برای نخستین بار در کشور زندهگیری و بیومتری گربه شنی توسط کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست خواف صورت گرفت.
به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از «دیدهبان محیط زیست»:عباس طاهریان رئیس اداره حفاظت محیط زیست خواف در این باره گفت که این اتفاق مهم در منطقهای به نام «پوزه نخراج» در جوار رودخانه شوری که به تالاب مژن آباد منتهی میشود رخ داد.
گربه شنی کوچکترین گربه سان ایران محسوب میشود و سازگاری منحصر به فردی با مناطق بیابانی خصوصا تپه زارهای ماسهای دارد. از خصوصیات بارز این گونه داشتن مقادیر زیادی موهای بلند در کف دست و پا است تا مانع فرو رفتن گربه در ماسه بادی و کاهش سرعت آن در هنگام شکار شود.
گربه شنی یکی از کمیاب ترین حیوانات کشور و از گونه های در معرض خطر انقراض به شمار می رود که مشاهده آن در طبیعت به ندرت اتفاق می افتد. زیستگاههای این گونه در کشور بسیار محدود بوده (حضور گربه شنی در پنج نقطه از ایران به صورت مستند قطعی شده است)، اطلاعات مربوط به آن بسیار اندک است و هیچ آمار مستندی از جمعیت این حیوان در دست نیست.
پیش از این در سال ۱۳۹۰ یکی از محیطبانان اصفهان پس از یکسال و نیم شناسایی کریدورهای گربه شنی در پناهگاه حیات وحش عباس آباد نایین، سرانجام موفق شد پس از شناسایی مسیرها و لانه گربه شنی، با کمک دوربینهای تلهای از این گونه تصویر برداری کند.