رئیس اتحادیه فروشندگان زعفران مشهد گفت: امسال صادرات زعفران به دلیل خسارت‌های ناشی از کرونا و کاهش خرید آن از سوی کشور‌های دیگر به حداقل رسیده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، غلامرضا میری رئیس اتحادیه فروشندگان زعفران مشهد گفت: تعطیلی اجباری ناشی از شیوع کرونا، واحد‌های بسته بندی، صادراتی و خرده فروشی زعفران را با مشکلات جدی مواجه کرده به طوری که صادرات این محصول در اسفند پارسال و فروردین ماه امسال به شدت کاهش یافت و فعالیت واحد‌ها به حداقل ممکن رسید.

او افزود: کاهش فعالیت واحد‌های بسته‌بندی و صادراتی زعفران از ۲۲ اسفند پارسال آغاز شد و تاکنون این شرایط ادامه داشته است، زیرا به دلیل شیوع کرونا درخواستی برای زعفران از کشور‌های دیگر وجود ندارد و این امر بخش‌های بسته بندی، توزیع و صادرات زعفران را تحت تاثیر قرار داده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان زعفران مشهد ادامه داد: مصرف زعفران در ایام عید نوروز و ماه رمضان افزایش می‌یابد، اما شیوع کرونا این فرصت طلایی برای فروش مناسب زعفران را از بین برد و فروش داخلی و خارجی بویژه در حوزه کشور‌های عرب زبان به حداقل رسید.

میری بیان کرد: واحد‌های خرده فروش زعفران در مشهد که عرضه مستقیم این محصول را دارند از ۲۵ اسفند پارسال تا ابتدای اردیبهشت ماه مجبور به تعطیلی شدند و هیچ فروشی نداشتند.

او تصریح کرد: در حوزه تجارت خارجی تا زمانی که پرواز‌ها از سرگرفته نشود و درخواستی از کشور‌های دیگر برای زعفران ایران انجام نگیرد، شرایط واحد‌های بسته بندی و صادراتی زعفران تغییری نخواهد کرد.
 

رئیس اتحادیه فروشندگان زعفران مشهد تاکید کرد: در حوزه تجارت داخلی هم از آنجا که مشهد شهر زیارتی – گردشگری است، تا زمانی که حرم مطهر رضوی و هتل‌ها بسته باشند، هیچ زائر یا گردشگری به مشهد نخواهد آمد و بازار زعفران تعطیل خواهد بود.

 میری اظهار کرد: هم‌اکنون کسانی که در بهمن ماه تا ۲۰ اسفندماه سال گذشته از واحد‌های عرضه زعفران خرید کلی کرده بودند، نتوانستند محصولات خود را مصرف کنند یا به مشتری بدهند و خرید آن‌ها روی دستشان مانده است.

او افزود: ضرر و زیان بخش‌های صادراتی و بسته بندی زعفران نسبت به خرده فروشان بسیار بیشتر بوده، زیرا هر واحد بسته بندی یا صادراتی بین ۵۰ تا ۴۰۰ نیروی فعال دارد، در ایامی که این واحد‌ها ناگزیر به تعطیلی بودند با اینکه فروشی نداشتند، اما حقوق و مزایای کارکنان خود را پرداخت کرده و هیچ تعدیل نیرویی انجام ندادند.

رئیس اتحادیه فروشندگان زعفران مشهد ادامه داد: این در حالی است که امسال حقوق و مزایای کارگران و کارمندان ۳۱ درصد افزایش داشته و واحد‌های بسته بندی و صادراتی زعفران این هزینه‌ها را متقبل شده و پرداخت کرده‌اند.

میری بیان کرد: نیرو‌هایی به عنوان پیمانکار در خارج از مجموعه‌های صادراتی و بسته بندی زعفران با این صنف همکاری دارند که در ایام شیوع کرونا فروشندگان و تولیدکنندگان ارتباط خود را با این پیمانکاران قطع نکرده و به نوعی از آن‌ها حمایت کردند، لذا این بخش از هزینه‌ها را می‌توان به مجموع هزینه‌های واحد‌ها در ایام کرونایی اضافه کرد.

او  به حذف برگشت ارز حاصل از صادرات در بودجه سال ۱۳۹۹ اشاره و تصریح کرد: از دولت درخواست می‌شود واحد‌های بسته‌بندی و صادرات زعفران از برگشت ارز حاصل از صادرات خود در سال ۱۳۹۸ معاف شده و همچنین تخفیف‌هایی در پرداخت بیمه سهم کارفرما برای این واحد‌ها در نظر گرفته شود.

رئیس اتحادیه فروشندگان زعفران مشهد تاکید کرد: معافیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای در سال جاری برای واحد‌های خرده فروشی که عرضه مستقیم زعفران دارند و دو ماه مجبور به تعطیلی بودند هم ضروری است.

میری اظهار کرد: تعداد واحد‌های بسته بندی و صادراتی زعفران در مشهد و شهرک صنعتی آن ۶۰ واحد و تعداد واحد‌های خرده فروشی دارای پروانه کسب از این اتحادیه ۵۰۰ واحد است.
 
انتهای پیام// ف.ک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضا
۲۱:۲۷ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام، کشاورز چی ؟ضرر نکرده؟ هیچ حمایتی نشد،نرخ زعفرون پارسال این موقع از سال نسبت به امروز خیلی بیشتر بوده ، قیمت کنونی زعفرون کفاف هزینه هاشو نمیکنه چه برسه به سود
درخواستم به عنوان یه کشاورز از باشگاه خبرنگاران جوان تهیه یک گزارش جامع و رسیدگی به موضوع زعفران(ممنونم)