برداشت گل معطر محمدی که سازگاری مناسبی با خشکسالی دارد، در ۱۵۵ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان سربیشه آغاز شد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، این روز‌ها وقتی خورشید در شهرستان سربیشه سر بر می‌آورد، کار چیدن گل‌های محمدی نیز آغاز می‌شود.

شهرستان سربیشه در خراسان جنوبی به عنوان قطب تولید گل محمدی شناخته می‌شود و به دلیل سازگاری این محصول با شرایط اقلیمی و خشکسالی‌های خراسان جنوبی، کشاورزان رو به کاشت این گل می‌آورند.

این طلای معطر نسبت به سایر محصولات کشاورزی، درگیری کمتری با آفات دارد و می‌تواند به صورت خشک شده نیز مورد استفاده قرار گیرد یا از آن گلاب استحصال شود.

۷۱ بهره بردار در شهرستان سربیشه، در حوزه گل محمدی مشغول به فعالیت اند و سالانه بیش از ۲۵۰ تن گل محمدی‌تر از گلستان‌های شهرستان برداشت می‌شود.

صد گل، هدیه درختچه دو ساله گل صد برگ

یکی از باغداران گل محمدی شهرستان سربیشه می‌گوید: در این شهرستان برداشت گل محمدی که به صد برگ نیز معروف است، به دلیل سرمای هوا دیرتر از سایر نقاط و از بیستم اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و تا ۱۰ خرداد نیز ادامه دارد.

او ادامه می‌دهد: از ساعت ۶ صبح و همزمان با طلوع آفتاب مشغول چیدن گل می‌شویم و از هر درخت میزان متفاوتی گل برداشت می‌شود.


بیشتر بخوانید


این باغدار و کشاورز سربیشه‌ای می‌گوید: یک درختچه دو ساله گل محمدی، روزانه عطر ۵۰ الی ۱۰۰ گل را هدیه می‌دهد.

یکی از گلاب گیران نیز می‌گوید: از هر کیلوگرم گل محمدی می‌توان ۲ الی ۳ لیتر گلاب استحصال کرد و به دلیل مرغوب بودن نوع گل محمدی در سربیشه، عطر گلاب آن نیز بی نظیر است.

جوادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه گفت: پارسال سطح زیر کشت محصول گل محمدی در شهرستان، ۳۰ درصد افزایش یافت و به ۱۵۵ هکتار رسید.

او افزود: باردهی درختچه گل محمدی از سال دوم کاشت آغاز می‌شود و در سال سوم و چهارم کاشت، میتواند سود دهی اقتصادی داشته باشد.

انتهای پیام / س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.