سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قالیباف در مسجد جامع سنندج:

مردم عدالت واقعی می‌خواهند نه عدالت شعاری/ کارنامه من گواه است که وعده‌ خلاف واقع نمی‌دهم

یک کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت آینده باید بداند که این مردم به «شعار عدالت» نیازمند نیستند . مردم این شعار را بارها و بارها شنیده اند. مردم تشنه خود عدالت هستند و باید این عدالت را در بعد مسائل اقتصادی و اجتماعی در زندگی خود حس کنند.

به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، محمدباقر قالیباف يکي از کانديداهاي انتخابات رياست جمهوري يازدهم صبح امروز(پنجشنبه) در اجتماع مردم کردستان در مسجد جامع شهر سنندج اظهار داشت: کردستان، استان شهید پرور، مقاوم و بافرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی می‌دانم و  از ویژگی‌های این فرهنگ اصیل ایرانی و بومی می‌توان به  دانش افزایی در میان مردم استان و وفای به عهد در زندگی مردم اشاره کرد.  مردمانی که از اصیل‌ترین فرهنگ ایرانی برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه توجه به خانواده از ویژگی‌های اصلی مردم کردستان است، تصریح کرد: دیدار با شما برای من امیدبخش است و یادآور دوستان رزمنده و رشادت های مردم این مرز و بوم در دهه اول انقلاب و فرزندان برومند کردستان در دوران دفاع مقدس است.

دولت نباید دغدغه‌ای مهم‌تر از مردم داشته باشد

قالیباف ادامه داد: بارها این جمله را از من شنیده‌اید که در انتخابات پیش‌رو هرگز قصد تضعیف و یا مقابله با کسی را نداریم، قرار است با منطق و اخلاق به واقعیت‌های جامعه توجه کنیم و آن‌ها را با صراحت برای مردم بیان کنیم. دولت آینده باید درد مردم را به درستی و با همه وجود حس کند.

این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: دولت باید صدای مردم مخصوصا مستضعفان و محرومان و آن‌هایی که از مرکز کشور دور هستند را بشنود. دولت آینده باید هم گوش شنوا داشته باشد تا صدای مردم را بشنود و هم توان حل مشکلات مردم را داشته باشد. دولت آینده اگر بخواهد همچنان در مناقشات سیاسی و اختلافات به سر ببرد، به این معنی است که صدای مردم را نشنیده و یا دغدغه‌ای مهمتر از دغدغه داشته است.

شهردار تهران اذعان داشت: اولین نکته‌ای که باید مد نظر دولتمردان بعدی باشد، این است که بر اساس قانون اساسی در انتخابات ثبت‌نام کند و از همان روزی که در مجلس شورای اسلامی سوگند یاد می‌کند، باید مکلف باشد که حقوق قانون اساسی که به عنوان میثاق دولت و مردم است را بدون هیچگونه تبعیض و تردیدی اجرایی کند. نباید این موضوع تکرار شود که پس از به قدرت رسیدن، به قانون اساسی بی‌توجهی شود و یا اینکه بندهایی از قانون را اجرا کنند و نسبت به بندهای دیگر همان قانون بی‌تفاوت باشند و آن را اجرایی نکنند.
 
مردم «عدالت واقعی» می‌خواهند، نه عدالت شعاری

وی با بیان اینکه دولت آینده باید بداند که این مردم به «شعار عدالت» نیازمند نیستند، اظهار داشت: مردم این شعار را بارها و بارها شنیده‌اند.  مردم تشنه خود عدالت هستند و باید این عدالت را در بعد مسائل اقتصادی و اجتماعی در زندگی خود حس کنند. در حوزه مسائل اقتصادی شاهد هستیم که چه مسائل و مشکلاتی وجود دارد و باید آن‌ها را حل و فصل کنیم. اما در کنار عدالت اقتصادی، نکته مهمتر عدالت اجتماعی است که همه آحاد مردم و جوانان با هر گرایش، قومیت، سلیقه، زبان، دین، مذهب و نژادی که هستند به آن نیاز دارند.

