سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اخبار ویژه روزنامه های صبح یکشنبه؛

اصلاح‌طلبان به دنبال تبرئه خاتمی/ احتمال ارجاع پرونده مرتضوي به هيئت حل اختلاف قوا

آن روز كه 2500 تروريست با تصميم فاجعه بار رجوي كشته شدند، تقاضای پناهندگی رجوی از اسرائیل، پیشنهاد مهم برای خاتمی، تظاهر به روزی خواری مسافران تابستانی، و ...از مهمترین اخبارویژه روزنامه های یکشنبه است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، اخبار ویژه روزنامه های امروز یکشنبه را در اینجا می توانید بخوانید:
 

روزنامه کیهان:

بي بي سي: باتلاق سوريه مي تواند دولت تركيه را ببلعد

شبكه دولتي انگليس شكاف ميان گروه هاي مخالف دولت سوريه را عميق توصيف كرد و ورود تركيه به درگيري نظامي با سوريه را ورود به باتلاق خواند.

وبسايت بي بي سي با اشاره به معرفي هيثم صالح به عنوان رئيس دولت انتقالي نوشت: او در اعتراض به خودكامگي برهان غليون رئيس شوراي ملي، از اين شورا جدا شد و جبهه عمل ميهني را راه انداخت و در قاهره به عنوان رئيس دولت انتقالي معرفي شد. شوراي ملي هم در مقابل، صالح را متهم به تفرقه افكني كرد. در نتيجه مخالفان با چند دستگي و اختلاف بيشتري مواجه شدند. اكنون محور استانبول و قاهره با هم رقابت مي كنند اما بخشي از مخالفان هم به هيچ يك از اين دو گروه نپيوسته اند، از جمله اينها برخي مقامات پيشين سوري مانند عبدالحليم خدام، معاون پيشين رئيس جمهور، رفعت اسد عموي بشار اسد و سرتيپ مناف طلاس است كه از نزديكان بشار است به شمار مي رفت و اخيراً از ارتش جدا شد و به خارج گريخت اما نتوانست اعتماد ديگر مخالفان بشار اسد را جلب كند.

شبكه دولتي انگليس افزود: مهمتر از اين دو، ارتش آزاد سوريه است كه نقش اصلي و ميداني را در مبارزه با نظام سوريه در دست دارد و با وجود همه تلاشهاي شوراي ملي سوريه، حاضر نشده زير چتر اين شورا برود و به بازوي نظامي آن بدل شود. از سوي ديگر كردها نيز سر آن ندارند كه زير سلطه هيچ يك از گروه هاي خارج نشين بروند. آنها نگراني و خشم تركيه را به عنوان پايگاه اصلي مخالفان بشار اسد برانگيخته اند.

بي بي سي همچنين درباره احتمال دخالت نظامي تركيه در ماجراي سوريه نوشت: ناتو كه تركيه جبهه اصلي آن در مقابل سوريه است تاكنون نشان داده كه سر آن ندارد بدون تأييد جامعه جهاني در قالب قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل متحد وارد مداخله نظامي در سوريه شود و چين و روسيه هم هر قطعنامه اي كه حاوي تحريم و فشار سياسي و اقتصادي بيشتر بر دمشق باشد ناكام مي گذارند چه رسد به تصميمي براي مداخله نظامي.

بي بي سي مداخله نظامي تركيه در سوريه را فرو رفتن در باتلاق دانست و افزود: اصطلاح باتلاق يادآور توصيفي است كه براي حمله آمريكا و متحدانش به عراق به كار رفت، حمله اي كه هزينه سنگيني به ملتها و دولتهايي تحميل كرد كه از ارتشهايشان روانه عراق شد. اوضاع سوريه بسي پيچيده تر از عراق دوران صدام است، ارتش تركيه اگر وارد سوريه شود در باتلاق عميقي فرو خواهد رفت.

