به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ در تغذیه همواره باید تعادل و توازن را مورد توجه قرار داد. وقتی مصرف روغن
های جامد را كم می كنیم، می توانیم از روغن های مایع مثل روغن زیتون،
آفتابگردان و هسته انگور استفاده كنیم. اما نباید روغن های مصرفی ما فقط
روغن هسته انگور باشد.
به دلیل پایین بودن مقاومت روغن هسته انگور در برابر اکسیداسیون، این روغن برای سرخ کردن زیاد مناسب نیست. ولی از روغن زیتون تصفیه شده می توان برای سرخ کردن استفاده کرد به شرط آنکه حرارت کم و زمان سرخ کردن کوتاه باشد.
روغن هسته انگور ماده ای به نام رزوراترول دارد كه یكی از پلی فنول های
بسیار قوی و با اهمیت در رژیم غذایی است و می تواند از بسیاری بیماری ها از
جمله بیماری های چشمی، قلبی، كلیه و دیابت پیشگیری كند.
روغن هسته انگور منبع خوبی از اسید های چرب غیر اشباع است و در نتیجه از ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و فشار خون جلوگیری می کند. این روغن سرشار از ویتامین E است و کلسترول ندارد. HDL را افزایش داده و LDL که کلسترول بد است را کاهش می دهد. از این روغن می توانید در تهیه انواع سالاد و پختن مواد غذایی استفاده کنید.
خواص روغن زيتون:- نقش روغن زیتون در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی از مدتها پیش اثبات شده است.
- در روغن زیتون نوعی آنتی اکسیدان وجود دارد که گلبول های قرمز خون را از صدمه دیدن محافظت می کند.
خواص روغن هسته انگور: از برگهاي آن براي جلوگيري از خونريزي، التهاب و امراضي نظير بواسير استفاده گرديد. انگور نارس براي درمان گلو درد و كشمش براي رفع يبوست توصيه ميشد. امروزه انگور تازه براي درمان بسياري امراض نظير سرطان، عفونت چشم، پوست و بيماريهاي كليه و كبد تجويز ميشود.
نکته: روغن زیتون، یکی از بهترین روغن هایی است که می توانید جایگزین روغن مصرفی
منزلتان کنید. مصرف متعادل این روغن نه تنها می تواند کلسترول خون را کاهش
دهد، بلکه می تواند LDL را نیز کاهش دهد. امروزه در تمام کشورهای پیشرفته
دنیا روغن غالبی که خانواده ها مصرف می کنند، روغن زیتون است و این روغن را
تمام دنیا به عنوان بهترین روغن خوراکی می شناسند.