هفتاد درصد کل صادرات و درآمدزایی امسال نیشابور در سه ماهه نخست سال نود و پنج محقق شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از مشهد ، حسن جلالی رئیس هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت نیشابور در نشست خبری با رسانه‌ها گفت: نیشابور رشد چشمگیری در صادرات محصولات صنعتی و معدنی داشته است و معادل هفتاد درصد کل صادرات و درآمدزایی این شهرستان در سال نود و پنج در سه ماهه نخست امسال محقق شده است.

وی افزود: تا پایان امسال چهار واحد تولیدی صنعتی در حوزه قطعات خودرویی محصولات ایران‌خودرو و سایپا در نیشابور ایجاد خواهد شد و چهار واحد کنونی به هشت واحد تولیدی در این صنعت خواهد رسید.

رئیس هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت نیشابور گفت: تاکنون بیست سوله در کارخانه پارت‌لاستیک ایجاد شده و شصت درصد ظرفیت‌ها تکمیل شده است.

حسن جلالی افزود:طبق وعده‌های داده شده انتظار راه‌اندازی یک کارخانه خودروسازی کوچک در این شهرستان را خواهیم داشت.

وی گفت: نیشابور پیشرو در صنعت قطعه‌سازی است و همیشه سعی در تولید محصولات و قطعات موردنیاز در داخل کشور را داریم تو دیگر نیازی به واردات نداشته باشیم و بتوانیم حداقل واردات را داشته باشیم.

رئیس هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت نیشابور افزود:قصد داریم دانشمان را جهانی کنیم و با نمونه‌های برتر جهان در صنعت قطعات خودرو رقابت کنیم.

جلالی با بیان اینکه قطعات و دستگاه‌های وارده را در زمان اوج تحریم‌ها از آلمان خریداری کردیم، تصریح کرد: شش ماه انتظار برای ورود این قطعات و دستگاه‌ها داشتیم تا به‌صورت قانونی وارد کشور شود.

وی با بیان اینکه سایت‌های بهین‌یاب فعال است، اما برای سقف گذاشته شده است، تصریح کرد: وام دو میلیارد تومانی برای اشتغال صد نفر فعال شده که هرگز این مبلغ با این میزان اشتغال منطقی و به‌صرفه نیست.

رئیس هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت نیشابور افزود: سی صدو پنجاه پرونده با اشتغال سیزده هزار چهارصدو بیست و پنج نفر در نیشابور داریم که پروانه ثبتی در زمان صدور یک میلیارد تومان بوده است.

جلالی گفت: تعداد واحد‌های تعطیلی کمتر از هفت درصد بوده و سرمایه‌گذاری‌های موفقی را در شهرک صنعتی خیام داشتیم که میزان صادرات سال گذشته شصت و پنج هزار تن به ارزش چهل میلیون دلار بود.

وی افزود:این صادرات شامل مواد غذایی، محصولات التکرونیکی، قطعات خودرویی و ... بوده و این عدد در سه ماهه نخست امسال چهل و هفت هزار تن و به ارزش بیست و پنج میلیون دلار بوده است.

رئیس هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت نیشابور با اشاره به اینکه رشد صادرات منجر به رشد صنعت و اشتغال می‌شود، گفت: باید کاری کنیم که رشد چشمگیر صادرات را شاهد باشیم تا به واسطه آن رشد و رونق تولید را شاهد باشیم و در این رابطه نیازمند حمایت و توجه ویژه مسئولان هستیم.

جلالی گفت: راه‌اندازی کمیسیون قضایی در حوزه صنعت در نیشابور بسیار ثمربخش بود و گره‌های بسیار بزرگی با مشاوره‌های قضایی و بدون تشکیل پرونده و ارجاع آن به دستگاه قضایی داشته باشیم باز شد و منجر به صلح و توافق طرفین شد.

صادرات تولیدات صنعتی و معدنی نیشابور به کشور‌های آسیایی و اروپایی

محمد حسین محبی رییس اداره صنعت، معدن و تجارت نیشابور هم در ادامه این نشست خبری گفت:میزان شصت و پنج هزار تن از صد هزار تن تولیدات صنعتی و معدنی نیشابور در سال گذشته به کشور‌های آسیایی و اروپایی صادر شده است.

وی افزود: تعداد معادن نیشابور شصت و شش معدن است که از این تعداد سی و هشت معدن فعال، بیست و هشت معدن نیمه فعال است که اشتغال مستقیم چهار صدنفر را در این معادن داریم.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت نیشابور گفت: همچنین تعداد ده معدن در فیروزه بوده که هشت معدن آن با استخراج صدو هفتادو یک هزار تن فعال است و دومعدن نمک نیز در این شهر فعال است که هشت هزارو پانصدو بیست و یک استخراج محصول دارند و دویست اشتغال مستقیم ایجاد کرده است؛ همچنین معادن مس در نیشابور را داریم که در حال اکتشاف است.

محبی افزود: شرکت فولاد خراسان یکی از شرکت‌های درجه یک کشور بوده که در نیشابور فعالیت می‌کند و ظرفیت تولیدی هفت هزارو دویست تنی دارد و کندله‌سازی آن با پیشرفت نود درصدی همراه بوده که در شهریور ماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نیشابور در رابطه با جایگاه این شهرستان در حوزه سه حوزه صنعت، معدن و تجارت گفت: نیشابور پس از مشهد دومین شهر بزرگ صنعتی در خراسان بزرگ است و این شهرستان در صنایع و معادن مختلفی همچون مواد غذایی، شوینده‌های بهداشتی، فیروزه و ... فعال است.

محبی تصریح کرد: در حوزه صنعت باید در جهت رشد صادرات محصولات تولیدی گام برداریم و تسهیلات رونق تولید در عقد قرارداد‌ها در سال نود و پنج در این شهرستان هزارو پنجاه و پنج میلیون ریال برای پنجاه و هفت واحد بوده و از این میزان چهار صدو سی و شش میلیارد ریال برای بیست و هشت واحد پرداخت شده است.

وی گفت: در سال گذشته بیش از صد هزار تن تولید محصولات صنعتی و معدنی در نیشابور داشتیم که از این میزان شصت و پنج هزار تن آن و معادل شصت و پنج درصد مجموع تولیدات صنعتی و معدنی این شهرستان به کشور‌های آسیایی و اروپایی صادر شده است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نیشابور در رابطه با آمار اشتغال‌ها در این شهرستان، افزود: سیصد و پنجاه واحد دارای پروانه بهره‌برداری صنعتی با اشتغال مستقیم سیزده هزار چهار صدو بیست و هشت نفر و هفتاد و شش واحد معدنی داریم که ششصد اشتغال مستقیم ایجاد شده است و به ازای هر اشتغال مستقیم چهار اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده است.

انتهای پیام//ه. ج

 
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.