سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران گزارش مي‌دهد:

رژيم صهيونيستي بمب‌هاي هسته‌اي خود را کجا توليد و نگه‌داري مي‌کند؟ + تصاوير

رژيم صهيونيستي سايت‌هاي هسته‌اي بسياري دارد که در آنجا دست به توليد و نگه‌داري انواع بمب هسته‌اي مي‌زند، اما تاكنون نه تنها هيچ نظارتي روي اين سايت‌ها وجود نداشته است، بلکه هيچ سازمان يا نهادي اجازه دسترسي به اين سايت‌ها را هم ندارد.

به گزارش سرويس سياسي باشگاه خبرنگاران؛ معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای(NPT)، در دوران جنگ سرد در سال 1968 منعقد گرديد. در ابتدا کشورهاي محدودي معاهده ان‌پي‌تي را امضا کردند تا اين‌که رفته‌رفته تعداد کشورهاي عضو افزايش يافت، به طوري‌ که تاکنون 188 کشور جهان عضو اين معاهده هستند. در حال حاضر تنها دولت‌هاي محدودي هستند که حاضر نشده‌اند معاهده منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي را بپذيرند که رژيم صهيونيستي يکي از همين‌ها است.

رژيم صهيونيستي با حمايت‌هاي غرب و آمريکا، ناقض آشکار حقوق بشر و قوانين بين‌المللي از جمله معاهده ان‌پي‌تي است و اين در حالي‌ است که کشورهاي مدعي و حامي رژيم صهيونيستي، هر روز فشارهاي خود را بر کشورهايي مانند ايران را افزايش مي‌دهند که به استناد مدارک سازمان انرژي بين‌المللي اتمي فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران کاملا صلح‌آميز بوده و هيچ گزارشي مبني بر تخطي ايران از قوانين آژانس تاکنون منتشر نشده است.

يك خيانت آشكار؛ ماهواره‌هايي كه جاسوسي مي‌كنند

ماهواره‌هاي ناسا و کشورهاي غربي كه با اهداف به اصطلاح علمي و اقتصادي به فضا پرتاب شده‌اند، ماهانه تصاوير هوايي و استراتژيک از سايت‌هاي هسته‌اي ايران منتشر مي‌کنند. سازمان‌هاي بين‌المللي نيز ادعاهاي خود در مورد ايران را براساس اين تصاوير لحاظ مي‌کنند که به عنوان دليل محکمه پسند و معتبري مبني بر اينکه ايران از فرايند صلح‌آميز هسته‌اي خود دور شده اصلا به حساب نمي‌آيد.

اما وقتي که نوبت به اسراييل و سايت‌هاي نگه‌داري بمب‌هاي هسته‌اي اين رژيم مي‌رسد، انگار ماهواره‌ها قطع و انگار که اصلا چنين تاسيساتي وجود ندارند. با وجود اين امر هسته‌اي بودن رژيم صهيونيستي سال‌هاست که اثبات شده است، اما تا کنون هيچ گزارش مستندي درباره فعاليت‌هاي غيرصلح‌آميز اين رژيم منتشر نشده و هيچ کدام از ناظران بين‌المللي حق نداشته‌اند از تاسيسات هسته‌اي اسراييل ديدن کنند.

درپي بررسي‌‌هاي باشگاه خبرنگاران در سايت‌هاي معتبر دنيا، اسناد، مدارک و اطلاعات و تصاويري معدودي كه از سايت‌هاي هسته‌اي و مکان‌هاي نگه‌داري بمب‌هاي هسته‌اي اين رژيم به شرح زير بدست آمده است:

آغاز فعاليت غيرصلح‌آميز هسته‌اي رژيم صهيونيستي

 اسرائیل‌ برنامه‌ هسته‌ای‌ خود را به‌ طور جدی‌ از حدود چهار دهه‌ قبل‌، كه‌ بخش‌ اصلی‌ زیرساخت‌ هسته‌ای‌ آن در "دیمونا" بود را آغاز كرد. اين رژيم در سال‌های‌ 67ـ1966 مرحله‌ ساخت‌ اولین‌ سلاح‌ هسته‌ای‌ خود را تكمیل‌ كرد و در آستانه‌ جنگ‌ 6 روزه‌ از یك‌ قابلیت‌ اولیه‌، اما عملیاتی‌، سلاح‌های‌ هسته‌ای‌ برخوردار بود.

پراکندگي تاسيسات هسته‌اي اسراييل

سايت‌هاي هسته‌اي اسراييل

مرکز تحقيقاتي نگو(Negev) ، واقع در ديمونا

تاسيسات توليد پلوتونيوم و ديگر زير ساخت‌هاي بمب هسته‌اي رژيم صهيونيستي در اين مرکز نگه‌داري مي‌شود.

