آسیب‌دیدگی ۳۴۳ واحد مسکونی در شهر و روستا‌های اهر بر اثر سیل

فرماندار اهر گفت:اکیپ‌های ارزیابی مناطق سیل‌زده، ۳۴۳ واحد مسکونی آسیب‌دیده از سیل شامل ۲۶۴ واحد مسکونی در مناطق شهری و ۷۹ واحد مسکونی در روستا‌ها آسیب‌دیده‌اند که در مجموع ۱۵ واحد مسکونی به طور کامل تخریب شده و مابقی به تعمیر و مرمت نیاز دارد.

غنی زاده در جلسه ستادپیشگیری ، هماهنگی وفرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که با حضور دکتر جهانی معاون فنی وهماهنگی امور بازسازی وبازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور و جمعی از مسئولین استانی وشهرستانی در اهر گفت:شامگاه هفتم شهریورماه شاهد بارش سیل‌آسای باران و تگرگ بودیم که نهایتاً منجر به وقوع سیل در مناطق شهری و روستایی شد و در این راستا اعضای شورای مدیریت بحران شهرستان در حالت آماده‌باش قرار گرفتند؛ که پس از اعلام از اولین ساعات وقوع سیل ، نیرو‌های امدادی و عملیاتی به مناطق سیل‌زده جهت امدادرسانی به سیل‌زدگان اعزام شدند.

وی افزود: جمعاً در جریان وقوع سیل در مناطق شهری، ۷۰ نفر به اورژانس بیمارستان باقرالعلوم اهر مراجعه‌کننده داشتیم و خوشبختانه هیچ‌گونه فوتی نداشتیم، اما حجم خسارت سیل به واحد‌های مسکونی، تجاری، دامی و لوازم زندگی مردم بسیار زیاد است. سیل هفتم شهریورماه به ۳۱ روستای بخش‌های مرکزی و فندقلو و ۴ منطقه‌ی شهر اهر خسارت وارد کرد،متاسفانه عمدتاً مردم ساکن در مناطق شهری سیل‌زده از قشر کم‌درآمد و آسیب‌پذیر بوده و خانه‌های آنان دچار خسارت قابل‌توجهی شده که بعضاً قابل سکونت نیست و ۴۰ دستگاه خودروی شهروندان اهری در جریان وقوع سیل به طور کامل از بین رفته است  که جمعیت سیل‌زده نیاز به حمایت دولت دارند.

 نماینده مردم اهر وهریس درمجلس نیز در این جلسه گفت: از اوایل سال‌جاری شهرستان اهر با بحران‌های مختلفی مواجه بوده و با برف دیررس، بارش تگرگ، سرمازدگی، سیل‌های متعدد و ... روبرو شده است به طوری که هیچ‌گونه غرامتی برای جبران خسارت حوادث غیرمترقبه از سوی دولت اقدامی نشده است.

احمد محرم‌زاده ادامه داد: معیشت و اقتصاد کشاورزان با خسارت حوادث غیرمترقبه نابود شده و با کمال تأسف تحرکی از سوی دولت برای پرداخت غرامت کشاورزان دیده نمی‌شود.

علی فاضلی دادستان اهر نیز درادامه گفت: از فرماندار، شهردار و نیرو‌های امدادی و انتظامی در امدادرسانی به سیل‌زدگان قدردانی می‌کنم. متاسفانه در پیشگیری مشکل داریم، نه حریم و بستر رودخانه رعایت شده و نه اطلاع‌رسانی صورت گرفته و باید به ضعف‌ها اذعان کنیم. حرف‌های خوبی زده می‌شود، اما در عمل چیزی نمی‌بینیم، چرا هنوز غرامت مردم از خسارت‌های قبلی ناشی از حوادث غیرمترقبه واریز نشده، حداقل باید فرماندار و نماینده مجلس پیگیر می‌شدند و اگر نتیجه‌ای نگرفته‌اند موضوع را به دستگاه قضایی گزارش می‌دادند.

 معاون سازمان مدیریت بحران کشور هم در این جلسه پرداخت تسهیلات برای سیل‌زدگان شهرستان اهر از طریق مدیریت بحران پیگیری می‌شودگفت: از مدیران و مسئولان انتظار داریم شفاف و صادقانه با مردم سخن بگویند، اینکه صرفاً سخنان به‌طور منفی بیان شود موجب منفی شدن ذهنیت مردم شده و ناامنی ایجاد می‌کند.

جهانی ادامه داد: هیچ‌کسی موافق آمارسازی و انجام اقدامات نمایشی نیست و مهم‌ترین انتظار از مسئولان شهرستانی و استانی، بیان صریح و صادقانه بحران‌ها و مشکلات برای مردم است،  شاید انتشار اخبار منفی با هدف دلسوزانه زمینه سوءاستفاده برای مخالفان و دشمنان را فراهم می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: خانه یا واحد‌هایی که حریم و بستر رودخانه‌ها را رعایت نکنند یعنی ریسک خطرپذیری از سیل را به جان خریده است و آنچه که در سیل شهرستان اهر محرز بود احداث خانه در حریم و بستر رودخانه بود در قانون پیش‌بینی شده تا در شرایط اضطراری حتی از ماشین‌آلات بخش خصوصی با تعرفه مشخص و اعتبارات دستگاه‌ها به غیر از حقوق و دستمزد برای بهبود شرایط اضطراری استفاده شود.

وی گفت: توزیع بودجه در کشور بر اساس جمعیت است، اما در بودجه بحران از طرح جدید طبق خطرپذیری هر استان اقدام کردیم که آذربایجان‌شرقی از سال گذشته هر سال ۶۰۰۰ میلیارد تومان برای کمک به صندوق بیمه محصولات کشاورزی از سوی دولت شده است تا به یاری کشاورزان خسارت‌دیده اقدام کند.

 معاون سازمان مدیریت بحران کشورخاطر نشان کرد: بیشتر خسارت سیل در مناطق سیل‌زده شهرستان اهر معطوف به معیشتی بود و سعی می‌کنیم تا پس از برگشت به تهران، تامین تسهیلات و کمک معیشتی برای سیل‌زدگان شهرستان اهر را پیگیری می‌کنیم.

جهانی درپایان افزود: در بحث کشاورزی، ۹۰۰۰ میلیارد تومان از مدیریت بحران برای ارائه تسهیلات کم‌بهره به کشاورزان خسارت‌دیده ناشی از تگرگ، خشک‌سالی، سیل و ... پیش‌بینی شده است.

برچسب ها: سیل ، شهرستان اهر ، خسارت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار