به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، بسیاری از خانواده ها برای آخرین تعطیلات خود در تابستان 91 برنامه های ویژه ای در نظر گرفته اند، از رفتن به سفر گرفته تا جشن و مهمانی های خانوادگی و یا حتی استراحت مطلق!
اما شاید یکی از نکاتی که تعطیلات را بیش از روزهای عادی دلچسب می کند، خوردن تنقلات و خوراکی های رنگانگ مانند کیک، شیرینی و آجیل و نیز غذاهای آماده باشد.
ما در این گزارش، صرف نظر از تصمیمی که شما برای تعطیلات خود گرفته اید، نکات تغذیه ای را جمع آوری کرده ایم که به شما کمک می کند آخرین روزهای تابستان را به سلامت پشت سر بگذارید.
اگر به سفر می روید...
بهتر است سعی کنید از غذاهایی استفاده کنید که از قبل آماده کرده و پخته اید. این غذاها را در داخل یخچال های قابل حمل قرار دهید و از گذاشتن آنها در معرض آفتاب خودداری کنید چرا که باعث فاسد شدن غذا و مسمومیت می شود.
سبزی و میوه جات را پیش از رفتن به سفر به طور کامل شستشو دهید و در طول راه از آب های بسته بندی استفاده کنید. در صورت دسترسی نداشتن به آب بهداشتی می توانید آب چشمه یا رودخانه را جوشانده و سپس آن را مصرف کنید.
از خوردن غذا در رستوران های بین راهی جداً خودداری کنید چرا که کیفیت اولیه مواد غذایی و محل نگهداری مواد خام در این رستورانها مشخص نیست و در مواردی مشاهده شده که انبار مواد غذایی رستوران های بین راهی از نور و تهویه مناسب برخوردار نبوده و محل مناسبی برای رشد سوسک، موش و حشرات است.
به خاطر داشته باشید که در طول سفر از دوره گردها مواد غذایی نخرید. اگرچه دوره گردها مواد غذایی را بسته بندی شده به شما تحویل می دهند ولی به علت رعایت نکردن بهداشت فردی و نگه داری ناسالم و خارج از یخچال، مواد غذایی خاصیت خود را از دست داده و فاسد می شوند.
میوه جات و آب نوشیدنی سالم، بهترین خوراکی هایی هستند که در طول سفر می توانید به همراه داشته باشید.
اگر در خانه می مانید یا به مهمانی می روید...
تعطیلات فرصت مناسبی برای گرفتن مهمانی و دور هم جمع شدن خانواده ها است اما معمولاً تعداد زیادی از افراد بعد از تعطیلات به علت خوردن مواد قندی و نشاسته ای با اضافه وزن و حتی افزایش قند و تری گلیسیرید خون روبرو می شوند.
توجه داشته باشید که تعطیلات زمان خوبی برای رژیم گرفتن نیست و بهتر است تا با کنترل تغذیه خود سعی کنید غذاهای سالم را انتخاب کرده و وزن فعلی خود را حفظ کنید.
سه وعده غذایی خود را به طور کامل بخورید و با توجه به خالی بودن اوقات فراغتتان در این روزها حتماً بعد از هر وعده غذایی یک برنامه پیاده روی (نیم ساعت) تنظیم کنید.
معده خود را با خوردن شیرینی، کیک، چیپس و آجیل پر نکنید و در وعده های غذاییتان از سبزیجات و مواد غذایی حاوی پروتئین مانند گوشت ها، تخم مرغ، حبوبات و لبنیات استفاده کنید.
به جای رفتن به پیتزا و ساندویچ فروشی و خوردن فست فودها، سعی کنید در خانه ساندویچ های سالم و مقوی تهیه کرده و به پارک و طبیعت بروید.
میوه و سبزیجات تابستانی را در برنامه غذایی خود جای دهید
خربزه و طالبی از میوه های تابستانی هستند که حجم عمده آنها را آب تشکیل داده و علاوه بر تأمین آب مورد نیاز بدن در گرمای تابستان، بسیار خوشمزه و کم کالری هستند. این میوه ها به علت داشتن فیبر زیاد، هضم غذا را تسریع کرده و به تناسب اندام شما کمک می کنند.
زردآلو یک منبع غنی از بتاکاروتن، آهن و پتاسیم است و به حفظ طراوت و شادابی پوست کمک شایانی می کند. خوردن زردآلو باعث احساس سیری شده و می توان آن را همراه با تارت و مارمالاد و یا به عنوان دسر استفاده کرد.
گیلاس، آلبالو و شاتوت سرشار از فلاونوئیدها بوده و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند. این میوه های قرمز کم کالری، نیروزا و ادرارآور هستند و می توان آنها را به صورت تازه یا برای تزئین بستنی، دسر و کرم سرو کرد.
لوبیاسبز از بهترین سبزیجات تابستانی است که حاوی ویتامینهای C، A، B9، فیبر قابل هضم و پروتئین های گیاهی است و می توان آن را به صورت سرد یا گرم همراه با غذا و سالاد استفاده کرد. هر صد گرم لوبیاسبز فقط حاوی 30 کالری بوده و برای حفظ مواد معدنی می توان آن را بخارپز یا آب پز نمود.
انجیر، هلو، انگور و ذرت از دیگر مواد غذایی مفید تابستانی هستند که می توانید در این روزهای باقی مانده از تابستان نهایت بهره را از آنها ببرید./ح