سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حجت‌الاسلام محمديان در دیدار با شورای مرکزی جدید دفتر تحکیم وحدت:

فرهنگ برگزاري کرسی آزادانديشي در دانشگاه محقق نشده است

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: تشکل دانشجويي باید به گونه‌ای عمل کند که به اصول و اعتقادات‌ دانشجويان لطمه نخورد، لذا این قید اسلامی است که تشکل‌های دانشجویی را از سایر گروه ها جدا مي‌کند.

به گزارش حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدیان در دیدار صمیمی با اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت که در محل نهاد برگزار شد؛ اظهار داشت: اعضای تشکل‌ها باید بدانند با عضویت در یک انجمن فقط به فکر بر کرسی نشاندن حرف، رای و نظرخود نباشند بلکه باید به نظر جمعی احترام بگذارند و سعی کنند نظرات را در یک مسیر واحد هدایت کنند.

حجت‌الاسلام محمدیان ادامه داد: طبق بررسی‌های انجام شده، بیشتر افراد در جامعه روحیه تشکیلاتی ندارند و این مختص به زمان خاصی نیست و افراد با چنین روحیه ای کم هستند؛ اما تاثیرگذارند، لذا باید بخاطر داشته باشید که در تشکیلات باید کار جمعی انجام شود و این به معنای اصلاح اندیشه‌ها و تکمیل‌کردن فکرها است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه مسلمان بودن و داشتن نگاه مکتبی ممکن است مانع انجام کار در برخی جاها شود، افزود: باید به گونه‌ای عمل کنیم که به اصول و اعتقادات‌مان لطمه نخورد، لذا این قید اسلامی است که تشکل‌های دانشجویی را از سایر گروه ها جدا می‌کند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها همچنین گفت: تشکل‌ها بدون دارا بودن یک چارچوب واحد نمی‌توانند تشکل باشند و با توجه به سیال بودن تشکل‌ها اساسنامه‌ها باید طوری طراحی شوند که انعطاف‌پذیر باشند.
 
حجت‌الاسلام محمدیان با اشاره به قید اسلامی در نام انجمن‌های اسلامی تصریح کرد: این پسوند بدان معناست که شما اهدافی ورای بحث‌های مادی و سیاسی رایج دارید و به آرمان‌هایی ورای مسائل دنیایی توجه دارید.
 
وی در ادامه گفت: دانشجویان در تشکل‌ها باید با پرهیز از روزمرگی به این بیاندیشند که چرا در این تشکیلات دور هم جمع شده‌اند, ما دغدغه مکتب و آرمانی به نام اسلام داریم، یک زمانی در کشور ما اسلام به این شکل معنایی نداشت، در آن زمان انجمن یک تعریف داشت و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی معنایی دیگر دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه فرق دوره مبارزه در دوره حاکمیت حق را باید در نظر گرفت، ادامه داد: در تشکل‌ها نتوانستیم این فرق و تضاد را درست معنا کنیم، زیرا تشخیص آن‌ها از هم کار سختی است اما نه به این معنا که مفهومی دست نیافتنی باشد و باید با توجه بیشتری به این موضوع پرداخت.

حجت‌الاسلام محمدیان تاکید کرد: فرد در انجمن و کارتشکیلاتی، آن‌جایی که اصول لطمه نمی‌خورد باید از حرفش برگردد و مهم تر اینکه آرمان گرایی با واقع‌گرایی هیچ منافاتی ندارد.
 
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: شما در دفتر تحکیم وحدت با کمی سختی روبرو هستید به این خاطرکه اوایل انقلاب مجموعه تحکیم با مشکل هویتی روبرو شد و امام (ره) در این باره تذکر دادند که مراقب باشید دیوارهای انجمن نازک نشود که نفوذی‌ها وارد آن شوند و این هم به خاطر اهمیت و جایگاه این تشکل بود .

حجت‌الاسلام محمدیان افزود: در اوایل انقلاب این انجمن اسلامی بود که دانشگاه را به بدنه انقلاب پیوند می‌زد و بخاطر موثر بودنش در این راستا به آن طمع می‌شد و علاوه برآن به خاطر غفلتی که برخی  اعضا از اصول و اهداف خود در این انجمن پیدا کرده بودند، دچار قدرت طلبی شدند.

وی اضافه کرد: اگر شما در این راه برای رضای خدا گام بردارید؛ سختی کار را کمتر احساس می کنید و جلوگیری از درهم آمیختن متن و حاشیه بهم می‌تواند شما را در رسیدن به اهداف‌تان یاری کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در کنار پیشبرد اهداف تشکیلات باید به فکر آموزش نیروهایتان باشید و در نظر داشته باشید، جذب حداکثری فقط در نیروهای عادی انجمن  معنا دارد و درخصوص نیروهای فکری، تصمیم ‌ساز و هدایت کننده باید حساسیت به خرج داده شود تا مبادا افرادی قدرت طلب و ناسالم به مجموعه راه یابند وگرنه نفوذی‌ها در این تشکیلات رخنه خواهند کرد.

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها بیان کرد: اگر افرادی قدرت‌طلب وارد تشکیلات شوند به خاطر طمع به قدرت مجموعه را از درون به تناقض می‌رسانند و باعث خنثی شدن نیروهای افراد در این کشمکش‌ها می‌شوند لذا در انتخاب افراد فکری و تصمیم‌گیر جایی برای تساهل و تسامح وجود ندارد.

حجت‌الاسلام محمدیان به اهمیت ارتباط تشکیلات با ادوار اشاره کرد و گفت: بعد از سازماندهی مناسب در انجمن باید فکر ارتباط با افرادی که در گذشته به خوبی با این تشکیلات کار کرده‌اند، باشید و به فکر جذب دانشجویان جدید الورود باشید.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر راه اندازی هرچه سریعتر کمیسیون‌های این تشکیلات، تصریح کرد: کمیسیون‌ها مانند بازوهای تشکیلات می‌مانند و بدون آنها هرچقدر هم که خوب کار کنید به چشم نمی‌آید.

وی بابیان اینکه مخاطب برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها دانشجويان هستند، اضافه کرد: متاسفانه هنوز فرهنگ چگونه برگزار شدن کرسی در دانشگاه‌ها جا نیفتاده و معمولا در دانشگاه اینطور است که یک‌طرفه راجع به مسائل اظهار نظر می‌شود در این باره بخشنامه‌های زیادی نوشته شده است که نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.

حجت‌الاسلام محمدیان یادآور شد : تنها مرجعی که از بیرون دانشگاه می تواند به این مراکز علمی تذکر دهد شورای تامین استان آن هم با حضور رئیس دانشگاه است و سایر دستگاه‌های امنیتی و دولتی نباید در امور دانشگاه‌ها مداخله کنند و دانشگاه‌ها باید استقلال شان را حفظ کنند .

حجت‌الاسلام محمدیان در پایان تصریح کرد: امیدوارم در این دوره با انرژی زیاد و قربه الی الله کار کنید و با پایبندی به اساسنامه‌تان فضایی برادرانه در تشکیلات ایجاد کنید و سعی کنید اگر از هم گلایه‌ای هم دارید بیرون تشکیلات مطرح نکنید و اختلافات را بین خودتان حل کنید و به نظرات یکدیگر احترام بگذارید .
 
انتهاي پيام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.