قالیباف گفت: مردم باید بدانند که فرصت‌های اجتماعی در کشور برای همه برابر است. اینگونه نیست که اگر از این قوم باشید، امکان خاصی برای شما فراهم باشد و اگر از این قوم نباشید این امکان از شما گرفته شود و یا اینکه دوری و نزدیکی از تهران نباید باعث حذف فرصت‌ها و ظرفیت‌ها شود. قانون اساسی یعنی در کنار عدالت اقتصادی باید عدالت اجتماعی و فرصت‌هایی که نسل جوان به آن نیاز دارند، به صورت یکسان برای همه فراهم شود. جوانان باید احساس کنند به اندازه ظرفیت و استعدادی که دارند می توانند از ظرفیت استان، شهر و کشورشان در همه بخش‌ها بهره ببرند.
 
کارنامه من گواه است که وعده‌ خلاف واقع نمی‌دهم

قالیباف ادامه داد: دولت آینده باید به این فضای بسته عرصه مدیریت و سیکل بسته مدیریتی که در چند دوره اتفاق افتاده پایان دهد و به یک تغییر جدی در حوزه مدیریت و تحقق قانون اساسی و حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی گام بردارد. دولت آینده باید بداند سیاست زدگی باید از سر اقتصاد، فرهنگ و مسائل اجتماعی دور شود. این مهمترین مشکلی است که امروز دامن ما را گرفته است.
 
وی افزود: تا به امروز همه سعی و تلاش من بر این بوده که وعده خلاف واقع و قولی که در توانم نیست را ندهم. کارنامه من در طول 35 سال گذشته گواه بر این موضوع است. در این مکان مقدس در حضور شما مردم عزیز با شما عهد می‌بندم مطالبی که در اینجا بیان کردم را به فضل الهی و کمک شما مردم اجرایی خواهم کرد. اگر توفیق حضور در دولت آینده را داشتم براساس مطالب مطرح شده در این جلسه و پیمانی که در روز ثبت نام بیان کردم عمل خواهم کرد. این تعهد و وعده من به شماست.
 
شهردار تهران تصریح کرد: کارنامه من نشان داده است که هر کجا توفیق خدمت داشته‌ام این مسائل را حوزه مسئولیتی خودم رعایت کرده‌ام. امروز اگر در شهرداری تهران در طول 8 سال گذشته به عدالت اقتصادی توجه کردم، اولین حرفم این بود که تلاش می‌کنیم فاصله بین جنوب و شمال تهران را از بین ببریم. تا قبل از مدیریت بنده در قبل و بعد از انقلاب هرچه تلاش کردند اما باز هم روز به روز فاصله شمال و جنوب تهران بیشتر شد، اما امروز به گواه مردم تهران شرایط جنوب تهران در بخش‌‌های مختلف کاملا به سمت رشد رفته و نه تنها فاصله جنوب و شمال زیاد نشده، بلکه این فاصله کم شده و تهران در مسیر پیشرفت و عدالت قرار گرفته است.
 
شهردار تهران افزود: همچنین در زمینه توجه به عدالت اجتماعی اساس کار را از تمرکززدایی دور کردم و اجازه دادم در همه محلات تهران مردم در زندگی خود تصمیم بگیرند. امروز 374 محله در تهران وجود دارد و در هر محله یک مدیر محله از سوی مردم انتخاب شده است. مردم خودشان درباره مسائل محله انتخاب و تصمیم‌گیری می‌کنند. امروز تهران یک ایران کوچک از همه اقوام، گروه‌ها، ادیان، مذاهب و زبان‌های مختلف است. بنده تلاش کردم در شهرداری تهران از همه اقوام و گروه‌ها استفاده کنم تا شایسته سالاری حاکم باشد و امکان استفاده تمامی گروه‌ها از فرصت خدمت‌گذاری فراهم شود.
 
قالیباف با تاکید بر انتخاب نیروهای انقلابی و کارآمد گفت: من هرگز نگاه نکردم فردی که در شهرداری کار می‌کند اهل خراسان، آذربایجان، فارس، شمال، جنوب و یا ... کشور است. من گفتم آیا این قابلیت در افراد وجود دارد که بتوانند خدمتگذار مفیدی برای مردم باشند، معتقد به نظام اسلامی باشند، قانون اساسی را محترم بشمارند و زندگی سالمی داشته باشند. اگر این شرایط وجود داشته باشد ، مدیران اهل هر استانی که باشند، فرصت خدمت رسانی پیدا می‌کنند. امروز در شهرداری تهران مدیران کرد زبانی از این استان حضور دارند. همچنین مدیرانی از اهل سنت در شهرداری حاضر هستند که در مسئولیت‌های مهم و حساس انجام وظیفه می‌کنند.

