به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل ازوب دا؛ دکتر مجید غیور مبرهن، عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن بیان این مطلب گفت: ساده بودن غذاي مصرفي و نداشتن تفاوت زياد با غذاي روزمره فرد روزهدار، استفاده از سه وعده غذايي شامل سحري، افطار و شام، لزوم استفاده از 5 گروه مواد غذايي شامل نان، غلات، گوشت و تخممرغ، شير، لبنيات، ميوهها و سبزی از جمله اصول تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان برشمرد.
دکتر مجید غیور مبرهن با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان بدن به انرژی کمتری نسبت به روزهای دیگر سال نیاز دارد و بهتر است هر فرد 10درصد از انرژی مورد نیاز خود را کاهش دهد، خاطر نشان کرد: روزه داران بهتر است روزه خود را با غذاهای سبک همچون نان و پنیر ، شیر و خرما، سوپ های ولرم و سبک، آب یا چای ولرم همراه با خرما افطار کنند تا بدین طریق از ولع خوردن غذای زیاد و بروز آسیب به دستگاه گوار ش و اضافه وزن پیشگیری شود.
دانشیار گروه بیوشیمی و تغذیه کاربردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: بهترین زمان برای سرو شام 30 تا 45 دقیقه پس از افطار و خوردن غذاهای سبک است که در این وعده می توان از غذاهای مشابه وعده ناهار در روزهای عادی اما به مقدار کمتر مصرف کرد.
دکتر غیور مبرهن خاطر نشان کرد: روزه داران به منظور تامین نیاز بدن به مایعات به ویژه در فصل تابستان و پيشگيري از يبوست و رفع آن نوشيدن آب فراوان به ميزان 8 تا 12 ليوان در كنار مصرف مواد غذايي پرفيبر را در برنامه غذایی خود در نظر بگیرند.
وی افزود: همچنین از زمان شام تا وعده سحر خوردن 5 واحد میوه برای تامین ویتامینها و املاح معدنی مورد نیاز بدن ضروری است .
عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روزهداران بايد از مصرف مواد قندي مصنوعي در وعده سحري بكاهند زيرا در صورت مصرف زياد باعث ايجاد احساس كسالت، سردرد و نبود تمركز ميشود و به جای آن از مواد غذایی حاوی پروتئین و دارای فیبر همچون حبوبات و برنجهای مخلوط به دلیل آزاد کردن تدریجی انرژی و قند و حفظ مطلوب مایعات مصرف کنند./ح