بي بي سي با اشاره به چالش هايي نظير مقاومت علوي ها و كردها در برابر تركيه خاطرنشان كرد: تركيه در صورت اقدام نظامي با علوي ها و پ ك ك مواجه خواهد شد كه در خاك سوريه، هم از توان نظامي فراتر از آنچه در تركيه دارد برخوردار است و هم پشتوانه مردمي اش كه ارتشي خارجي را در برابر خود مي بينند بسيار بيشتر از حمايتي است كه كردهاي تركيه از چريكهايش مي كنند. اگر تهديدهاي سرداران سپاه پاسداران ايران كه مي گويند اجازه تغيير حكومت در سوريه را نخواهند داد و از به ميدان آمدن «مقاومت»، يعني حزب الله لبنان سخن مي گويند هم عملي شود، بر پيچيدگي اوضاع و بحراني تر شدن آن بشدت خواهد افزود. از سوي ديگر، تركيه با لشگركشي به سوريه، هم خشم روسها را كه تأمين كننده اصلي انرژي تركيه اند برخواهد انگيخت و رابطه خود را با اين قدرتي كه در همسايگي اش قرار دارد در خطر قرار خواهد داد و هم رابطه اش با ايران را كه طي سالهاي حكومت اسلامگرايان، شكوفا شده و منافع سياسي و اقتصادي زيادي نصيب دولت اردوغان كرده، يكسره به فنا خواهد داد.

بي بي سي مي افزايد: اگر تركيه در سوريه در باتلاق فرو برود «برنده وضعيت، رقيبان سياسي حزب عدالت و توسعه خواهند بود و سرنوشتي جز دولت توني بلر را نمي توان براي آقاي اردوغان در نظر گرفت. دولت توني بلر هم مانند دولت اردوغان، دولتي موفق بود كه شكوفايي اقتصادي بي سابقه اي براي بريتانيا رقم زد و در حالي كه اروپا در بحران بيكاري و اقتصادي فرو رفته بود، جزيره اي پر رونق در كنار اين قاره آفريد كه براي او محبوبيت زيادي هم به همراه آورد اما پيوستن به جنگ با عراق، براي توني بلر حتي در صفوف حزب خودش هم دشمن آفريد، او را از چشم مردم انداخت و سرانجام به كناره گيري او و كوتاه شدن عمر حكومت حزبش انجاميد.

بازي جنگ نامتقارن در ارتش آمريكا پس از 11 سال سرگرداني در خاورميانه

آمريكا با وجود 11 سال درگيري در زد و خورد و مناقشات عراق و افغانستان هنوز پاسخ بسياري از مشكلات را در خاورميانه نمي داند.

اين ارزيابي را يك افسر عملياتي «گروه جنگ نامتقارن ارتش آمريكا» در جريان برگزاري يك بازي نفوذ رقابتي عنوان كرد.

باربارا اسلوين روزنامه نگار آمريكايي كه خود در اين برنامه شركت داشته، گزارش آن را در «المونيتور» منتشر كرده است. اسلوين مي نويسد: هفته گذشته يك بازي با عنوان «بازي نفوذ رقابتي» در يك پايگاه هوايي آمريكا با تمركز بر بحران سوريه نمايش داده شد تا از طريق آن درك بهتري از آسيب پذيري هاي آمريكا، دشمنان آن و پيامدهاي اقدام نظامي آمريكا در سوريه به دست آيد. هدف از اين بازي برآورد چگونگي سرنگون كردن حكومت سوريه، تبديل حزب الله به يك جنبش سياسي بي خطر يا متوقف كردن برنامه هسته اي ايران نبود بلكه هدف نشان دادن توانمندي هاي آمريكا و متحدانش و درك بهتر از چگونگي تعامل بازيگران منطقه (خاورميانه) با يكديگر بود.

براساس سيستمي كه «آزمايشگاه فيزيك كاربردي جان هاپكينز» طراحي كرد به بازيكنان بابت حداكثر رساندن «نفوذ»شان و حداقل رساندن«غرور»شان پاداش داده شد. ميگين نيكس، از جان هاپكينز، صفت «غرور» در اين بازي را اين گونه معني كرد؛ آسيب پذيري كه در نتيجه تكبر و خشم بين المللي به وجود آمده و اين خشم بين المللي حاصل اقدام هاي زورگويانه يك جانبه اي است كه احتمال همكاري با آمريكا را از سوي ديگران پايين مي آورد. تاكيد روي روش هاي ديپلماتيك، اقتصادي، اطلاعاتي و ديگر روش هايي كه نيازي به كشتن مردم نداشته باشد و به تعبير ارتش آمريكا «عملكرد پويا» باشد، اهداف تعريف شده در اين بازي بودند به عبارت ديگر «تاكيد بر جنگ نرم»، «اعمال پيامدهاي به كارگيري قدرت بيش از حد » و «ارتقاي همكاري با دولت آمريكا و متحدانش» اهداف خلاصه شده در اين بازي بودند.

