برگزاری همایش یاوران وقف به منظور تجلیل از واقفان و خیران

همایش یاوران وقف به منظور تجلیل از واقفان و خیران استان کرمانشاه برگزار شد.

آیت الله علما نماینده ولی فقیه در استان، امروز (۱۶ مهر) در همایشی که به مناسبت هفته وقف برگزار شد، با اشاره به جایگاه وقف در تاریخ کرمانشاه، گفت : آن طور که قدیمی‌های شهر می‌گفتند، چهار دانگ از کل کرمانشاه وقف بوده و این نشان می‌دهد مردم کرمانشاه از گذشته علاقه زیادی به وقف داشته اند.

نماینده ولی فقیه در استان تصریح کرد: وقف باید طبق نیت واقف هزینه شود و همه علما هم روی این مسئله تاکید داشته اند که باید به نیت واقف عمل شود.

وی با اشاره به اینکه منافع وقف به همه مردم می‌رسد، عنوان کرد: وقف چرخه‌ای ماندگار است که باید آن را زنده نگه داریم.

آیت الله علما گفت: در گذشته مردم بنا به ضروریات زمان خود وقف می‌کردند و امروز هم باید به سمتی برویم که واقفین براساس ضروریات زمان کنونی وقف داشته باشند.

در راه صرف درآمد موقوفات تحت تاثیر فشار‌ها قرار نمی‌گیریم

حجت الاسلام محمد صالحی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه، وقف را فرهنگی مظلوم در کشور خواند و اظهارکرد: پیش از انقلاب، با توجه به اهمیتی که وقف در جامعه داشت، پهلوی با دسیسه استکبار طرح اصلاحات اراضی را اجرایی کرد و بسیاری از موقوفات را فروختند و با این کار ضربه سختی به وقف در کشور وارد کردند.

وی افزود: در نهایت امام راحل (ره) دوباره دستور دادند که موقوفات باید به حالت قبل خود بازگردد و اگر این اقدام امام (ره) نبود، وقف برای همیشه از بین می‌رفت.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه با بیان اینکه امروز وقف مظلوم واقع شده و همه از آن انتظار دارند، افزود: این درحالیست که ما نمی‌توانیم در همه جا ورود کنیم.

صالحی گفت: گا‌ها وقتی منافع فلان حزب سیاسی از محل وقف برآورده نمی‌شود، حمله‌ها و انواع تهاجم‌ها به وقف هم شروع می‌شود.

وی تاکید کرد: فعال سیاسی، اجتماعی، مذهبی، فرهنگی و... همه در کرمانشاه می‌گویند باید وقف وسط بیاید، درحالیکه ما موظف هستیم براساس نیت واقف عمل کنیم و در زمینه درآمد‌های آن محدودیت‌هایی داریم، بنابراین حق نداریم از نیت واقف عدول کنیم.

مدیرکل امور خیریه و اوقاف استان تصریح کرد: در حال حاضر طبق نیات واقفین فعالیت‌هایی را در حوزه اربعین، بیماران نیازمند، دانش آموزان بی بضاعت، حوزه‌های عملیه و ... داریم، اما نمی‌توانیم به هر حوزه‌ای ورود کنیم.

وی عنوان کرد: موقوفات کرمانشاه درآمد خوبی دارند، اما نیات واقفین هم خط قرمز ما است و براساس آن درآمد‌ها را هزینه می‌کنیم، برای نمونه امسال برای مسابقات قرآنی حدود ۸۰۰ میلیون تومان هزینه کردیم که از این محل بود.

صالحی متذکرشد: اگر در جایی ورود نمی‌کنیم، برای این است که امکان هزینه درآمد‌های موقوفات را در آن محل نداریم و حتی اگر تحت فشار بسیار زیادی هم باشیم این کار را نخواهیم کرد و با کسی تعارفی در این زمینه نداریم.

به گفته این مسئول، از ابتدای امسال تاکنون ۳۴ میلیارد تومان از محل اجرای نیات واقفین در کرمانشاه صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه برخی از درآمد‌های موقوفات کرمانشاه طبق نیات واقفین در راه آسیب‌های اجتماعی هزینه می‌شود، عنوان کرد: دراین راستا، امسال بچه‌های محلات حاشیه نشین کرمانشاه را ویزیت رایگان دهان و دندان کردیم و حدود چهار میلیارد تومان هم کیف و لوازم التحریر برای دانش آموزان بی بضاعت خریداری کردیم .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.