سرپیچی صاحبخانه‌های مشهدی از رعایت قانون در تعیین سقف اجاره

رئیس اتحادیه صنف مشاوران معاملات املاک مشهد گفت: بیشتر صاحبخانه‌های مشهدی، قانون را در معامله با مستأجران برای تعیین سقف اجاره‌بهای منزل خود رعایت نمی‌کنند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،علی اصغر مرادزاده رئیس اتحادیه صنف مشاوران معاملات املاک مشهد با اشاره به ناخرسندی شهروندان از نرخ بالای اجاره منزل و اختلافات و دعاوی موجر و مستاجر درمشهد گفت: متاسفانه شوراهای حل اختلاف نیز به عنوان داور قانونی، در این زمینه همکاری لازم را ندارند.

او افزود: دولت با هدف کنترل قیمتها در بازار اجاره مسکن، برای دومین سال متوالی سقف افزایش اجاره‌بها را در تهران تا ۲۵ درصد، در مشهد و سایر کلانشهرها ۲۰ درصد و در شهرهای کوچک تا ۱۵ درصد تعیین کرده است.  

رئیس اتحادیه صنف مشاوران معاملات املاک مشهد ادامه داد: این مصوبه دولت در مورد بازار اجاره و رهن مسکن به همه بنگاههای مشاور املاکی ابلاغ شده است.  

مرادزاده بیان کرد: با این حال میانگین افزایش اجاره بهای خانه در مشهد امسال، ۴۵ درصد بوده که بعضا این افزایش در برخی نقاط شهر به ۳۰۰ درصد نیز می رسد.


بیشتر بخوانید


او تصریح کرد: سقف حق کمیسیون بنگاهداران مشهد برای انجام معامله بین موجر و مستأجر ۸۰۰ هزار تومان است.  

رئیس اتحادیه صنف مشاوران معاملات املاک مشهد تأکید کرد: البته تعیین‌کننده قیمت اجاره، موجر است و بنگاهدار بر اساس نرخی که موجر برای اجاره خانه خود تعیین کرده است، اقدام به انجام معامله می‌ کنند.  

مراد زاده اظهار کرد: بر این اساس صنف بنگاهدار در مشهد، دخالت و نقش چندان تعیین‌کننده ای در افزایش نرخ اجاره‌بها ندارد.

او افزود: قیمت پایه برای اجاره خانه توسط موجر تعیین می شود و بنگاهدار در این زمینه دخالتی ندارد، نرخ کارشناسی نیز برای نرخ کمیسیون بنگاهدار تعیین نشده است.

رئیس اتحادیه صنف مشاوران معاملات املاک مشهد ادامه داد: در صورتی که مستأجر تن به درخواست موجر برای افزایش اجاره ندهد و خانه را خالی نکند، موضوع به شورای حل اختلاف کشیده خواهد شد و شوراها می توانند در حمایت از مستاجران، برای آنان حکم تخلیه صادر نکنند.

مراد زاده بیان کرد: با این حال بسیاری از شوراهای حل اختلاف در مشهد همراهی لازم را ندارند بطوری که مستأجران به شورای حل اختلاف رفته و قضات در شوراها نیز حکم تخلیه را صادر کرده‌اند، در صورتی که قضات می‌توانند در حمایت از مستاجران حکم به تخلیه ملک ندهند.  

منبع: ایرنا

انتهای پیام//م.م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۲:۵۶ ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
ببینید طرف به معنای واقعی پاره شده خونه خریده داده اجاره کمک خرجش بشه توقع ندارین خونه ای که ده میلیارد بیاد یه تومن به شما اجاره بده طرف باید به جیبش نگاه کنه اجاره بالاشهر نداره بره سمت پایین شعر نه اینکه دهنش وا کنه فوش صاحبخونه بده که به من ارزون نداده بشینم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۰ ۰۸ تير ۱۴۰۰
آخه چرا شورای حل اختلاف دخالت نمیکنه