معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: با هماهنگی خوب مسئولان، بخش خصوصی و مردم در زمینه مقابله با شیوع کرونا منحصر به فرد عمل کردیم.

علی رسولیان معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، گفت: قبل از ورود کرونا به استان و از زمان مشاهده بیماران کرونایی در قم، ستاد مقابله با کرونا در خراسان رضوی شکل گرفت و همچنین کمیته‌ای با عنوان تامین، توزیع و نظارت با مسئولیت امور هماهنگی اقتصادی استانداری در همین جهت تشکیل شد.

او افزود: اولین اقدام ما در این کمیته با همکاری دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه علوم پزشکی، صدور مجوز ظرف مدت ۲ یا ۳ روز برای تولید مواد ضد عفونی کننده و تولید ماسک بود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: در اولین روز شیوع ویروس کرونا به استان روزانه ۲۸ هزار ماسک پزشکی در استان تولید می‌شدکه این عدد به ۲۰۰ هزار رسیده است و در این زمینه کاملا خود کفا هستیم و مازاد بر نیاز خراسان رضوی ماسک در دسترس است.

رسولیان بیان کرد: علاوه بر این ظرفیت تولید ۵۰۰ هزار ماسک در کارگاه‌های خانگی و کوچک وجود دارد که نیازی به این تعداد ماسک در خراسان رضوی نداریم، اما ظرفیت تولید وجود دارد و برای تامین مواد اولیه تولید این ماسک‌ها هیچ مشکلی وجود ندارد.

او تصریح کرد: در ابتدای ورود ویروس کرونا به خراسان رضوی، دو واحد تولید الکل در استان با ظرفیت تولید ۱۲ هزار لیتر و در حال حاضر این رقم به ۲۵ هزار لیتر رسیده است این در حالی است که پایه بسیاری از مواد ضد عفونی کننده الکل است و ما جزو معدود استان‌های تولید کننده الکل هستیم و تا کنون ۲ میلیون لیتر الکل و مواد ضد عفونی کننده تولید کرده ایم و در این زمینه خود کفا هستیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی تاکید کرد: طبق گزارش رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی در زمینه پیشگیری، تشخیص و کنترل بیماری کرونا محصول توسط شرکت‌های دانش بنیان استان تولید شده است برای مثال تنها تولید کننده دستگاه سی تی اسکن در سطح خاورمیانه یکی از همین شرکت‌های دانش بنیان زیر نظر پارک علم و فناوری است و استانداری حداکثر اختیارات را برای توسعه اینگونه شرکت‌ها به کمیته داده است.

رسولیان اظهار کرد: در زمینه تسهیلات کارگروه ویژه‌ای با عنوان تامین مالی برای واحد‌های تولید محصولات ضد عفونی کننده و پزشکی شکل گرفت تا هیچ مشکل و مانعی برای تامین این گونه محصولات در خراسان رضوی نداشته باشیم و برای اولین بار در استان ظرف مدت ۳ ساعت به یک واحد تولید مواد ضد عفونی کننده برای توسعه خط تولید، تسهیلات داده شد که گام بزرگی در زمینه تامین نیاز استان محسوب می‌شود.

او افزود: یکی دیگر از اقدامات در کمیته تامین این بود که با کمک بخش خصوصی نیاز‌های دانشگاه علوم پزشکی را تامین کنیم و با منابع بخش خصوصی تا این لحظه حدود ۲۰ میلیارد تومان کالای پزشکی از جمله ماسک، لباس و ونتیلاتور به تامین شده است. برای نمونه تا دیروز ۵۰ ونتیلاتور، ۱۰۰ دستگاه مانیتور و دستگاه اکسیژن ساز به صورت رایگان به دانشگاه علوم پزشکی تحویل داده شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: بخش دیگر وظیفه ما در کمیته تامین کمک به معیشت مردم محروم در حاشیه شهر بود و در قالب قرارگاه مواسات که مقام معظم رهبری فرمودند، خراسان رضوی به شکل ویژه‌ای عمل کرد که در همین جهت ۴۰۰ هزار بسته غذایی با کمک نهاد‌ها و ارگان‌های مختلف بین محرومین توزیع شد.

رسولیان بیان کرد: در زمینه شرکت‌های دانش بنیان در شورای برنامه ریزی استان مصوب شد ۱۰۰ هکتار زمین از شهرک صنعتی توس به شرکت‌های دانش بنیان اختصاص یافت و تخصیص این زمین‌ها با محوریت پارک علم و فناوری خراسان رضوی صورت خواهد گرفت.

او در مورد ارزیابی عملکرد خراسان رضوی در مقابله با کرونا تصریح کرد: عملکرد استان در این زمینه منحصر به فرد است، زیرا خراسان رضوی در مدت مشابه پارسال ۱۲ میلیون نفر ورودی زائر را تجربه کرد و امسال نیز در هفته اول یک میلیون زائر وارد خراسان رضوی شدند و با این جمعیت انتظار می‌رفت که شرایط بحرانی برای استان بوجود بیاید، اما با اقدامات موثر و همکاری خوب مردم و مسئولان شرایط خوبی را پشت سر گذاشتیم.

انتهای پیام//م. ب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.