به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، اوایل اسفند ماه بود که خبری مردم ایران را شوکه کرد، ورود مهمان ناخواندهای که به سرعت خودش را به جای جای این کشور رساند و اضطرابی در دل مردم به وجود آورد که پیامدهای این مهمان ناخوانده چه می تواند باشد.
دیری نگذشت که ضربه اول را ویروس کرونا زد، تعطیلی اصناف تیتر اول محافل و خبرگزاریها شد، اصنافی که همه چشم و امیدشان به درآمد روز و شب آخر سال بود تا بتوانند لااقل در کسادی بازار طول سال مشکلی از صد مشکلاتشان را رفع کنند.
پس از شیوع کرونا خیلی از امورات اصلی و فرعی مردم دچار وقفه و اختلال شد و بسیاری از برنامههای از پیش تعیین شده لغو شد. یکی از این امور برگزاری مجالس جشن ازدواج زوجین بود که بسیاری از آنان قرار بود در انتهای سال و ابتدای سال برگزار شود.
این تعطیلی اکنون باعث شده که چندین شغل از فعالیت باز بمانند و جز ضرر دهی هیچ کاری نتوانند انجام دهند.
سید مهدی موسوی نیا رئیس اتحادیه صنف رستوران داران هتل داران و تالارهای پذیرایی تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، میگوید: نبود هماهنگی بین مسئولین در اجرای بخشنامههای ابلاغی کار را برای ادامه حیات این مشاغل سخت کرده است.
او می افزاید: مراسمات عروسی، ختم و تولد تعطیل شده است و با این روند به زودی شاهد حضور اصناف به سمت کارهای روزمزد و بیکاری هزاران نفر خواهیم بود.
رئیس اتحادیه صنف رستوران داران هتل داران تربت حیدریه ادمه می دهد: منظور ما از خسارت به معنای آن که آسیبی به سرمایه ما یا پرداخت هزینه از جیب خودمان باشد نیست، بلکه با توجه به اینکه چندین میلیارد تومان از سرمایه گذاری ما باید به مدت چند ماه بدون درآمد راکد باشد به نوعی ضرر مالی محسوب میشود.
موسوی نیا بیان میکند: تربت حیدریه دارای ۲۰۰ رستوران و تالار است که با احتساب هر مکان ۱۰ نفر شاهد بیکاری ۲هزار نفر در این ایام بوده ایم به طوری که بعضی از اصناف از پس مخارج هزینههای زندگی خود برنمی آیند چه برسد به کارگران واین یعنی در آینده شاهد تعدیل نیرو و و تعطیلی بخش عظیم از این صنف خواهیم بود.
او تصریح میکند: پرداخت وام ۱۲ درصد با این اوضاع درآمدی نیاز حداقل به یک تنفس مناسب دارد که بعد از عادی شدن اوضاع بتوان آن را پرداخت کرد البته به شرط اینکه نیاز به عبور از هفت خوان رستم نباشد.
بیشتربخوانید: عزای تالارهای عروسی در مشهد/ رقص کرونا مقابل بخت جامانده ها
ازدواج و مراسم ناشی از آن یک چرخه اقتصادی نیز محسوب میشود، زیرا برگزاری یک پیوند به صورت سنتی نیاز به تشریفاتی دارد که برای آماده سازی آن محصولات متنوع و نیروی کار متعدی مشغول هستند، از آرایشگران گرفته تا چینندگان سفره عقد، تولید کنندگان شیرینی، میوه و گل فروشان، همه زیر مجموعه چرخه اقتصادی ازدواج محسوب میشوند و یک پیوند بین ۲ نفر میتواند فرصتهای شغلی وسیعی را ایجاد کند.
حسین صادقی رئیس اتحادیه عکاسان و فیلمبرداران تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، میگوید: ۱۲۰ عکاسی و آتلیه در این شهرستان فعالیت می کنند که با توجه به هزینههای اجاره بها بیمه آب و برق و مالیات ضررهای صورت گرفته این صنف تا یک سال قابل جبران نیست.
او می افزاید: متاسفانه مدتی است که اداره پست و پلیس+ ۱۰ تحت عنوان دولت الکترونیک اقدام به راه اندازی محلی عکاسی از ارباب رجوع کرده اند که این مورد مشکلات عکاسانها را دو چندان کرده است.
رئیس اتحادیه عکاسان و فیلمبرداران تربت حیدریه ادامه می دهد: با این وجود به زودی شاهد ورشکستگی اکثر عکاسی های تربت حیدریه خواهیم بود.
تعطیلی مراسم های عروسی و شادی مجالس مانند تبری به ریشه آرزوهای هنرمندان موسیقی مجالس زد.
عباس زبردست از هنرمندان موسیقی تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، می گوید: ویروس کرونا سب بیکاری ۵۰۰ نفر از این قشر شده است به طوری که ۸۵ روز بدون درآمد، یعنی بدترین شرایط برای زندگی، امید همه به آخر سال بود که آن هم به باد رفت و اما این روند همچنان ادامه دارد.
او می افزاید: ما هنرمندان تحت پوشش بیمه ای نیستیم و هیچ گونه حمایتی نمی شویم، تاکنون به همه ادارات و نهادها برای تحت پوشش قرار دادن گروههای موسیقی مراجعه کرده ایم، اما خبری از حمایت ما نیست.
این هنرمند ادامه می دهد: در این روزهای پر ابهام هیچ آینده روشنی برای این قشر نمیبینم و تنها امیدمان به بازگشایی تالارها و رونق دوباره مجالس شادی پس از کرونا است.