وی با بیان این که مردم ابتدا از ماهیت این حرکت آگاه نبودند، عنوان کرد: بعد از شرکت برخی افراد هتاک که جسارتهایی را به مقدسات دین کردند، مردم متوجه شدند که این کار اتفاقی نبوده و هدف آن مبارزه با اسلام است.
عوامل پیدایش فتنه سال 88
آیتالله مصباح یزدی همچنین با اشاره به عوامل پیدایش فتنه سال 88 افزود: در صدر اسلام بعد از هجرت پیامبر(ص) به مدینه آن قدر حوادث عبرت آموزی اتفاق افتاد که برای ما درس عبرت است.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: اولین گروهی که به مخالفت با پیامبر(ص) برخاستند، مشرکانی بودند که علنا مخالفت خود را اعلام کردند، گروه دیگر منافع خود را در تظاهر به حمایت از اسلام و پیامبر(ص) میدیدند و حتی در صف اول نماز پشت سر حضرت میایستادند و در پرداخت زکات و مالیات مشارکت داشتند، اما در دل ایمانی نداشتند.
وي افزود: گروه دیگر از مخالفان پیامبر(ص)، افرادی بودند که ایمان داشتند و در جهاد نیز شرکت میکردند، اما بصیرت نداشتند و ایمان آنان سطحی بود.
آیتالله مصباح یزدی تاکید کرد: غالب آسیبهایی که بعد از انقلاب اسلامی به وقوع پیوست، در اثر سطحی نگری بود که به عاملی برای فتنه گران تبدیل میشد و در میدان دشمن بازی می کردند.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی گروهی که با حضرت امام از پاریس به ایران آمده و مسئولیتهایی را پذیرفته بودند، وقتی دیدند حرکت انقلاب اسلامی به سمتی است که منافع آنها را تامین نمیکند، با خارج ارتباط برقرار کرده و به فکر براندازی نظام افتادند، حتی نقشه انفجار خانه امام را نیز کشیدند.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به این که حادثه 18تیر نیز به وسیله برخی مسئولان فریب خورده طراحی شد، گفت: تنها بسیجیان و حزب الله و افراد دلباخته اسلام و انقلاب بودند که به هوش آمدند و نقشههای شیطانی آنان را نقش برآب کردند.
آیتالله مصباح یزدی ادامه داد: غربی ها تمام تجربیات و روش های جنگ نرم را به کار گرفتند تا ریشه انقلاب را برکنند، چنین کاری کار مشکلی بود اما آنها تصمیم خود را گرفته بودند و به هر نحوی باگروه هایی ارتباط برقرار کرده و نقشه خود را عملی کردند.
شکست نقشههای شیطانی در 9 دی
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به این که دشمنان در سال 88 به بهانه تقلب در انتخابات میخواستند توطئه خود را عملی کنند، عنوان کرد: آنچه باعث شکست نقشههای شیطانی با هزینههای سنگین آنان شد، بینش زلال و درک پاک مردم مسلمان ما از انقلاب و اسلام بود.
وي ادامه داد: در 9 دی حرکت خودجوشی در کشور شکل گرفت که در هیچ حرکتی جز روز ورود امام به ایران و روز رحلت امام خمینی(ره) تکرار نشده بود و میتوان گفت حرکت کم نظیر یا بی نظیری در تاریخ انقلاب بود.
آیتالله مصباح یزدی افزود: مردم میخواستند، بگویند ما همان هایی هستیم که برای ورود امام به ایران لحظه شماری میکردیم و تمام مشکلات از قبیل گرانی و تحریم و جنگ را به جان خریدیم و از مواضع خود عقب ننشستیم.
عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: مردم وقتی فهمیدند خطری اسلام را تهدید میکند، قدرت خود را به رخ جهانیان کشیدند و این بینش درسایه هدایت مقام معظم رهبری شکل گرفت که لازمه بقای این انقلاب اسلامی است.
تظاهر برخی به انقلابی گری
وي در ادامه با اشاره به این که در فتنه 88 کافرانی از خارج این حرکت را هدایت میکردند که انتظاری جز این از آنان نمی رفت، خاطرنشان کرد: گروه دیگری که در این فتنه حضور داشتند، کسانی بودند که به اساس انقلاب اسلامی ایمان نداشتند و برای حفظ منافع خود تظاهر به انقلابی گری میکردند، گروه دیگر ضعفا الایمانی بودند که شاهرگ های اقتصادی در دست آنها بود، اما استقامت در دین نداشتند.
آیتالله مصباح یزدی افزود: گروه دیگر مردم سادهای بودند که انقلاب و اسلام را قبول داشتند، اما فریب خوردند و معتقد بودند که برای پیشرفت کشور راهی جز رابطه با آمریکا نداریم.
عضو خبرگان رهبری با بیان این که اما در مقابل این گروهها، مردم حزب الله و دست پرورده امام خمینی(ره) و مکتب امام حسین(ع) معتقد بودند که نظام الهی حاکم بر آنهاست، اظهار داشت: اصل پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیز از این فرمول سرچشمه گرفته بود؛ مردمی که در هشت سال جنگ تحمیلی فرزندان خود را به جبههها اعزام میکردند و با شهادت آنها نه تنها گریه نمیکردند، بلکه به آن افتخار میکردند.
درسهای 9 دی
وي در بخش دیگری از سخنان خود به درسهای 9 دی اشاره کرد و گفت: حماقت فتنه گران این بود که میخواستند با توهین به مقدسات دینی، ضربه آخر را به انقلاب اسلامی بزنند، اما مردم وقتی احساس کردند اصل دین در خطر است، وارد صحنه شدند.