سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تغذيه مناسب از پوكي استخوان جلوگيري می‌کند

روند ايجاد پوكي استخوان مرتبط با وضعيت فيزيولوژيك بدن است ولي وضعيت تغذيه فرد نيز بر روند آن تاثير بسياري دارد.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از  وب دا، کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: پوكي استخوان يا استئوپروز يك بيماري استخواني است كه با كاهش توده استخواني و تغيير ساختمان ميكروسكوپي نسج استخوان مشخص مي‌شود.

لیلا شورورزی بیان داشت: در حال حاضر بيماري‌هاي غيرواگير مانند سكته‌هاي قلبي و مغزي، افزايش فشارخون، ديابت، انواع سرطان‌ها و بيماري‌هاي استخوان در اكثر نقاط جهان رو به گسترش است. کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: كلسيم، ويتامين D، پروتئين موجود در غذا، الكل، سيگار و قهوه از مهمترين عوامل تغذيه‌اي مؤثر بر سلامت استخوان است.

شورورزی عنوان کرد: يك ليوان شير به‌طور تقريبي داراي 300 ميلي‌گرم كلسيم است و اگر يك فرد بزرگسال در روز دو تاسه ليوان شير دريافت كند نيازكلسيم وي تامين می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در ميان سبزي‌ها نیز برگ‌هاي تربچه، جعفري، كلم‌پيچ و گل‌كلم و انواع مغزها مانند بادام، فندق وكنجد منابع خوب كلسيم هستند.

کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور با اشاره به منابع خوب ویتامینD، افزود: ماهي آزاد، ماهي تن، انواع تخم‌پرندگان، جگر گوساله و همچنين قراردادن صورت، بازوها و دست‌ها به‌مدت10-15 دقيقه در معرض نور خورشيد می‌تواند سبب جذب این ویتامین شود.

شورورزی اظهار داشت: مصرف پروتئين زياد بدون مصرف مقاديركافي كلسيم خطر شكستگي استخوان را بالا مي‌برد و همچنین مصرف زياد پروتئين حيواني و نمك سبب دفع كلسيم از طريق ادرار مي‌شود.

وی گفت: همچنين افرادي كه به‌جاي مصرف شير از نوشابه‌هاي كولا استفاده مي‌كنند، فسفر بيشتري نسبت به كلسيم جذب می‌کنند و در سنين بالا در معرض ابتلا به پوكي استخوان قرار مي‌گيرند.

کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور بیان کرد: مصرف الكل، پوكي استخوان را تسريع مي‌كند و به‌طور مستقیم روي سلول‌هاي استخواني اثر كرده و رشد استخوان جديد را سركوب مي‌كند.

شورورزی اضافه کرد: كافئين از عمده‌ترين تركيبات موجود در قهوه است و تاثير كمي در جذب كلسيم دارد.

وی یادآور شد: مصرف يك فنجان قهوه نیز سبب برهم زدن تعادل سه ميلي‌گرم كلسيم و كاهش جذب آن مي‌شود./ع2

برچسب ها: تغذیه ، پوکی ، استخوان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.