سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هاشمي رفسنجاني:

عملكردها در زمينه حقوق انسان نبايد به تضعيف دين بيانجامد

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت:رسول گرامي (ص)در جزيره‌العرب با آن فرهنگ ابتدايي، منادي كرامت بشر و تعالي انسان شد و همين وجه اسلام بود كه توسعه سريع آن را در قرون اوليه تاريخ اسلام در بخش وسيعي از دنيا و در دل انسان‌هاي آزاده ممكن ساخت.

به گزارش سرويس سياسي باشگاه خبرنگاران ،رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار اعضاي جمعيت حقوقدانان ايراني مدافع حقوق بشر، با اشاره به آيات متعدد موجود در قرآن كريم و روايات بي‌شمار از ائمه معصومين(ع) درباره حقوق بشر، دين اسلام را دين كرامت انسان و توجه به تعالي مادي و معنوي آن عنوان كرد و گفت: زماني كه بسياري از كشورها در غرب و شرق عالم در بربريت بسر مي‌بردند و چيزي به عنوان حقوق انسان و بشر را نمي‌شناختند، رسول گرامي اسلام (ص)در جزيره‌العرب با آن فرهنگ ابتدايي، منادي كرامت بشر و تعالي انسان شد و همين وجه اسلام بود كه توسعه سريع آن را در قرون اوليه تاريخ اسلام در بخش وسيعي از دنيا و در دل انسان‌هاي آزاده ممكن ساخت.

 هاشمي رفسنجاني تشكيل حكومت اسلامي زير لواي مكتب اهل بيت(ع) در دوران معاصر را لطف و حجت خداوند متعال براي اجراي درست و صحيح دين و معرفي اسلام به عنوان مدافع حقوق و تعالي و پيشرفت انسان‌ها خواند و تصريح كرد: در همين راستا و پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران 23 اصل از قانون اساسي تحت عنوان فصل حقوق ملت تدوين شد كه اين امر نشان از توجه ويژه اسلام و امام راحل(ره) به عنوان بنيانگذار جمهوري اسلامي به حقوق انسان و ملت دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به ظرفيت بالاي دين اسلام و نظام جمهوري اسلامي براي توجه ويژه و نيز تدوين حقوق بشر گفت: مسئله مهم براي ما به عنوان عالمان دين و حاملان مكتب تشيّع و نيز دلسوزان نظام اسلامي بايد اين باشد كه نتيجه حكومت اسلامي در ايران جز خوشنامي اسلام در نزد جهانيان و ساير ملت‌ها نباشد.

 هاشمي رفسنجاني با اشاره به ايثارگري‌ها و خون‌هايي كه بسياري از انسان‌هاي پاكدل در راه اعتلاء و عظمت نظام اسلامي اهدا كردند، تأكيد كرد: خلوص اعتقادي و وسعت ديد و آگاهي شهداي انقلاب اسلامي اگر با عملكرد ضعيف ما در زمينه حقوق و كرامت انسان تضعيف شود، ظلم به دين، انقلاب و جامعه اسلامي صورت گرفته است.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اينكه مقايسه احكام مترقي اسلام و حقوق بشر كنوني نشان از برتري احكام اسلام در اين زمينه دارد، تصريح كرد: متجلي شدن اسلام به عنوان دين رهايي‌بخش و حامي حقوق انسان، به عملكرد عاملان دين، مجريان نظام اسلامي و حوزه‌هاي علميه دارد و ما بايد به‌گونه‌اي در اين زمينه عمل كنيم كه مكتب اسلام در برابر مكاتبات مادي و انساني سربلند بيرون بيايد.

 هاشمي رفسنجاني، سيره پيامبر گرامي اسلام و ائمه معصوم به خصوص حضرت علي(ع) در زمينه رعايت حقوق انسان را برشمرد و تأكيد كرد: با اين پشتوانه عظيم اخلاقي، معنوي و اعتقادي كه در اسلام و مكتب تشيّع وجود دارد، امروز برخي حكومت‌هاي مدعي اسلام چگونه مي‌توانند با عملكرد ضدبشري، خود را وارث به حق رسول خدا و امامان معصوم بزرگوار بدانند؟

عضو مجلس خبرگان رهبري به وظيفه خطير حوزه‌هاي علميه و پژوهشگران دين در زمينه تبيين و توضيح حقوق بشر در اسلام پرداخت و گفت: جاي آن دارد كه يك پژوهش جدّي همانند ساير باب‌ها و مباحث مهم اسلامي در زمينه حقوق بشر صورت گيرد تا اصالت دين اسلام و درستي آموزه‌هاي آن نزد جهانيان نيز روشن گردد، چرا كه عميقاً معتقدم اگر دين اسلام با ديد باز و به روز تفسير و اجرا گردد، امتيازات فراواني در زمينه حقوق بشر نسبت به ساير مكاتب دارد.

 هاشمي رفسنجاني نقش NGOها و تشكّل‌هاي مردم نهاد را در دنياي كنوني و مجامع بين‌المللي بسيار تأثيرگذار خواند و گفت: وظيفه امر به معروف و نهي از منكر بنابر تعاليم اسلام در وهله اول به مردم و نهادهاي مردمي و سپس به حكومت واگذار شده است و همين امر ايجاب مي‌كند كه اين تشكّل‌ها به‌گونه‌اي مورد حمايت قرار گيرند كه بتوانند در مجامع بين‌المللي و جهاني مورد وثوق قرار گيرند و اين مجامع براي دريافت اطلاعات و تصميمات خود به تشكل‌هاي ضدانقلاب و معاند با نظام اسلامي روي نياورند.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام آينده را متعلق به گروهها و تشكّل‌هاي مردم‌نهاد و گروههاي مدافع حقوق بشر خواند و با تأكيد بر لزوم حفظ اميد و پشتكار در اين زمينه افزود: جوشش افكار درست و صحيح از دل و ذهن مردم راه پيشرفت را علي‌رغم تنگ‌نظري‌ها و محدوديت‌ها باز خواهد كرد.
در ابتداي اين ديدار آقاي نبي احمدلو، رئيس جمعيت حقوقدانان ايراني مدافع حقوق بشر گزارشي از روند شكل گيري و فعاليت اين تشكّل را عنوان و با بيان موانع و مشكلات پيش روي تشكّل‌هاي مردم نهاد، خواستار مساعدت بزرگاني چون آيت‌الله هاشمي رفسنجاني براي رفع محدوديت‌ها و تبيين جايگاه NGOها در كشور شد.
همچنين چند تن از حاضران با بيان وضعيت رعايت حقوق بشر در كشور، دين اسلام و قانون اساسي را داراي ظرفيت فراوان خواندند و خواستار توجه بيشتر مسئولان نظام در اين زمينه شدند.
برچسب ها: هاشمی ، رفسنجانی ، حقوق ، بشر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.