به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز با طرز تهیه کیش اسفناج به سراغتان آمدهایم. کیش نوعی غذای فرانسوی است که از محبوبیت جهانی برخوردار است و از یک لایه خمیر که با مواد مختلف از جمله تخم مرغ، سبزیجات، گوشت یا ماهی پر شده است تشکیل شده است.
در واقع کیش همان تارت است با این تفاوت که تارت به عنوان دسر سرو میشود و داخل آن از میوههای فصل استفاده میشود، ولی کیش به دلیل لایههای مغذی مختلفی که دارد به عنوان یک غذای کامل به صورت سرد یا گرم سرو میشود.
با وجود این که کیشهای گوشتی طرفداران بسیاری دارند، اما میتوان گفت که تهیه کیش اسفناج در عین سادگی یک استثناء به حساب میآید و حتی افراد گوشتخوار هم خوردن آن را ترجیح میدهند. همانطور که گفتهایم طرز تهیه کیش اسفناج بسیار ساده است و فقط نیاز به کمی وقت، دقت و حوصله دارد.
ماده اصلی این غذا اسفناج است که پیشنهاد میشود به صورت تازه استفاده شود. همچنین با اضافه کردن کمی پنیر چدار و سس مایونز طعم آن از چیزی که فکر میکنید هم بهتر خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه کیش اسفناج
سس مایونز نصف فنجان
شیر کمچرب نصف فنجان
تخم مرغ چهار عدد
پنیر چدار (خرد شده ) ۲۰۰ گرم
اسفناج تازه (خرد شده) ۳۰۰ گرم
پیاز (خرد شده) یک چهارم فنجان
خمیر مخصوص کیش به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه خمیر کیش
آرد سفید معمولی ۲۵۰ گرم
کره دویچه مارکن یک و نیم بسته
نمک نصف قاشق چایخوری
یخ یک قطعه
بیشتر بخوانید
طرز تهیه کیش اسفناج:
مرحله اول
کیش نیز مانند اشترودل گوشت و پیاز یک غذای محبوب فرانسوی است که طرز تهیهای شبیه به تارت داشته با این تفاوت که فیلینگ آن مانند تارت میوهای نبوده و به عنوان یک غذای کامل سرو میشود. برای تهیه کیش اسفناج که مانند تارت اسفناج یک غذای گیاهی و مناسب برای گیاهخواران محسوب میشود ابتدا باید خمیر آن را آماده کنید.
کره نرم شدهای که از ۱۵ دقیقه پیش در دمای محیط قرار دادهاید را به همراه ۱۵۰ گرم آرد و نصف قاشق چایخوری نمک داخل دستگاه غذاساز بریزید و چند پالس بزنید تا کمی با هم مخلوط شوند. سپس به آرامی در چند مرحله ۱۰۰ گرم آرد باقیمانده را به مواد داخل ظرف اضافه کنید و پالس بزنید. یک قطعه یخ نیز به خمیر داخل غذاساز اضافه کنید، اضافه کردن یخ باعث شوک به خمیر میشود و از آب شدن کره جلوگیری میکند. خمیر کیش آماده شده را با سلفون بپوشانید و برای نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا سفت شود.
مرحله دوم
در این مرحله فر را روشن کنید و درجه حرارت آن را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. یک قالب به قطر حدودا ۲۰-۲۲ سانتی متر را بردارید و کف آن را با فویل بپوشانید. سپس یک کاسه بزرگ بردارید و نصف فنجان مایونز را به همراه نصف فنجان شیر داخل کاسه بریزید و آنقدر مخلوط کنید تا یکدست شوند. چهار عدد تخم مرغ را داخل یک کاسه دیگر به آرامی هم بزنید تا زرده و سفیده آن با هم یکی شود. مخلوط تخم مرغ را به کاسه سس و شیر اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله سوم
۳۰۰ گرم اسفناج تازه را به همراه یک عدد پیاز کوچک خرد کنید. خمیر مخصوص کیش را از یخچال خارج و داخل قالب پهن کنید و قسمتهای اضافه آن را ببرید. اسفناج خرد شده، پنیر چدار کم چرب خرد شده و یک چهارم فنجان پیاز خرد شده را به صورت لایه لایه روی خمیر بچینید. اکنون مخلوط تخم مرغ را روی لایهها بریزید. روی قالب کیش خود را با فویل بپوشانید.
مرحله چهارم
قالب را داخل فر قرار دهید. پس از گذشت ۴۵ دقیقه قالب را با احتیاط از فر خارج کنید و پوشش آن را بردارید. سپس قالب را دوباره داخل فر قرار دهید و اجازه دهید تا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بیشتر بپزد. زمانی که روی کیش اسفناج طلایی شد آن را از فر بیرون بیاورید و کنار بگذارید تا کمی از حرارت بیافتد. کیش اسفناج را برش بزنید و داخل بشقابتان بریزید و همراه با مقداری ماست نوش جان کنید.
نکاتی برای بهتر شدن طرز تهیه کیش اسفناج
برای بهتر شدن طعم کیش اسفناج میتوانید اسفناجهای خرد شده را همراه با پیاز خرد شده با کمی کره برای چند دقیقه تفت دهید سپس داخل قالب بریزید.
در صورتی که طعم سیر را میپسندید پیشنهاد میکنیم یک حبه سیر رنده شده را نیز به مواد داخل کیش اضافه کنید تا عطر متفاوتی داشته باشد.
اگر از طرز تهیه کیش اسفناج خوشتان آمده است پیشنهاد میکنیم تا کیش قارچ و پنیر کممبر را نیز امتحان کنید.
منبع:کتاب کاله
انتهای پیام/