عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل مشهد گفت: مواجهه با تغییر ناگهانی دمای هوا به خصوص هنگام خروج از حمام می‌تواند زمینه ساز برخی بیماری‌ها در فصول سرد سال شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علیرضا درخشان عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل مشهد با اشاره به اینکه مراقبت‌ برای بیمارانی که ترشحات پشت حلقی و یا علائم سینوزیت دارند در فصل پاییز ضرورت دارد، گفت: علاوه براین افرادی که سرماخوردگی مکرر دارند و یا مبتلا به حساسیت فصلی هستند نیاز است که در فصل پاییز در معرض تغییر ناگهانی دما قرار نگیرند و به خصوص ناحیه سر و پیشانی را در مواجهه با هوای سرد بپوشانند.

او با بیان اینکه رعایت آداب تغذیه و توصیه‌های غذایی از ملزومات حفظ سلامتی در همه فصول است، افزود: از جمله این آداب پرهیز از پرخوری و درهم خوری و محدودیت نسبی مصرف اغذیه سنگین، غلیظ و پرکالری به خصوص در افرادی است که فعالیت فیزیکی اندکی دارند می‌باشد. همچنین مصرف غذا‌هایی مانند سوپ جو، آش بلغور گندم، نخوداب و انواع خورشت‌ها در این فصل توصیه می‌شود.

درخشان با اشاره به اینکه در طب ایرانی درمان بیماری‌های ویروسی بیشتر مبتنی بر افزایش مقاومت و ایمنی بدن و رفع علایم بیماری است، بیان کرد: تاثیر مثبت برخی از گیاهان دارویی بر ویروس‌های تنفسی در مطالعات پزشکی به اثبات رسیده است. به عنوان مثال گیاه سرخارگل یا اکیناسه که در حال حاضر در فرم‌های متفاوت دارویی مانند شربت، قرص در داروخانه‌ها موجود می‌باشد.

بیشتر بخوانید

او تصریح کرد: البته توصیه ما این است که مصرف دارو‌های گیاهی با مشورت پزشک متخصص طب ایرانی صورت پذیرد چراکه برخی احتیاط ها در مصرف آن‌ها وجود دارد به عنوان مثال مصرف اکیناسه در افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند یا به علت بیماری از دارو‌های کورتونی (کورتیکواستروئیدی) استفاده می‌کنند باید با رعایت شرایط و دوز خاص فرد صورت پذیرد.

عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل مشهد با بیان اینکه مصرف سیر و پیاز برای درمان بیماری‌های ویروسی به صورت افراطی توصیه نمی‌شود، تاکید کرد: بهتر است از سیر یا پیاز درون غذا استفاده شود و مصرف خام این مواد به صورت طولانی مدت توصیه نمی‌شود؛ علاوه براین در فاز حاد بیماری‌های ویروسی تنفسی، که علایم التهابی مثل تب و سوزش و التهاب مجاری تنفسی ظاهر می‌شود مصرف زنجبیل و سیر و پیاز خام می‌تواند موجب بدتر شدن شرایط بیمار شود.

درخشان اظهار کرد: از دیگر مواد طبیعی که خاصیت ضد ویروسی دارد می‌توان از میوه عناب نام برد که تعدیل کننده سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شود. استفاده از سبزیجاتی که دارای اثرات ضد ویروسی و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌باشند مانند گشنیز و جعفری داخل آش و سوپ می‌تواند به افزایش مقاومت بدن افراد در مقابل ابتلا به بیماری‌های ویروسی کمک کند.

او با تاکید بر اینکه برخی از گیاهان خاصیت ضد ویروسی دارند و به طور خاص بر روی ویروس‌های دستگاه تنفسی تاثیر می‌گذارند که از آن جمله می‌توان به سیر در درمان بیماری آنفولانزا اشاره کرد، افزود: همچنین شیرین بیان نیز اثرات ثابت شده در مقابله با برخی ویروس‌های تنفسی دارد و در رفع علایم بیماری تنفسی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ پودر شیرین بیان در دسترس عموم مردم قرار دارد، اما در مصرف شیرین بیان نیز ملاحظاتی برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا در مصرف بیش از ۶ هفته وجود دارد که توصیه می‌شود مصرف آن در بیماری‌های خاص تحت نظر پزشک متخصص طب ایرانی باشد

عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل مشهد با بیان اینکه مصرف شیرین بیان برای بیمارانی که دارو‌های کورتونی مصرف می‌کنند با احتیاط همراه است، ادامه داد: این گیاه دارو برای بیمارانی که ترشحات پشت حلقی یا التهاب حلق و گلو دارند موثر است.

درخشان با اشاره به اینکه گیاه رزماری نیز یکی دیگر از گیاهان دارویی است که در درمان سرفه‌های خلط دار و گرفتگی بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ بیان کرد: آویشن شیرازی دارای اثرات ضد ویروسی قوی می‌باشد و در بیماری‌های تنفسی کاربرد فراوان دارد، اما باید توجه کرد که استفاده از آویشن در بیماری‌های تنفسی در سرفه‌های خشک توصیه نمی‌شود و تاثیر درمانی آن در سرفه‌های خلط دار ظاهر می‌گردد.

او تصریح کرد: یکی از دستورات ساده و خانگی برای افزایش مقاومت بدن و استفاده از اثرات درمانی آویشن، دمنوش آویشن و عناب می‌باشد. همچنین استفاده از اسانس اکالیپتوس یا نعناع در گرفتگی بینی و استفاده از، گل بنفشه و گلبرگ ختمی در کاهش تب و التهاب مجاری تنفسی اثرات مثبت خواهد داشت. خوشبختانه به لطف پژوهش‌های انجام شده در دانشکده‌های طب سنتی در بازه ده ساله اخیر بسیاری از گیاهان نام برده شده امروزه در فرم دارو‌های استاندارد به شکل شربت یا قرص یا کپسول در کشور تولید شده اند و در داروخانه‌ها عرضه می‌شوند.

عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی و مکمل مشهد تاکید کرد: توصیه‌های ذکر شده مربوط به بیماری‌های ویروسی دستگاه تنفس می‌باشند و در بیماری‌های باکتریایی تنفسی حتما توصیه به مصرف آنتی بیوتیک مناسب تحت نظر پزشک می‌شود. البته در این بیماری‌ها نیز استفاده درمانی مکمل از گیاهان دارویی می‌تواند در کنترل علایم بیماری و تسریع زمان بهبودی نقش به سزایی را ایفا کند.
 
انتهای پیام// م.ب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.