سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پرونده خبري/

بايد فضاي گفت‌وگو براي سلايق مختلف در دانشگاه به وجود آيد

مسئول بسيج دانشگاه شريف گفت: بايد فضاي گفت‌وگو براي سلايق مختلف در دانشگاه به وجود آيد تا اين تضارب آرا به شفاف شدن فضاي دانشگاه کمک کند.

کرسي‌هاي آزاد انديشي مقوله‌اي است که بارها از سوي مقام معظم رهبري مورد تاکيد قرار گرفته است، اهميت اين موضوع خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران را بر آن داشته تا پيرامون اين مسئله با مسئولان دانشگاهي و فعالان دانشجويي به گفتگو بنشيند، نوشته زير حاصل بخشي از اين گفتگوهاست.

مسئول بسيج دانشگاه صنعتي شريف: در انتخابات سال 88 يک عده از دانشجويان بدون اينکه اطلاعاتي از اوضاع داخلي و خارجي کشور داشته باشند مغلوب فضاي رسانه‌اي شده و نتوانستند مسائل روز را به خوبي تحليل کرده و خود را در جريان فتنه قرار دادند.

وي با بيان اينکه قشر بصير دانشگاهي و دانشجويي توانست فضا را به درستي تحليل کرده و راه درست را انتخاب کند، تصريح کرد: دانشجويان ارزشي دانشگاه‌ها يک سري وظايفي را در قبال تنوير افکار عمومي و شفاف‌سازي فضا دارند که نبايد نسبت به آن بي‌تفاوت باشند که البته بعضي مواقع کوتاهي‌هايي نيز صورت گرفته که انکار نمي‌کنيم.

مسئول بسيج دانشگاه شريف کرسي‌هاي آزاد را تنها راه مقابله با نفوذ جريان‌هاي انحرافي به دانشگاه‌ها عنوان کرد و افزود: بحث و تبادل نظر ميان دانشجويان با سلايق گوناگون کوتاه‌ترين و مطمئن‌ترين راه براي برطرف کردن شبه‌هاي موجود و رسيدن به يک فضاي دانشگاهي ايده‌آل با تفکرهاي گوناگون است.

وي نقش کرسي‌هاي آزاد انديشي در رفع شبهات موجود را انکار ناپذير دانست و عنوان کرد: بايد فضاي گفت‌وگو براي سلايق مختلف در دانشگاه به وجود آيد تا اين تضارب آرا به شفاف شدن فضاي دانشگاه کمک کند.

مسئول بسيج دانشگاه شريف با تاکيد بر اينکه دانشجويان ارزشي مي‌توانند در ساختارهاي دو نفره و چند نفره فضاي گفت‌وگو را براي سلايق مختلف به وجود آورند، تصريح کرد: گفت‌وگوهاي دانشجويي در فضاي صميمانه، مستدل و عقلاني بسيار موفق‌تر و نتيجه‌ بخش‌تر مي‌شود و قرار نيست 400نفر تحت عنوان مناظره بيايند در يک سالن سوت و کف بزنند تا بتوانند با يکديگر گفتمان داشته باشند.

جعفريان با بيان اينکه اميدواريم فضاي رخوت به وجود آمده در دانشگاه‌ها با برنامه‌ريزي منطقي برطرف شود، اظهارداشت: يکي از موانعي که بر سر راه گفتمان دانشجويي در دانشگاه وجود دارد، فضاي محافظه کارانه‌اي است که از سوي مسئولان بر دانشگاه‌ها حاکم شده و اين نگاه بازدارنده با روح آرمان‌خواهي و مطالبه‌گري مستدل و منطقي منافات دارد.

وي در پايان خاطرنشان کرد: واقعه 9 دي نشان داد که اگر مديران دانشگاه‌ها در مسائل به دانشجويان اعتماد کرده امور را به آنان بسپارند کارها در فضايي معقول‌تر و منطقي‌تر پيش رفته و نتيجه بهتري خواهد داد.

مسئول سايت مرجع تخصصي كرسي‌هاي آزاد فكري: بعد از تاكيد مقام معظم رهبري در مورد برگزاري كرسي‌هاي آزادانديشي در دانشگاه ها، جمع دانشجويان تصميم به انتشار نشريه "انعكاس" گرفتند كه در كشور داراي بازتاب خوبي بود كه بعد از آن براي گسترش ارتباط با دانشجويان و استفاده از تجربيات آنان تصميم به تاسيس سايت گرفتيم تا بتوانيم در انتقال تجربيات مختلف دانشجويان نقش موثري داشته باشيم.

وي در ارزيابي روند پيگيري كرسي‌هاي آزادانديشي گفت: اكنون در همه دانشگاه‌ها دغدغه‌ برگزاري كرسي آزاد انديشي وجود دارد و هنوز بسياري از دانشگاه‌ها با مشكلاتي در زمينه قوانين، آيين‌نامه و مشكلات تامين بودجه دست به گريبان هستند كه اميدواريم با مساعدت و همكاري مسئولين دانشگاه‌ها حل شود.

اكبري با بيان اينكه سايت مرجع تخصي كرسي‌هاي آزاد فكري از بهمن وارد مرحله دوم خود شد گفت: سايت همزمان با انتشار نشريه "انعكاس" تشكيل شد؛ اما فقط مطالب نشريه روي سايت قرار گرفت و در فاز دوم كه سايت تصميم به انعكاس نظريات و حاشيه‌هاي كرسي‌هاي آزاد انديشي برگزار شده در كشور گرفت، هسته‌هاي دانشجويي سايت مرجع جامع تخصصي كرسي‌هاي آزاد فكري هم طي سفرهاي استاني از نزديك در جريان روند اجرايي کرسي هاي آزاد انديشي در شهرهاي ديگر قرار گرفت.