به گزارش المونيتور شركت كنندگان در اين بازي به شش «هسته» عمده تقسيم شدند؛ آمريكا-اروپا، آمريكا-خاورميانه، ايران، حزب الله و حكومت اسد بازيكنان فعال بودند، ديگر بازيكنان كليدي شامل مخالفان حكومت سوريه، تركيه، روسيه، عربستان سعودي، اسرائيل، عراق، اردن، سازمان هاي مختلف افراطي خشونت گرا، ناتو، كاخ سفيد و شوراي امنيت سازمان ملل در مجموع «هسته خاكستري» را تشكيل دادند.

در بخش هايي از اين بازي به هسته خاكستري مانند ديگر بازيكنان عمده اختيار عملكردهاي ويژه اي داده شد و در برخي موارد اين اختيار از آنها گرفته شد؛ اين هسته همچنين وارد توپ هاي منحني شد تا بازيكنان را مجبور كند در برابر تحولات پيش بيني نشده واكنش نشان دهند.

يك «هسته سفيد» متشكل از گيك هاي كامپيوتري (كار بلدهاي خوره كامپيوتر) مديريت اجراي مكانيك هاي بازي را برعهده داشتند. تجزيه و تحليل كامل اين مديريت در ميانه سپتامبر منتشر خواهد شد.

در اين بازي برخي اقدام هاي خاص مانند حمله نظامي آمريكا يا اسرائيل به تاسيسات اتمي ايران رد شد و اصرار بر اين بود كه از نقش ايران براي پيشروي در سوريه استفاده شود. تمركز تمايل ايران بر حفظ مصالح و منافع خود در سوريه بود.

اين بازي در مركز كنفرانس پايگاه هوايي «تمپا» در ايالت فلوريدا از 24 تا 27 ژوئيه برگزار شد و ادامه «سمينار تضارب افكار بود» كه ماه مه سال جاري در مريلند برگزار شده بود.

گزارشگر المونيتو مي افزايد: در اين سمينار، سوريه به عنوان «نقطه اتصال» چالش هاي چندگانه در سياست خارجي و دفاعي آمريكا شناخته شد. بيش از 130 نفر از شركت كنندگان در اين سمينار كاركنان فعال و بازنشسته پنتاگون، پيمانكاران دفاعي، افسران پيشين و كنوني وزارت امور خارجه و پژوهشگران و انديشمندان آمريكايي بودند. يك ژنرال بازنشسته از اسرائيل و يك وابسته نظامي تركيه در مركز فرماندهي آمريكا در اين سمينار حضور داشتند.

يك نهاد نظامي با عنوان «گروه جنگي نامتقارن ارتش آمريكا»، اي دبليو. جي، «بازي نفوذ رقابتي» را سازماندهي و «لابراتوار فيزيك كاربردي جان هاپكينز» سيستم اين بازي را طراحي كرد.

توماس گلندر، افسر عملياتي اي.دبيلو.جي، در اين بازي با اشاره به حضور نظامي آمريكا در عراق و افغانستان گفت: با وجود آن كه 11 سال گذشته بيشتر به مناقشه و زد و خورد گذشت ما هنوز پاسخ مشكلات را نمي دانيم.

آن روز كه 2500 تروريست با تصميم فاجعه بار رجوي كشته شدند

«پاسخ ايران به عمليات فروغ جاويدان باعث از هم گسيختگي و قتل عام نيروهاي سازمان مجاهدين خلق شد.»

وب سايت بي بي سي فارسي درباره اقدام حماقت آميز گروهك تروريستي منافقين در مردادماه سال 1367 (موسوم به عمليات فروغ جاويدان) نوشت: شكست اين عمليات آخرين عمليات نظامي سازمان بود و هزينه سنگين آن انتقادات زيادي به دنبال داشت. برخي نيروهاي اپوزيسيون، مجاهدين را به دليل قرباني كردن صدها نفر در جنگي كه نتيجه آن معلوم بود مورد انتقاد قرار دادند. آنها قتل عام شدند و پس از آن نيز شماري از زندانيان به عنوان محارب اعدام شدند. تصميم سازمان فاجعه بار بود.

