت محدود در اختیار داوطلبان اتباع کشورهای آسیای میانه قرار داده ایم تا برای ادامه تحصیل به ایران بیایند.
وی تعداد دانشجویان ایرانی در "تاجیکستان" را حدود یک هزار و 400 نفر اعلام کرد و گفت: فقط حدود 300 نفر از آنها به صورت حضوری تحصیل می کنند و بقیه به صورت نیمه حضوری و غیرحضوری در دانشگاههای" تاجیکستان" مشغول تحصیل اند.
رایزنان علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در آسیای میانه افزود: انبوه مراجعه ایرانیان برای تحصیل در دوره های نیمه حضوری و غیرحضوری دانشگاههای "تاجیکستان" در سه یا چهار سال قبل بوده و در حال حاضر وزارت علوم دیگر دوره های نیمه حضوری و غیرحضوری دانشگاههای" تاجیکستان "را قابل ارزشیابی نمی داند.
ابطحی در پاسخ به اینکه آیا شایعه ای مبنی بر اینکه فرزندان و وابستگان مسئولان از مشتریان دوره های نیمه حضوری و غیرحضوری دانشگاههای آسیای میانه هستند را تایید می کنید گفت: در بین دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره های نیمه حضوری یا غیرحضوری در "تاجیکستان" ممکن است افرادی از نزدیکان یا فرزندان مسئولان و مدیران کشور حضور داشته باشند اما اپیدمی خاصی در" تاجیکستان" در این زمینه وجود ندارد البته قانون برای همه یکسان است و هیچ امتیازی برای فرزندان مسئولان در زمینه ارزشیابی مدارک تحصیلی وجود ندارد.
وی در پاسخ به اینکه دانشجویان ایرانی در "تاجیکستان" بیشتر در چه رشتهای تحصیل می کنند گفت: بیشتر دانشجویان ایرانی در دانشگاههای "تاجیکستان "در رشته های علوم انسانی تحصیل می کنند و اغلب آنها در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند.
انتهاي پيام/
منبع:مهر