مسئول سايت جامع تخصصي كرسي‌هاي آزاد فكري گفت: مسئله كرسي‌هاي آزادانديشي نيازمند بسترسازي است كه بخشي از اين امر به عهده نهادهاي رسمي و بخشي به عهده تشكل هاي دانشجويي است كه بايد با فراهم كردن بستر برگزاري اين كرسي‌ها مشكلات اجرايي آن را كمتر كرده و در اجراي هر چه بهتر آن بکوشند.

دبير سابق دفتر تحکيم وحدت: سياست‌گذاري‌هاي ابلاغ شده توسط مسئولان وزارتخانه‌ها و نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاه‌‌ها كه بايد خروجي آن سياست‌هاي خوبي باشد، متاسفانه دستخوش نگاه بسته سياسي و فرهنگي مديران دانشگاه شده است.

وي تصريح کرد: امروز تشکل‌هاي دانشجويي بنا به اقتضائات زمان هوشيار تر عمل مي‌کنند.

دبير تحكيم وحدت با تاکيد بر اينکه مسئولان در ارتباط با تشکل‌هاي دانشجويي طبق آيين‌نامه شوراي عالي  انقلاب فرهنگي عمل کنند، يادآورشد: محافظه کاري مسئولان به محدود شدن فضاي فعاليت براي تشکل‌ها منجر خواهد شد.

اميريان گفت: بايد يك تحول اساسي در دانشگاه ايجاد شود و اين پويا شدن به معني شكست خط قرمزها نيست و دانشجو بايد نسبت به شرايط جامعه منتقد باشد و اين نقادي نبايد به معاند بودن تعبير شود.

دبير سابق جامعه اسلامي دانشجويان: در فضاي دانشگاه احتياج به يك برنامه‌ريزي كلان فرهنگي داريم تا در آن چارچوب براي تشكل‌هاي دانشجويي برنامه ريزي كنند.

وي ادامه داد: فضاي دانشگاه‌ها طوري شده است كه مديران به صورت سليقگي براي تشكل‌هاي دانشجويي برنامه‌ريزي مي‌کنند و امکان فعاليت مفيد را از تشكل‌ها مي‌گيرند و اجازه تصويب يا بازگشايي دفاتر تشكل‌ها را نمي‌دهند.

پهلوان با اشاره به مطالبه مقام معظم رهبري براي برگزاري كرسي‌هاي آزاد انديشي گفت: قطعا برگزاري كرسي‌هاي آزادانديشي باعث پويا شدن دانشگاه‌ها مي‌شود و فعاليت تشكل‌ها نشاط سياسي در دانشگاه را به همراه دارد.

دبيرسياسي سابق انجمن مستقل دانشجويان دانشگاه قم: قبل از 18 تير 78 نفوذهايي به انجمن اسلامي که عضو دفتر تحکيم بودند زمينه سوءاستفاده را براي صاحبان قدرت و ثروت از جنبش دانشجويي به عنوان نماد مطالبه‌گري فراهم ساخت که باعث استحاله فکري، فرهنگي جريان فکري دانشجويان و در ادامه منجر به قضاياي 18 تير شد.

وي در ادامه افزود: صاحبان قدرت و ثروت مي‌دانستند براي تصرف فکر و جريان نخبگان جامعه از فکر و پتانسيل جنبش دانشجويي استفاده کنند که ديديم عده‌اي از دانشجويان فريب صاحبان قدرت و ثروت خوردند و عده‌اي نيز بدون وابستگي به هيچ گروه، دسته‌اي راه حقيقي را پيدا کردند و در واقع اگر دانشجو آگاه نباشد تکرار اتفاقات سال‌هاي گذشته دور از تصور نيست.

فضلي‌زاده با اشاره به تحرکات گروه‌ها و نامزدها براي انتخابات رياست جمهوري سال 92 اظهارداشت: با شروع شدن بحث انتخاباتي رياست جمهوري، شاهد وارد شدن مهره‌هاي جريان مطرود از نظام انقلاب اسلامي به جريان سياسي كشور هستيم که براي جلوگيري از ورود مهره‌هاي انحرافي به جريان سياسي کشور بايد به روشنگري در فضاي سياسي پرداخت که اين امر از منويات مقام معظم رهبري نيز هست.

فضلي‌زاده روشنگري را وظيفه دانشجو و جنبش دانشجويي دانست و افزود: تأکيد رهبري بر پيگيري بحث کرسي‌هاي آزاد انديشي و ايجاد فضاي تضارب آرا در محل‌هاي آکادميک، راهکاري بسيار مهم براي ورود به فضاي نقد با رويکرد عقلاني و بدون هياهو است که در تحقق كرسي آزادانديشي هم از سوي دانشجويان و هم از سوي مسئولان شاهد کم کاري‌ها بوده‌ايم که اين امر بايد برطرف شود و همگان در راستاي آن تلاش کنند.

وي در پايان گفت: هر چند جنبش دانشجويي امروز پخته‌تر شده و مانند قبل بازيچه دست صاحبان قدرت نمي‌شود، اما احتمال خطر وجود دارد و لازم است با تقويت بنيان‌هاي فكري خود از اين امر جلوگيري كند.

انتهاي پيام/

برچسب ها: کرسی ، آزاد ، اندیشی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.