اين تحليل خاطرنشان مي كند: هدف عمليات فروغ جاويدان، تسخير تهران و ساقط كردن حكومت بود. مسعود رجوي شب عمليات پيش بيني كرد كه نيروهاي سازمان ظرف 48 ساعت به تهران خواهند رسيد. عمليات از صبح روز دوشنبه سوم مرداد 1367 آغاز شد و سه روز طول كشيد. نيروهاي مجاهدين از مرز خسروي وارد خاك ايران شدند و تا شب، اسلام آباد را تسخير كردند. فرداي آن روز حركت به سمت كرمانشاه آغاز شد، اما ظاهرا به دليل ترافيك سنگين در جاده كرمانشاه، حركت سريع مجاهدين كند شد. نهايتا در سي و چهار كيلومتري كرمانشاه و در گردنه «چهار زبر»، نيروهاي سازمان در كمين نيروهاي ارتش و سپاه پاسداران افتادند.

بي بي سي مي افزايد: از نيمه هاي روز چهارم مرداد ضد حمله ايران كه با نام عمليات «مرصاد» صورت گرفت، توازن قوا را در صحنه نبرد عوض كرد. تهاجم هوايي ارتش ايران به مواضع مجاهدين، منجر به از هم گسيختگي و عقب نشيني آنان شد و نهايتا نيروهايي كه در حال عقب نشيني بودند قتل عام شدند. تعقيب و كشتار نيروهاي بازمانده تا چند روز بعد نيز ادامه داشت. براساس اعلام منابع حكومتي ايران، در جريان عمليات مرصاد بيش از 2500 نفر از مجاهدين كشته شدند. سازمان اين تعداد را 1300نفر اعلام كرده است.

پيشاهنگي نظاميان صهيونيست در اعتراض به وخامت اقتصاد اسرائيل

همزمان با خودسوزي 10 صهيونيست، نارضايتي از عملكرد اقتصادي دولت نتانياهو در ميان صهيونيست ها رو به افزايش است.

در تازه ترين نظرسنجي كه پس از تصويب طرح رياضت اقتصادي در رژيم صهيونيستي صورت گرفت 67 درصد اسرائيلي ها نارضايتي خود را از بنيامين نتانياهو و طرح رياضت اقتصادي يووال اشتاينيتس وزير مالي وي اعلام كردند.

به گزارش قدسنا نتايج اين نظرسنجي كه در روزنامه هاآرتص منتشر شده نشان مي دهد برخلاف نظرسنجي هاي قبلي تنها 31درصد نظرسنجي شوندگان از نتانياهو اعلام رضايت كرده و تنها 19درصد آنان طرح رياضت اقتصادي پيشنهادي از سوي اشتاينيتس را تاييد مي كنند.

هاآرتص نوشت: نتايج نظرسنجي نشان مي دهد براي نخستين بار از زمان تشكيل كابينه اسرائيل به رياست نتانياهو در سال 2009، 60 درصد اسرائيلي ها نارضايتي خود را از شخص وي اعلام كرده اند و 67درصد نيز با طرح رياضت اقتصادي اشتاينيتس مخالفت نموده اند. اين نظرسنجي فاش مي كند كه عملاً تا چه ميزان نااميدي در بين جامعه اسرائيلي در پي طرح هاي رياضت اقتصادي و همچنين ميزان بيكاري و افزايش پي درپي ماليات ها بوجود آمده است.

به گزارش راديو فردا براساس تصميم هاي جديد كه هفته گذشته اعلام شد، نه تنها ماليات ارزش افزوده بر كالاها و خدمات در اسرائيل از 16درصد به 17درصد افزايش مي يابد، بلكه بهاي انواع مايحتاج اساسي و بنزين نيز به شدت افزايش يافته است. بهاي هر ليتر بنزين دستكم به دو دلار و هر گالن بنزين مرغوب به حدود ده دلار رسيده است.به دنبال افزايش بهاي آب مصرفي براي خانواده ها در هفته هاي اخير، بهاي برق نيز در سلسله تصميمات جديد به ميزان چشم گيري افزايش مي يابد.

گزارش خبرنگار راديو فردا از تل آويو حاكي است: براساس تصميم هاي محور نتانياهو- اشتاينيتس، از بودجه همه وزارت خانه هاي دولتي پنج درصد كاسته مي شود. ايهود باراك وزير دفاع اسرائيل كه رهبر يك حزب كوچك با نام «استقلال» است، به صف مخالفان اين تصميم ها پيوسته است. اما به دنبال مخالفت علني ايهود باراك و بيان اينكه «در اين مرحله حساس نبايد بودجه وزارت دفاع را كم كرد.» رسانه هاي اسرائيل نوشتند كه يووال اشتاينيتس وزير دارايي كه با ايهود باراك «خرده حساب هاي ديرينه»اي دارد، دستور داد كه مبلغ بيشتري از بودجه وزارت دفاع كاسته شود، تا به نوشته رسانه هاي اسرائيل، اشتاينيتس نشان دهد كه «چه كسي آقاي خزانه داري است».

