سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

7 تا 8 درصد کودکان جهان حساسیت غذایی دارند

رئیس هشتمین کنگره سلامت ، تغذیه و آلرژی غذایی کودکان با بیان اینکه بین 200 تا 500 میلیون نفر در جهان از حساسیت غذایی رنج می‌برند اظهار کرد: 7 تا 8 درصد از این آمار را کودکان تشکیل می‌دهند و زودرس‌ترین و شایع‌ترین علت ابتلای آنها، حساسیت به پروتئین شیر گاو است.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ دکتر علی اکبر سیاری،رئیس هشتمین کنگره سلامت ، تغذیه و آلرژی غذایی  کودکان با تاکید بر اینکه حساسیت غذایی از جمله عواملی است که سلامت کودکان را به مخاطره می‌اندازد گفت: در واقع حساسیت نوعی واکنش سیستم ایمنی بدن در مواجهه با برخی مواد غذایی است که توسط فرد دریافت می شود.

وی ادامه داد: بیش از 170 ماده غذایی منجر به واکنش سیستم ایمنی بدن می‌شوند که شایع‌ترین آنها لبنیات گاوی بویژه شیر، تخم مرغ، بادام، بادام زمینی، ماهی، گندم و سویا است که 90 درصد موارد حساسیت غذایی در کودکان را تشکیل می دهد. حال ممکن است در اکثر موارد کودکان به یک ماده و گاهی به چند ماده غذایی حساسیت داشته باشند.

 مدیر گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه بین 200 تا 500 میلیون نفر در جهان از حساسیت غذایی رنج می‌برند اظهار کرد: 7 تا 8 درصد از این آمار را کودکان تشکیل می‌دهند و زودرس ترین و شایع‌ترین علت آن حساسیت به پروتئین شیر گاو است.

وی ادامه داد: حساسیت غذایی در پوست، دستگاه گوارش، دستگاه تنفسی، قلب و عروق و  چشم باعث تظاهرات بالینی و آسیب مخاطی می‌شود.

سیاری با اشاره به اینکه حساسیت غذایی در پوست به صورت  کهیر، اگزما، آنژیوادم و راش‌های جلدی تظاهر می‌کند، گفت: بروز تظاهرات پوستی در مصرف شیر، تخم مرغ، مغزها، کیوی، گندم، سویا، ماهی، توت فرنگی، گزش حشرات، عفونت‌های باکتریال و قارچی و انگلی و حساسیت بر اثر مصرف دارو و تزریق فرآورده‌های خونی شایع‌تر است.

وی افزود: اما خطرناک‌ترین تظاهرات بالینی حساسیت‌های غذایی تظاهرات عمومی به صورت خارش اطراف دهان، ضعف، ترس، برافروختگی، خارش پوستی، سرفه، گرفتگی گلو، عطسه، خس خس سینه، تهوع، دل درد، استفراغ، از دست دادن هوشیاری، شوک و مرگ ناگهانی است.

 رئیس هشتمین کنگره سلامت ، تغذیه و آلرژی غذایی  کودکان با بیان اینکه معمولا شروع علائم از چند دقیقه تا دو ساعت پس از تماس با ماده آلرژن اتفاق می‌افتد گفت: این حساسیت یکی از اورژانس‌های پزشکی کودکان است و والدین و مربیان مهدها و مدارس باید اطلاعات لازم را از نظر پیشگیری و اقدامات درمانی آموزش دیده باشند. همچنین بایستی همیشه آمپول «اپی‌نفرین» همراه بیمار باشد.

وی با اشاره به اینکه تنها راه درمان حذف ماده غذایی حساسیت زا است، اظهار کرد: تشخیص و درمان حساسیت با توجه به حرکت به سمت صنعتی شدن مشکل شده است. به همین خاطر انجمن علمی تغذیه کودکان به منظور تسهیل و اطلاع رسانی برای کسانی که مراقبت بهداشتی را برای کودکان بر عهده دارند، تصمیم گرفت همایشی را به منظور ارائه تجربیات و تبادل نظر در این خصوص تدارک ببیند.

سیاری با بیان اینکه این کنگره که تحت عنوان « هشتمین کنگره سلامت ، تغذیه و آلرژی غذایی  کودکان» از تاریخ 4 تا 6 بهمن ماه در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور برگزار می شود دربردارنده  دو محور اساسی «تغذیه و آلرژی غذایی» و «اصول تغذیه سالم در کودکان» خواهد بود .

این فوق تخصص گوارش کودکان افزود: این کنگره به همت انجمن علمی تعذیه کودکان ایران و با همکاری گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیمارستان مفید، مرکز طبی کودکان و انجمن ترویج تعذیه با شیر مادر برگزار می‌شود ومتخصصان کودکان، فوق تخصص‌های کودکان، پزشکان عمومی، متخصصان تغذیه و کارشناسان تغذیه از جمله شرکت کنندگان در این کنگره هستند که امتیاز بازآموزی دریافت می کنند .

بر اساس این گزارش، هشتمین کنگره سلامت ، تغذیه و آلرژی غذایی کودکان، از 4 تا 6 بهمن ماه در انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور میزبان علاقه مندان از سراسر کشور خواهد بود. داوطلبان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 22259003 تماس و یا به وب سایت ped.sbmu.ac.ir مراجعه نمایند./ح
برچسب ها: آلرژی ، تغذیه ، کودک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.