سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش ویژه/

دیپلمات‌ها: علت نهایی نشدن مدالیته در مذاکرات ایران و آژانس درخواست آمانو برای دسترسی به پارچین بدون هیچ تعهدی است

دیپلمات‌های ایرانی و همچنین مقام‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مشترکا اعلام کردند که مذاکرات روز 25 اردیبهشت (15 می) در وین به نهایی شدن مدالیته میان ایران و آژانس منجر نشده است.

به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، به نقل از ایران هسته‌ای دیپلمات‌های ایرانی و همچنین مقامهای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مشترکا اعلام کردند که مذاکرات روز 25 اردیبهشت (15 می) در وین به نهایی شدن مدالیته میان ایران و آژانس منجر نشده است.

پس از اتمام این مذاکرات، هرمن ناکارتس معاون مدیر کل آژانس که به زودی این نهاد بین المللی را ترک خواهد کرد اعلام کرد که مدالیته میان ایران و آژانس هنوز نهایی نشده اما مذاکرات ادامه خواهد یافت.

ایران و آژانس تا کنون در 10 دور مذاکره تلاش کرده اند یک برنامه کاری را میان خود نهایی کنند که هدف از آن روشن کردن تعهدات دو طرف در صورت آغاز فرآیند رسیدگی به مسئله PMD (ابعاد احتمالی نظامی) است.

ناكارتس گفته است: «ما امروز مذاكرات فشرده اي داشتيم و سند رويكرد ساختاري را كه يك سال و نيم است تحت مذاكره قرار دارد نتوانستيم نهايي سازيم. تعهد ما نسبت به تداوم گفت‌وگو خلل ناپذير است: با اين حال، ما بايد بدانيم كه بهترين تلاش‌هايمان تاكنون موفقيت آميز نبوده است، لذا ما به تلاش خود و تكميل اين فرآيند ادامه خواهيم داد».

دیپلمات‌های ایرانی می‌گویند اصلی‌ترین مسئله این است که آمانو اساسا خواهان نهایی شدن مدالیته نیست و می‌خواهد بدون مدالیته بعنی بدون وجود یک سند مبنا که تعدات آژانس را روشن کند؛ به پارچین دسترسی پیدا کند.

ایران رسما اعلام کرده است که بلافاصله پس از نهایی شدن مدالیته دسترسی به پارچین را ایجاد خواهد کرد.

در عین حال ایران اعلام کرده امیدوار است که مدالیته مورد بحث در دور بعدی مذاکرات نهایی شود.

علی اصغر سلطانیه نماینده ایران در مذاکرات پس از این گفت‌وگوها، اظهار داشت: «علی اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز گفت پیشنهاداتی از هر دو طرف مطرح شد. ما تصمیم گرفتیم که هر دو طرف این پیشنهادات را با دقت مطالعه و بررسی کنند. در نشست آینده نتیجه حاصل خواهد شد. هدف مذاکرات کنونی نهایی شدن تصمیمات برای نشست آتی است».

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.