سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک فوق تخصص اورولوژی:

افراد کم تحرک بیشتر دچار سنگ کلیه می شوند

افرادی که بیشتر اوقات روز در یک محل نشسته یا ایستاده اند و تحرک کمی دارند، بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به سنگ کلیه هستند.

حسام فیض الله زاده فوق تخصص اورولوژی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:  هر فردی در زندگی خود ممکن است دچار سنگ های ادراری و کلیوی شود و به دنبال آن درد و سایر مشکلات مرتبط با بیماری را تحمل کند.

وی با بیان اینکه سنگ های کلیوی در ابعاد و اندازه های بسیار متفاوتی ایجاد می شود اظهار داشت: ممکن است سنگ به وجود آمده آنقدر کوچک ومیکروسکوپی باشد که به راحتی از بدن دفع شود بدون اینکه فرد متوجه آن شود.

فیض الله زاده گفت: در مقابل سنگ ایجاد شده می تواند بزرگ بوده و باعث ایجاد دردهای شدیدی در هنگام عبور از لوله متصل کننده مثانه به کلیه شود.

وی با بیان اینکه اغلب عوامل بروز سنگ کلیه به نوعی مرتبط با شیوه های نامناسب زندگی است، تاکید کرد: کم تحرکی یکی از عوامل مهم مرتبط با سنگ کلیه است که متاسفانه بسیاری از افراد جامعه گرفتار همین کم تحرکی هستند.

فیض الله زاده افزود: در واقع افرادی که بیشتر اوقات روز در یک محل نشسته یا ایستاده اند و تحرک کمی دارند، بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به سنگ کلیه هستند.

وی یاد آور شد: افرادی که به دلیل بیماری یا ناتوانی خود به مدت طولانی در حالت خوابیده یا نشسته هستند نیز در خطر سنگ کلیه هستند.

فیض الله زاده یاد آور شد: در واقع کم تحرکی موجب برداشت بیش از اندازه کلسیم از استخوان ها شده و در نتیجه غلظت کلسیم در ادرار افزایش می یابد که در این حالت احتمال ایجاد سنگ ادراری و کلیوی زیاد خواهد بود.

نقش رژیم غذایی در بروز سنگ کلیه غیر قابل اجتناب است

این فوق تخصص اورولوژی در ادامه به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: متاسفانه تغذیه بسیاری از مردم به گونه ای است  که بیماری های زیادی از آن ناشی می شود.

فیض الله زاده با اشاره به ارتباط نزدیک تغذیه و بیماری های کلیوی، تصریح کرد: نقش رژیم غذایی در بروز سنگ کلیه غیر قابل اجتناب است و در واقع عامل تغذیه در اغلب موارد بیش از عوامل دیگر در تشکیل سنگ های ادراری موثر است.

وی تاکید کرد: براساس مطالعات انجام شده، مصرف زیاد نمک سبب افزایش دفع کلسیم شده و در نتیجه میزان این ماده در ادرار افزایش می یابد که به دنبال احتمال تشکیل سنگ کلیه وجود خواهد داشت.

فیض الله زاده گفت: رژیم غذایی با پروتئین بالا نیز در صورتیکه با افزایش دفع کلسیم، اگزالات و اورات همراه باشد نیز می تواند به تشکیل سنگ کلیه منجر شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف کم آب و سایر نوشیدنی ها نیز خطر سنگ کلیه را افزایش می دهد، یاد آور شد: علاوه بر موارد فوق سوء مصرف برخی از داروها، عوامل ژنتیکی و برخی از بیماری ها نیز در تشکیل سنگ های ادراری و کلیوی نقش دارند./ع2
برچسب ها: کلیه ، تغذیه ، سنگ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.