به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، غلامحسین منتظریان مقدم مشاور عالی مدیر عامل شرکتی در جمع اصحاب رسانه گفت: قرارداد پروژه تکمیل شبکه فاضلاب تربت حیدریه در شهریور ۹۷ با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور به امضای مدیر عامل وقت آبفای خراسان رضوی و سرمایه گذار بخش خصوصی رسید و با حضور اردکانیان وزیر نیرو، عملیات اجرایی پروژه تکمیل
شبکه فاضلاب به مساحت ۲هکتار آغاز شد.
او افزود: قرار است ۱۰۰کیلومتر از مناطق فاقد فاضلاب شهر را تا پایان سال ۱۴۰۲تکمیل کنیم که از شهریور ۹۸تاکنون ۱۰کیلومتر آن اجرا شده است.
مشاور مدیرعامل یک شرکت در تربت حیدریه ادامه داد: متاسفانه با وجود اینکه ۶ مرحله فراخوان مزایده برگزارشده که متاسفانه هیچ استقبالی از سوی صنایع و شهرداریها صورت نگرفته است.
او در خصوص مذاکرات انجام شده با فولاد رخ تربت حیدریه تصریح کرد: هر آنچه که تاکنون انجام شده تنها در حد مذاکره و جلسات مختلف بوده، اما هنوز قراردادی انعقاد نشده و این در شرایطی است که هنوز فولاد رخ و نیروگاه سیکل ترکیبی راشد به مرحلهای که به پساب نیاز داشته باشند نرسیده اند.
مشاور عالی مدیر عامل یک شرکت با بیان اینکه روزانه بیش از ۱۵۰ لیتر بر ثانیه پساب هدر میرود و سرمایه گذار همچنان مقاومت میکند، تاکید کرد: در هیچ کجای کشور نداریم که سرمایه گذاری بدون رانت و یا تسهیلات بانکی
سرمایه گذاری کند و اینگونه با او رفتار بشود، این پساب هدر میرود و هیچ کس هم پاسخگو نیست.
بیشتر بخوانید:
منتظریان اظهار کرد: ما برای هیچ صنعتی یا حتی شهرداری ممانعت و یا محدودیتی قائل نشدیم و هر صنعتی که بخواهد با ما قرارداد منعقد کند طبق تعرفه شرکت آبفا آن قرارداد اجرایی میشود و به هیچ عنوان در تعیین قیمت دخل و تصرفی نداریم.
او افزود: علیرغم بیان شعارها درمورد استقبال و حمایت از سرمایهگذاری بخش خصوصی متاسفانه تاکنون هیچ قانونی برای استفاده از پساب بجای آب آشامیدنی برای صنایع تصویب نشده است که این خود ضربه بزرگی به بخش خصوصی که در این زمینه ورود کرده است وارد میکند.
مشاور عالی مدیر عامل یک شرکت در تربت حیدریه ادامه داد: صنایع برای استفاده از برق و گاز پول نقد دارند که پرداخت کنند، ولی برای آب که عامل اصلی حیات همه موجدات و صنایع است پولی ندارند.
منتظریان بیان کرد: اولویت ما واگذاری پساب به کارخانجات و صنایع شهر تربت حیدریه است، ولی اگه استقبال و درخواستی از سوی متولیان این امر دریافت نکنیم به ناچار باید به فکر فروش پساب به صنایع شهرهای اطراف باشیم.
او تصریح کرد: طبق قرارداد ۹۰میلیارد تومان سرمایه مازاد به حساب آبفای خراسان رضوی واریز میشود که در پی آن هستیم که مبلغ فقط در سطح شهر تربت حیدریه هزینه شود که اگر امکان گیرد شاهد تحول بزرگی در حوزه آب و فاضلاب این شهر خواهیم بود.
مدیریت صحیح و هزینه های بهربردار در مناطق تربت حیدریه
حسین جمشیدیان نماینده این شرکت در تربت حیدریه در این دیدار گفت:۱۳ هزار متر مکعب در طول شبانه روز ظرفیت تصفیه خانه تربت حیدریه است که تا پایان تکمیل پروژه به ۲۵هزار متر مکعب خواهد رسید.
او افزود: این قرارداد با مبلغ ۳۱۵میلیارد تومان و بمدت ۲۹سال انعقاد شده است که بهره بردار باید از لحظه ورود تا خروج آن را مدیریت کند.
نماینده این شرکت در تربت حیدریه ادامه داد: این شرکت پس از تحویل تصفیه خانه تاکنون حدود ۷۰میلیارد ریال هزینه کرده تا بتواند روند تکمیل آنرا تسریع کند.
جمشیدیان بیان کرد: با شروع کار تصفیه خانه ۲۰۰نفر بطور مستقیم در واحد اجراییات و بهره برداری شروع به کار کرده اند.
او تصریح کرد:با انجام آزمایشات مختلف توسط کارشناسان مربوطه پساب خروجی برای آبیاری کشاورزی اشکال ندارد و میشود از آن استفاده کرد.
نماینده این شرکت در تربت حیدریه تاکید کرد: مناطق تربت حیدریه به ۱۳منطقه تقسیم شده اند که با اولویت بندی درحال اجرای وصل انشعابات فاضلاب هستیم.
جمشیدیان اظهار کرد: صنایع نباید به منابع آب زیرزمینی و طبیعی دست درازی کنند چرا که این آب برای نسلهای آینده نیاز است.
انتهای پیام/ا.غ