خبرنگار راديو فردا در تل آويو گفت: تصميمات دشوار اقتصادي كه زندگي در اسرائيل را به يكي از گران ترين مناطق جهان مبدل مي كند، در حالي گرفته شده است كه مرگ دو مرد كه خودسوزي كردند، خشم مردم را نسبت به «گوش هاي سنگين دولتمردان» عميق تر كرده است. هر دو مردي كه خودسوزي كردند و جان دادند، معلولين جنگ هاي اسرائيل بودند. مرد معلول دوم پس از دو هفته دست و پنجه نرم كردن با مرگ، در روزي جان داد كه تازه تصميمات رياضتي اقتصادي اعلام شده بود.

يادآور مي شود رژيم صهيونيستي سالهاست با كمك هاي ساليانه ده ها ميليارد دلاري كشورهايي چون آمريكا به حيات خود ادامه مي دهد.

آستان قدس در جمع تحريم كنندگان كنفرانس اسلامبول

تحريم «كنفرانس دوسالانه مطالعات ايران شناسي» در تركيه هر روز با واكنش هاي تازه تري روبروست. طي 2 هفته گذشته بيش از 50 استاد ايراني و 15 دانشگاه و مركز علمي كشور در نامه هاي جداگانه به روزنامه «كيهان» اين كنفرانس صهيونيستي را به عنوان دامي براي اساتيد ايراني تحريم كردند. روز گذشته نيز «بنياد پژوهشهاي اسلامي آستان قدس رضوي» با ارسال نامه اي اعلام كرد كه هيچ گونه مشاركتي در كنفرانس اسلامبول ندارد. متن كامل نامه اين بنياد جهت اطلاع خوانندگان منتشر مي گردد.

مديريت محترم روزنامه كيهان

با اهداي سلام و آرزوي قبول طاعات و عبادات در ماه مبارك رمضان

با عنايت به درج خبري در تاريخ 24/4/91 در آن روزنامه وزين با عنوان «دام صهيونيست ها براي اساتيد دانشگاه هاي ايران»، ضمن ابراز خرسندي از اقدام هوشمندانه و آگاهي بخش آن رسانه محترم، به استحضار مي رساند: بنياد پژوهشهاي اسلامي و كتابخانه مركزي آستان قدس رضوي هيچ گونه همكاري و مشاركتي در همايش ياد شده نداشته اند و اصولاً موضوع شركت در همايش هاي بين المللي با وسواس فراوان و پس از بررسي در جلسات كارشناسي گوناگون در دستور كار قرار مي گيرد.

با اين وصف، يك نفر از پژوهشگران بنياد و يك نفر از كاركنان كتابخانه بدون هماهنگي و كسب اجازه، به صورت شخصي، براي شركت در همايش مربوط اقدام كرده اند و پس از انتشار خبر آن روزنامه نيز انصراف خود را اعلام نموده اند.

مزيد تأييدات و توفيقات جناب عالي را از درگاه خداوند سبحان مسألت دارد.

من الله التوفيق

بنياد پژوهشهاي اسلامي

علي اكبر الهي خراساني

روزنامه وطن امروز :

اصلاح‌طلبان به دنبال تبرئه خاتمی

در جلسه اصلاح‌طلبان درباره چگونگی ورود به صحنه انتخابات بحث‌های مفصلی شروع شده است.

اکثریت اصلاح‌طلبان معتقدند باید با نگارش نامه محرمانه‌ای که توسط خاتمی تنظیم می‌شود به صحنه سیاسی کشور بازگردیم. اعضای جلسه پیشنهاد داده‌اند در این نامه محرمانه که به واسطه هاشمی ‌رفسنجانی به رهبر انقلاب تقدیم می‌شود، اصلاح‌طلبان تلویحا از فتنه 88 برائت بجویند. خاتمی به این پیشنهاد روی خوش نشان داده است.

