به گزارش خبرنگار حوزه نظام وظیفه گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ خدمت سربازی یکی از بحث برانگیزترین مراحل زندگی هر مردی است. از سختی های دوران خدمت تا مشکلات مالی برای سربازان و حقوق و مستمری سربازی و در نهایت بیمه دوران خدمت که آیا در بازنشستگی منظور می شود یا خیر؟ این موارد برای سرباز وظیفه ها از اهمیت خاصی برخوردار است.
شاید برای برخی سربازان دوران خدمت و بیمه مربوط به آن چندان اهمیت نداشته باشد چون سربازی فقط عبور از یک مرحله سخت زندگی برای مهاجرت از کشور است یا اینکه به دلیل داشتن شغل آزاد و عدم علاقه به استخدام شدن در شرکت های دولتی و خصوصی بیمه سربازی چندان اهمیتی برایشان ندارد. اما بسیاری دیگر از سرباز وظیفه ها ترجیح می دهند بعد از خدمت سربازی در یکی از شرکت های دولتی یا خصوصی استخدام شوند؛ بنابراین اینکه بیمه سربازی در بازنشستگی منظور شود اهمیت زیادی برایشان دارد.
در واقع می توان گفت که محاسبه بیمه دو سال خدمت سربازی به معنای تسریع دو ساله در روند بازنشستگی است. اگر خدمت سربازی جزو سوابق کاری و رسیدن سریعتر به دوران بازنشستگی محسوب نشود، ممکن است بسیاری از مردان جوان از گذراندن آن سرباز زنند و به هر چیزی برای فرار از این دوران متوسل شوند.
به همین دلیل، قانون گذار برای جلوگیری از این امر و همچنین برای احترام به افرادی که دوسال از بهترین سال های عمر خود را برای خدمت به وطن و کشور خود صرف می کنند، تمهیداتی اندیشیده است که با حفظ شرایطی این دوران جزو سوابق بیمه محسوب شده و به سال های سابقه اضافه شود.
بیمه سربازی در انتهای دوران خدمت در هر شغل یا حرفه ای که باشید جزو بیمه بازنشستگی بوده و به عنوان سوابق کاری منظور می شود. البته شخص باید به جز سابقه بیمه سربازی در بیمه تامین اجتماعی سابقه بیمه دیگری هم داشته باشد و به مدت مشخصی حق بیمه پرداخت کرده باشد .
یعنی افرادی که به جز دو سال خدمت حق بیمه دیگری برای آنها پرداخت نشده باشد نمی توانند در خصوص سابقه بیمه سربازی ادعایی داشته باشند. البته به طور کلی هم این سابقه دو سال بیمه خدمت سربازی برای این افراد کارایی نداشرد، چرا که یک شخص با دو سال سابقه کار نمیتواند بازنشسته شود. به همین دلیل این سابقه بیمه در ادامه سوابق بیمه بعدی فرد محاسبه و برای دوران بازنشستگی مورد استفاده قرار میگیرد.
برای اینکه بیمه سربازی جزو سابقه کار محسوب شود شرایطی وجود دارد. بیمه سربازی باید مورد تایید سازمان تامین اجتماعی قرار گیرد و سازمان تامین اجتماعی هم برای تایید این دو سال حق بیمه و قبول آن برای بازنشستگی، مبالغی را در نظر می گیرد که البته بسته به سال پایان خدمت و ارائه درخواست خرید بیمه خدمت سربازی متفاوت است. شاید دلیل پرداخت این مبلغ این است که سربازان وظیفه در دوران خدمت خودشان مبلغی را برای بیمه پرداخت نمی کنند؛ ضمن آنکه حقوق بگیر سازمان نظام وظیفه هم هستند.
در دوران خدمت سربازی کلیه سربازان دارای دفترچه بیمه بوده و می توانند از کلیه خدمات این دفترچه در بیمارستان های طرف قرارداد نیروهای مسلح استفاده کنند و حتی برخی بیمارستان ها هم کلیه خدمات عادی و تخصصی را به طور رایگان در اختیار آنها قرار می دهد. به همین دلیل اشخاصی که دوران خدمت سربازی را گذرانده اند، برای جبران این خدمات و نیز به دلیل عدم پرداخت حق بیمه در دو سال خدمت باید مبلغی را به سازمان تامین اجتماعی باید بپردازند تا این دوران جزو سوابق بیمه آنها محسوب شود .