قالیباف تاکید کرد: شما مطمئن باشید اگر توفیق خدمت در دولت پیدا کنم در سطح ملی نیز همین اتفاق می‌افتد و این فرصت را برای همه اقشار، گروه‌ها، جوامع و اقوام فراهم خواهیم کرد. این خواست قانون اساسی است و به عدالت و انصاف نزدیک تر است. این موضوع تنها راه پیشرفت کشور است که همه دست به دست هم دهیم و پیشرفت کنیم. حتما تلاش ما بر این خواهد بود که تمرکززدایی که در کشور وجود دارد را در کشور اصلاح کنیم.
 
باید به نخبگان استانی اعتماد کنیم

قالیباف با انتقاد از وضع موجود گفت: ساختار اداری و اجرایی ما متمرکز است و کمتر اجازه می‌دهیم مسائلی که استانی و شهرستانی هستند توسط نیروهای استانی اداره شوند. اگرمسائلی در سطح استان هست باید اجازه دهیم نخبگان استان درباره‌اش تصمیم بگیرند. همانطور که بنده به عنوان شهردار تهران حق ندارم برای یک محله که مردم در آنجا زندگی می‌کنند به صورت مستقیم تصمیم‌گیری کنم. مردم محله اولویت‌های محله خود را می‌شناسند و در صورتی که اولویت آن‌ها پارک، کتابخانه، زمین ورزش، درمانگاه و ... باشد خود آن‌ها تصمیم‌گیری می‌کنند و این‌ها را درست می‌کنند. اصلا به چه حقی بنده به عنوان شهردار تهران باید در کارکرد محله تصمیم بگیرم؟  اگر تهران در مسیر پیشرفت و عدالت قرار گرفته است خاطر آن است که مردم احساس می‌کنند به آن‌ها احترام گذاشته می‌شود. همیشه نیز تصمیمات آن‌ها بهتر از بنده بوده است. البته موضوعاتی در شهر تهران است که مقیاس شهری، فراملی و ملی دارد، حتما در این زمینه باید مدیریت شهری بر اساس تجربه، علم و نحوه اداره جامعه تصمیم‌گیری کند.

وی ادامه داد: بنده معتقدم در آینده موضوعاتی که در شهرستان‌ها و استان‌ها وجود دارد حتما باید به خود استان‌ها واگذار شود تا نخبگان خودشان درباره مسائل استان و امورات جاری خود تصمیم بگیرند. مطمئنا نخبگان استان بهتر تصمیم خواهند گرفت و شما خواهید دید چه رشد و حرکتی پیش خواهد آمد.

قالیباف گفت: امروز به شما می‌گویم به حول و قوه الهی و کمک اندیشمندان، نخبگان و مردم تلاش خواهیم کرد تا سیاست زدگی را از حوزه اقتصاد برطرف کرده و ظرف یک دوره 2 ساله ثبات و آرامش را در حوزه اقتصادی به جامعه برمی گردانیم تا لجام گسیختگی که در حوزه اقتصادی وجود دارد برطرف شود.

قالیباف در پایان گفت: مردم هم اکنون نمی‌دانند چه زمانی قیمت‌ها به ثبات می‌رسد. مخصوصا در حوزه تولید و به ویژه در بخش کشاورزی این مسئله وجود دارد. باید مشکلات آن‌ها را حل و فصل کرد. حتما تلاش خواهیم کرد تا نگرش‌های امنیتی از جنس تهدید محوری را دور کنیم و در نهایت به این سمت خواهیم رفت که در همه استان‌ها و شهرها یک امنیت پایدار ایجاد شود چرا که امنیت پایدار ریشه در پیشرفت، رشد اقتصادی و توسعه همه جانبه دارد مخصوصا در استان‌های مرزی باید امنیت پایدار را برقرار کنیم و این از اولویت‌های ماست تا نگرش امنیتی را به سمت نگرش توسعه پایدار در سطح استان‌ها تغییر دهیم.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.