از راکتور آب سنگين ديمونا براي توليد مواد بمب هسته‌اي استفاده مي‌شود. حدود 2700 متحصص، تکنسين، کارمندان اداري در ديمونا کار مي‌کنند. اين سايت در سال 1950 ساخته شد که تمام اطراف آن را مين‌هاي زميني دربرگرفته‌اند.


سايت هسته‌اي نگو در شهر ديمونا
 

در سال 1958 با کمک فرانسه، اسراييل راکتوري تحقيقاتي را در صحراي نگو در 8 مايلي ديمونا و 25 مايلي مرز اردن ساخت. تاسيسات ديمونا به طور مخفيانه ساخته شد و تحت نظر بازرسان بين‌المللي نيست. براي اولين بار هواپيماهاي جاسوسي آمريکا بودند اين که اين مرکز را شناسايي کردند.

     
عکس مخفي داخل نگو                                                                                      عکس هوايي از نگو

اين مرکز قابليت توليد پلوتونيوم براي 5 تا 10 کلاهک هسته‌اي در سال را دارد. در سال 1986 تصاويري از روزنامه ساندي‌تايمز از تاسيسات ديمونا منتشر شد. بنا به گزارش اين روزنامه، اسراييل در آن زمان 100 تا 200 ابزار هسته‌اي داشت.

سايت عيلبون Eilabun

عيلبون دومين مرکز نگه‌داري سلاح‌هاي هسته‌اي اسراييل است.

 
   تصاوير هوايي از عيلبون

اين تاسيسات در شرق درياي گاليلي قرار دارد. گفته مي‌شود عيلبون، سايت نگه‌داري سلاح‌هاي تاکتيکي اسراييل است. بمب‌هاي هسته‌اي تاکتيکي، مين‌هاي زميني هسته‌اي و ديگر سلاح‌هاي هسته‌اي تاکتيکي در اين مکان نگه‌داري مي‌شوند.

نمونه‌اي از مين زميني هسته‌اي

مين‌هاي زميني که در عيلبون نگه‌داري مي‌شوند، احتمالا در بلندي‌هاي جولان قرار خواهند گرفت. گفتني است که روسيه و امريکا نيز از اين مين‌ها داشته‌اند اما آن‌ها را نابود کرده‌اند.

زکريا KFR Zakharya

بنا به گزارشات، نيروي هوايي اسراييل سه اسکادران مجهز به موشک‌هاي هسته‌اي را در پايگاه هوايي سدوت ميکا Sedot Mikha  در 45 کيلومتري تل‌آويو دارد. اين پايگاه در نزديکي زکريا قرار دارد.




تصاوير هوايي از Sedot Mika


ناهال سورق Nahal Soreq

سورق مانند لابراتوارهاي سلاح‌هاي ملي آمريکا است. اين لابرواتوارها به علاوه انجام امور تحقيقاتي، سلاح‌هاي اتمي را طراحي و مي‌سازند.


تصويري از سورق

اين مرکز تحقيقاتي نزديک ياونyavn در غرب شهر بيرشب Beersheb قرار دارد، و با پايگاه هوايي palmichim‌، ناحيه امنيتي مشترکي دارد. اين مرکز مسئول تحقيقات ساخت و موناژ سلاح‌هاي هسته‌اي است.

در سال 1955، راکتور نحقيقاتي Soreq-1 5-mw طبق توافقي با آمريکا تاسيس شد. اين راکتور تحت نظر آمريکا و سازمان انرژي هسته‌اي اول ساخته شد.

 
تصاوير سياه و سفيد ماهواره‌اي از سورق


يودفات yodefat

يودفات مرکز مونتاژ و اوراق کردن سلاح‌هاي هسته‌اي در سرزمين‌هاي اشغالي است. منطقه حيفا، مرکز بسياري از تاسيسات و مسئول مونتاژ سلاح‌هاي هسته‌اي اسراييل است. 


تصاوير ماهواره‌اي


تيروش Tirosh

تيروش يکي ديگر تاسيسات نگه‌داري سلاح‌هاي هسته‌اي در اسراييل است. گفته مي‌شود تيروش سايت نگه‌داري سلاح‌هاي هسته‌اي استراتژيک است. گفتني‌است که اين پايگاه تحت حفاظت امنيتي شديدي قرار دارد و 70 پناهگاه زيرزميني دارد.

اين سايت نزديک پادگان موشکي Sedot Mikha و پايگاه هوايي Tel Nof Air است.




رافائل Rafael



رافائل مرکز موناژ واقعي سلاح‌هاي هسته‌اي اسراييل است.

در اين سايت به علاوه همکاري با وزارت جنگ اسراييل، به کشورهاي ديگر جهان نيز سلاح صادر مي‌شود.

برچسب ها: اسراییل ، بمب ، اتم ، سایت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.