کسانی که خدمت سربازی را قبل از سال ۱۳۸۳ گذرانده باشند به شرط آنکه قبل از خدمت حق بیمه پرداخت کرده باشند و مشغول به کاری باشند که برای آن حق بیمه پرداخت شود، بیمه سربازی آنها هم در ادامه به عنوان سابقه کار محسوب شده و برای قرار گرفتن در سابقه بازنشستگی نیاز به پرداخت مبلغی به سازمان تامین اجتماعی ندارند. قوانین برای این افراد با افرادی که در سال های بعد این دوران را سپری کرده اند متفاوت است .
این اشخاص برای منظور کردن خدمت در سابقه بیمه نیازی به پرداخت هزینه ندارند و فقط باید در زمان مشخص درخواست خود را به سازمان تامین اجتماعی اعلام نمایند. معمولا این امر در سال های پایانی عمر کاری فرد صورت می گیرد. البته بهتر است که هر چه زودتر این کار انجام شود؛ چرا که ممکن است قوانین تامین اجتماعی تغییر کند.
با توجه به اینکه قوانین تامین اجتماعی برای تطبیق با شرایط روز در حال تغییر و انعطاف می باشد شاغلین باید مرتبا اخبار تامین اجتماعی را پیگیری کرده و در صورت تغییر شرایط برای اینکه متضرر نشوند در اسرع وقت اقدامات لازم را برای خرید سوابق بیمه سربازی خود انجام دهند .
اشخاصی که بعد از سال ۱۳۸۳ به خدمت اعزام شده اند باید برای احتساب بیمه سربازی در بازنشستگی مبلغی را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند. میزان این مبلغ به زمان درخواست خرید بیمه سربازی بستگی دارد.شخص درخواست کننده باید معادل 7 درصد میانگین حقوق و دستمزد دو سال قبل از درخواست را بپردازد و 23 درصد مابقی توسط دولت پرداخت می شود.
نحوه محاسبه این مبلغ بدین شکل است که از زمان درخواست شخص برای خرید بیمه سربازی میانگین حقوق دو سال آخر کاری وی محاسبه شده و این میانگین در هفت درصد ضرب می شود و در ادامه مبلغ به دست آماده در زمان طول خدمت شخص ضرب می گردد و مبلغی که بدست می آید، باید به عنوان هزینه خرید سربازی توسط شخص متقاضی پرداخت گردد .
برای مملوس شدن این روند یک مثال می زنیم. مثلا اگر شخصی میانگین حقوقش در دو سال پایانی عمر کاری ۹۰۰ هزار تومان باشد این مبلغ در 7 درصد ضرب می شود. عدد به دست امده ۶۳ هزار تومان خواهد بود. این عدد در ۲۴ ماه خدمت سربازی ضرب شده و عدد یک میلیون و پانصد و دوازده هزار تومان بدست می آید. این مبلغ رقمی است که شخص متقاضی باید برای خرید بیمه دوران خدمت به سازمان تامین اجتماعی بپردازد .
البته لازم به ذکر است که به تازگی پرداخت مبالغ خرید بیمه خدمت سربازی به صورت قسطی هم امکان پذیر شده است . افرادی که توان مالی مناسبی ندارند و نمی توانند همه مبلغ را به صورت یکجا بپردازند می توانند برای پرداخت قسطی این مبلغ را به سازمان تامین اجتماعی درخواست داده و این سازمان تا ۱۲ قسط را برای متقاضیان در نظر خواهد گرفت. با این شرایط امکان پرداخت برای همه اشخاص با توان مالی متفاوت بوجود خواهد آمد.
مسئله دیگر در این خصوص اینکه بازه زمانی قابل قبول برای احتساب مدت خدمت سربازی مشمولان، تاریخ شروع و خاتمه خدمت سربازی مندرج در کارت های پایان خدمت است.
گفتنی است؛ برای افرادی که اقدام به خرید حق بیمه سربازی خود به صورت نقدی می نمایند، مهلت پرداخت مبلغ تعیین شده حداکثر تا پایان ماه بعد از زمان محاسبه بوده و اگر برای پرداخت قسطی توافق شده است این مهلت در واقع در زمان های تعیین شده برای پرداخت اقساط خواهد بود.
اگر این مبالغ در زمان های تعیین شده چه به صورت یکجا و چه به صورت اقساطی پرداخت نگردد یا اینکه در زمان هایی غیر از تاریخ های تعیین شده پرداخت شود مشمول تجدید محاسبه شده و باید در این خصوص به سازمان تامین اجتماعی مراجعه شود.