تقاضای پناهندگی رجوی از اسرائیل

مریم رجوی از سركردگان گروهك تروريستي منافقين در مذاکره با آمریکایی‌ها تقاضا کرده گروهک تحت امر او از رژیم صهیونیستی پناهندگی بگیرند و در سرزمین‌های اشغالی مستقر شوند.

پایگاه خبری النخیل عراق (nakhel news) پنجشنبه 12مرداد خبرداد: «پس از آنکه فالح فیاض، مشاور امنیت ملی دولت عراق، اعلام کرد مهلت مقرر برای تخلیه اردوگاه اشرف به پایان رسیده و در صورت عدم تخلیه، دولت عراق بی‌چون و چرا آنچه را صلاح بداند انجام می‌دهد، مریم رجوی سرکرده گروهک تروریستی منافقین با سفارت آمریکا در پاریس وارد مذاکره شده و وزارت خارجه آمریکا نیز در تلاش است یکی از کشورهای اروپایی از قبیل رومانی و بلغارستان را قانع کند تا گروهک منافقین را در کشور خود جای دهند».

به نوشته النخیل اما شخص مریم رجوی در این مذاکرات تقاضا کرده که گروهک تحت امر او از رژیم صهیونیستی پناهندگی بگیرند و در سرزمین‌های اشغالی مستقر شوند. ظاهرا رژیم اشغالگر قدس هم به این پیشنهاد رغبت نشان داده است.

برخورد جدی دولت عراق با منافقین پس از ماه رمضان

نایب‌رئیس شورای استان دیالی عراق هشدار داد گروهک تروریستی منافقین در صورت مانع‌تراشی در خروج از پادگان اشرف تا مهلت تعیین‌شده، منتظر برخورد جدی و قانونی دولت عراق باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی «هابیلیان»، صادق الحسینی گفت: آخرین مهلت داده شده به منافقین برای خروج داوطلبانه از پادگان اشرف، پایان ماه رمضان است و این آخرین فرصت آنها برای ترک پادگان است و پس از آن دولت عراق با زبان دیگری با آنان برخورد خواهد کرد.

نایب‌رئیس شورای استان دیالی درباره اقدامات بعدی دولت عراق در صورت ممانعت منافقین در خروج از اشرف گفت: در صورت ممانعت منافقین همگی آنها را بازداشت و به اتهام فعالیت‌های تروریستی و زیر پا گذاشتن قوانین داخلی کشور به دادگاه ارجاع خواهیم داد.

الحسینی با اشاره به توصیه‌های مسؤولان امنیتی استان دیالی گفت: وضعیت امنیتی در دیالی آشفته است و با توجه به حرفه‌ای بودن این گروه در قتل و آدمکشی، مسؤولان امنیتی استان حضور این گروهک را در چنین اوضاعی یک تهدید می‌دانند.

روزنامه تهران امروز:

انتقاد شدید آیت الله صافی گلپایگانی از بدحجابی

آیت‌الله العظمي صافی گلپایگانی با انتقاد از وضعیت بدحجابی گفت: نخستین قلبی که از این افراد بدحجاب در جامعه و بدحجابی ‌می‌رنجد و عذاب می‌کشد، قلب امام زمان(عج) است و این نگرانی نخست بر دل ایشان وارد می‌شود؛ پس در این راستا وظیفه داریم که این نگرانی‌ها را مرتفع کنیم.

اين مرجع عالي قدر كه در جمع طلاب و روحانيون مدرسه علميه شهيد صدوقي سخن مي‌گفت، با تاکید بر رسالت خطیر طلاب و روحانیون اظهار داشت: در این شرایط و دوران، رسالت طلاب و روحانیون بسیار مهم و تاثیرگذار است چراکه باید همواره برای رساندن معارف اهل‌بیت(ع) و اسلام به سراسر دنیا آماده باشند.

وی افزود: یکی از رسالت‌های طلاب و علما و روحانیون برطرف کردن شبهات است، با توجه به اینکه امروز رسانه‌ها مردم را مشغول خود کردند شبهاتی نیز در پی آن به وجود می‌آید که باید طلاب در برطرف کردن شبهات بکوشند.

