به گزارش
گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، یک کارشناس مامایی ضمن بیان این مطلب گفت: يکي از عوارضي که به نظر ميآيد بر اثر سزارين در نوزاد بروز کند فقدان ايجاد فشار بر روي دستگاه تنفسي است در اين حالت تخليهي مايع از اعماق ريه نوزاد، به طور کامل صورت نميگيرد به همين دليل بروز مشکلات تنفسي در نوزاداني که به روش سزارين به دنيا آمده اند در مقايسه با زايمان طبيعي بيشتر است.
نازیلا نقشین در خصوص فوايد زايمان طبيعي براي نوزاد اظهارداشت: از آنجا که فوايد تغذيه طبيعي با شير مادر مورد توجه است سزارين براي مادراني که مايلند نوزادانشان را با شير خود تغذيه کنند مشکل ساز می شود.
وی ادامه داد: اغلب زناني که زايمان طبيعي ميکنند بلافاصله پس از تولد نوزاد تغذيه با شير خود را آغاز ميکنند و شيردهي در زناني که سزارين ميشوند با تاخير آغاز مي شود.
این ماما خاطرنشان کرد: با اين که در زمينه خطرات جراحي سزارين، بحث بيشتري روي عوارض جانبي سوء بر روي مادر متمرکز شده است قطعاً براي نوزاد نيز بيخطر نيست شايد بتوان گفت، خطرناکترين عارضه جانبي جراحي سزارين براي نوزاد، نارسي است، اصطلاح نارسي عموماً براي شرح دادن وضعيت نوزادي به کار ميرود که به دليل انتخاب زمان نادرست زمان سزارين، نارس به دنيا آمده است.
وی تصریح کرد: مشخص شده است که نوزاداني که به روش سزارين انتخابي به دنيا ميآيند به ميزان چشمگيري در معرض خطر ابتلا به RDS (سندرم ديسترس تنفسي) هستند.
نقشین متذکرشد: هنوز هم در اغلب بيمارستانها براي جراحي سزارين بيهوشي عمومي صورت ميگيرد و متاسفانه داروي به کار رفته براي بيهوشي مادر از طريق جفت به بدن نوزاد ميرسد. در اين صورت گاهي نوزاد لمس و فاقد واکنشهاي لازم به دنيا ميآيد.
این کارشناس مامایی یادآورشد: يکي ديگر از عوارضي که به نظر ميآيد بر اثر سزارين در نوزاد بروز کند فقدان ايجاد فشار بر روي دستگاه تنفسي است در اين حالت تخليهي مايع از اعماق ريه نوزاد ،به طور کامل صورت نميگيرد به همين دليل بروز مشکلات تنفسي در نوزاداني که به روش سزارين به دنيا آمده اند در مقايسه با زايمان طبيعي بيشتر است./عط