انتهای پیام/
من خدمت سربازی را در سال ۶۰ تا۶۲ انجام دادم منطقه غرب کشور و کارمند رسمی وزارت نیرو بودم که به بدلیل سن(۶۰ سال)
با ۲۸ سال مرا بازنشسته کردن و با توجه به خرید خدمت سربازی و و جمعا سی سال ولی سازمان محل خدمت جهت پرداخت پاداش سنوات خدمت فقط ۲۸سال را محاسبه نموده آیا امکان پیگیری و احقاق حقی برایم هست
باید چکار کنیم
ممنون پاسخ دهید با تشکر
خدا ر خوش نمیاد
لعنت
من حاظرم بمیرم ولی سرباعزی نرم.
اگر سابقه بیمه نداشته باشید خیر
ممنونم پاسخ بدید
من از سال 75تا77به مدت 24ماه سرباز بودم
خواهشاً اگه ممکنه مبلغی که باید برای خرید خدمت بپردازم رو محاسبه کنید.
ممنون.
خدای انصاف نیست کسانی که در زمان جنگ خدمت کردن حالا هم برای یقشان را تامین اجتماعی بگیرد که اگر میخواید دوره خدمت جز سوابق بیمه شود باید پول بدهید.خوب برای ارزشها ارزش قائل شویم.
ببخشید سال هشتادو نه سرباز بودم کسری خدمت خورد بهم سابقه جبهه داشت پدرم .الان چهار ماه خدمت کردم جز سابقه بیمه میشه ای چهارماه یا دو سال قانون سربازی ؟؟؟ممنون
من ۳۳ سال پرداخت بیمه داشتم قبل و بعد از سربازی و اداره من را با پرداخت ۲۸ سال محاسبه نموده
بنده ۲۴ ماه خدمت کردم ولی تو کارت ۲۰ ماه برام زدن چون اضافه خدمت داشتم ، بیمه سربازی که ۲۰ ماه هست رو اقساطی خریدم حالا بعد از دو سال هنوز تو سوابق بیمه من سابقه ۲۰ ماه خدمت نیومده لطفا راهنمایی کنید تشکر
محاسبه خدمت سربازی در سوابق بیمه بازنشستگی دقیقا چجوری؟
یعنی میانگین دریافتی 2سال آخرم که15،379،488در 7% ضرب میشه برابر1076564.16
عدد بدست آمده در تعداد ماهی که سربازی بودم(14 ماه)ضرب میشه؟
در کل15،071،898ریال باید پرداخت کنم؟درسته؟
منن قبل سربازی بمدت ۴ ماه بیمه تامین اجتماعی داشتم از یکم فروردین ۸۲ الی سی و یکم تیر ۸۲ و در تاریخ ۱۳۸۲/۰۵/۱۸ به خدمت بمدت ۲۰ ماه اعزام شدم. آیا برای سابقه بیمه ای سربازی نیازی به پرداخت هزینه هست یا خیر؟
مرسی
روی کارت پایان خدمت من 27 ماه خدمت درج شده ازتاریخ 69/4/29 لغایت 71/7/29 با توجه با اینکه هیچگونه غیبت و جریمه خدمت نداشتم و شرایط و قانون آن موقع ایجاب می کرد که خدمت در مناطق غیر منطقه جنگی 27 ماه باشد آیا همان 27 ماه سابقه برای بازنشستگی در یک اداره دولتی منظور میشود یا 24 ماه
و خرید حق بیمه تو سایت بیمه وجود دارد یا نه ؟ اگه هستش لطفاٌ آدرسشو بفرمایید.ممنون
من 21 ماه خدمت کردم ، اما به خاطر قبولی در مقطع فوق لیسانس ، بعد از 4ماه خدمت ،ایست خدمتی خوردم و بعد از اتمام درسم مجددا اعزام شدم . اما تو کارت پایان خدمتم اون 4ماه اول احتساب نشده و فقط 17 ماه خدمت از تاریخ شروع تا پایان خدمت برام لحاظ شده . الان تکلیف اون 4 ماه جهت انتقال به سوابق بیمه ایم چی میشه ؟؟
خَتَمَ اللَّهُ عَلىٰ قُلوبِهِم وَعَلىٰ سَمعِهِم ۖ وَعَلىٰ أَبصارِهِم غِشاوَةٌ ۖ وَلَهُم عَذابٌ عَظيمٌ﴿۷﴾
خدا بر دلها و گوشهای آنان مهر نهاده؛ و بر چشمهایشان پردهای افکنده شده؛ و عذاب بزرگی در انتظار آنهاست.