آيت‌الله صافي تصريح كرد: ما باید ابتدا این فرهنگ انسان‌ساز از اهل بیت(ع) را به طور تمام و کمال شناخته و سپس این فرهنگ را به دنیا برسانیم و ضمن مواظبت از سنت‌های اهل‌بیت(ع)، این سنت‌ها را نگه داریم. این مرجع عالیقدر شیعه در ادامه سخنانش یکی از سنت‌های اهل بیت را امر به معروف و نهی از منکر عنوان کرد و یادآور شد: تمام اعمالی که مردم به جا می‌آورند و حتی جهاد در راه خدا در برابر امر به معروف و نهی از منکر همانند ذره‌ای آب در کنار دریایی بی‌کران است.

واكنش همزمان دولتي‌ها و اصلاح طلبان به شرط‌هاي صفار

حضور محمدحسین صفارهرندی، در برنامه «دیروز، امروز، فردا» و شرط‌هاي او براي شرکت اصلاح طلبان در انتخابات با واکنش‌های مختلفی مواجه شده است.

در این راستا روزنامه دولتی «ایران» از «تطهیر» اصلاح طلبان و تعیین «شروط آسان» برای بازگشت آنها به قدرت توسط صفار، سخن گفته و در مقابل، روزنامه اصلاح طلب «اعتماد» در یادداشتی سخنان صفار را «متناقض» و فاقد «ارتباط معنایی» دانست.

ارگان روزنامه دولت درباره سخنان صفار نوشت: مطلع شديم كه در راستاي پروژه تطهير فتنه‌گران كه چندي است از طرف برخي مدعيان اصولگرايي پيگيري مي‌شود و در حالي كه چهره‌هاي شاخص اصولگرايي هر كدام سعي مي‌كنند از جايگاه نظام شرايطي را براي ورود اصلاح‌طلبان به انتخابات بگذارند، اين بار محمدحسين صفار هرندي سردبير سابق كيهان وارد ميدان شده و شروط آساني را براي اصلاح‌طلبان گذاشته تا ورود آنها به انتخابات يازدهم رياست‌جمهوري تسهيل شود.

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي گفته: در اين طيف سياسي افراد سالمي وجود دارند اما مشكل اين گروه اين است كه پرونده خود را با چهره‌هاي ناسالم مشخص نمي‌كنند و نمي‌توانند از دام رفقاي ناسالم خود خارج شوند.

وي تنها ضمانت اجرايي اين جريان براي بازگشت را اعلام صريح مواضع آنها نسبت به فتنه 88 عنوان كرد.

از سوی دیگر روزنامه اصلاح طلب اعتماد با حمله به صفار هرندي نوشت: وزير ارشاد سابق، كه به قول خودش در پايان كار در كابينه «تنها به قدر يك عدد» براي احمدي‌نژاد مهم بود و صرفا به دليل از رسميت نيفتادن كابينه عزل نشد، در برنامه تلويزيوني «ديروز، امروز، فردا» به اظهارنظر درباره جريان اصلاحات پرداخت.

او همانند بسياري از اصولگرايان شرط بازگشت اصلاح‌طلبان به ميدان قدرت را توبه و اعلام ندامت آنها عنوان كرد و براي رسيدن به اين نتيجه طبيعي است كه شرح مفصلي از گناهان آنها را برشمرد تا نهايتا خواست توبه براي آنها معني پيدا كند.

روزنامه ملت ما:

بررسی طرح حق اقامه دعاوی حقوقی نمایندگان مجلس

اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در هفته جاری بررسی طرح « حق اقامه دعاوی حقوقی نمایندگان مجلس » را در دستور کار دارد.

بر اساس دستور کار اعلامی کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی، کمیسیون اصل 90 قانون اساسی مجلس شورای اسلامی در روزهای یکشنبه و سه شنبه هفته جاری تشکیل جلسه می دهد.

اعضای ثابت این کمیسیون در جلسه نوبت یکشنبه شکایات واصله به کمیته ها را بررسی می کنند و بعد از آن در جلسه عمومی آیین نامه داخلی کمیسیون تصویب و به طرح حق اقامه دعاوی حقوقی از سوی نمایندگان مجلس رسیدگی می شود.

همچنین اعضای ثابت کمیسیون رسیدگی به پرونده های مطروحه را در جلسه روز سه شنبه (17مرداد( در دو نوبت صبح و عصر در دستور کار دارند.

روزنامه قدس:

تلاش ناکام وزارت خارجه صهیونیستها

بتازگی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی از سفیران خود در کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها خواسته، میزبان‌شان را به شرکت نکردن در نشست سران و یا شرکت در سطح بسیار پایین در نشست این جنبش در ایران ترغیب کنند.

پیشنهاد مهم برای خاتمی

در جلسه اخیر اصلاح طلبان درباره چگونگی ورود به صحنه انتخابات بحث‌های مفصلی شده است.اکثریت اصلاح طلبان در این جلسه گفته اند که باید با نگارش نامه محرمانه‌ای که توسط خاتمی تنظیم می‌شود، به صحنه سیاسی کشور بازگردیم.گفته می‌شود خاتمی به این پیشنهاد روی خوش نشان داده است.

محمدمرسی به زیارت می‌رود

به تازگی شایعاتی در خصوص رئیس جمهور مصر مطرح شده است.گفته می‌شود مرسی قرار است به عراق سفر کرده ودر این سفر، حرم مطهر أبا عبدا... الحسین و حرم أمیرالمؤمنین علی (ع) را زیارت کند.

خراسان:

احتمال ارجاع پرونده مرتضوي به هيئت حل اختلاف قوا

برخي نزديکان رئيس جمهور به وي پيشنهاد داده اند تنها راه حل قطعي پايان جنجال ها درباره انتصاب مرتضوي به سمت مديرعامل صندوق تامين اجتماعي، اعلام نظر هيئت حل اختلاف قوا مبني بر عدم صلاحيت ديوان عدالت اداري براي تصميم گيري درباره اين انتصاب است و بايد اين موضوع را به اين هيئت ارجاع داد.

روزنامه جمهوری اسلامی:

تظاهر به روزی خواری مسافران تابستانی

* خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي از اردبيل گزارش داد: تظاهر به روزه خواري مسافران تابستاني در معابر عمومي داخل پارك‌ها، كنار خيابانها و... در اكثر شهرها و بخشهاي استان اردبيل، موجب اعتراض مردم بومي استان شده است.

براساس اين گزارش، علاوه بر شهرها هر روز تعداد زيادي از مسافران در كنار جاده‌هاي ورود به شهرها، و تفريحگاه‌ها با روشن كردن آتش مشغول پخت و پز و خوردن غذا هستند و حتي حريم مساجد، نمازخانه‌ها و اماكن متبركه بين راهي كه مردم روزه‌دار معمولاً براي عبادت و دعا و زيارت به اين مكان‌ها مراجعه مي‌كنند از تظاهر به روزه خواري در امان نمانده‌اند.

مردم خواستار اعمال قانون نسبت به اين قبيل افراد هستند.

حمله اسرائیل به ایران

* درحالي كه طي روزهاي اخير، منابع غربي از نزديك بودن حمله به ايران خبر مي‌دهند. يك روزنامه آمريكايي به نقل از منابعش، اين اخبار را رد كرد.

روزنامه آمريكايي "نيويورك تايمز" به نقل از منابع آگاه نوشته است واشنگتن اطمينان خاطر دارد كه اسرائيل برنامه‌اي براي حمله‌اي فوري به ايران ندارد.

اين روزنامه تصريح كرده است كه محافل سياسي آمريكا بر اين باورند كه حمله نظامي احتمالي عليه ايران تا سال آينده رخ نخواهد داد.

پيش از اين، رئيس سابق موساد با طرح اين ادعا كه "تل آويو" تمايلي به جنگ در زمستان ندارد، پيش‌بيني كرده بود: اسرائيل تا 12 هفته ديگر به ايران حمله مي‌كند.

بغداد علاقه مند به همکاری هسته با ایران است

* روزنامه ضد ايراني "السياسه" كويت مدعي شد: يك هيئت نظامي ايران ظرف دو هفته آينده به بغداد سفر مي‌كند تا توانايي‌هاي نظامي نيروهاي عراقي را ارزيابي و با اين كشور پيمان نظامي منعقد كند.

تهران مي‌خواهد توافقنامه نظامي با نوري المالكي امضا كند. ژنرال جاسم حسين خضير تحليلگر نظامي كويتي گفت: ايران قصد امضاي توافقنامه نظامي با عراق را دارد.

وي مدعي شد: ايران پيش از اين هم به عراق پيشنهاد توافق همكاري نظامي داده بود، اما اكنون زمان مناسبي براي انعقاد اين پيمان است.

بغداد همچنين علاقه‌مند به همكاري هسته‌اي با ايران در راستاي بازسازي رآكتور هسته‌اي عراق كه در سال 1360 مورد حمله اسرائيل قرار گرفت، مي‌باشد.
 
برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.