موسیقی می‌تواند بر حافظه تاثیر مثبت بگذارد، اما شرط دارد

محققان در مطالعات اخیر خود دریافتند که تاثیرات مفید موسیقی بر حافظه ممکن است به نحوه گوش دادن آن بستگی داشته باشد. 

با توجه به فقدان درمان‌های موثر برای مقابله با اختلال شناختی، موسیقی پس زمینه به طور سنتی به عنوان یک جایگزین درمانی ممکن برای بهبود وظایف مرتبط با حافظه پیشنهاد شده است. تاثیر آن مدت‌‌ها کانون بحث بوده، اما اکنون مشخص شده است که این رابطه احتمالا توسط پارامتر‌های بین فردی جدید تعیین می‌شود، به این معنی که ممکن است پیچیده‌تر از آنچه قبلا تصور می‌شد، باشد.

این را تحقیقاتی به رهبری مارکو کالابریا، محقق گروه شناختی نورولاب دانشکده علوم بهداشتی در دانشگاه اوبرتاد کاتالونیا (UOC) نشان می‌دهد که اکنون در حال بررسی آزمایش‌های جدید است.

نتایج اولیه اثر موتزارت و حافظه در بیماران مبتلا به اختلال شناختی (MEM-COG) نشان می‌دهد که گوش دادن به موسیقی کلاسیک پس‌زمینه در حین انجام وظایف حافظه نه باعث بهبود و نه اختلال در سطوح یادگیری در افراد مبتلا به اختلال شناختی خفیف (MCI) می‌شود. با این حال مشخص شد که گوش دادن به موسیقی با هیجان زیاد، تاثیر مثبت احتمالی بر افرادی دارد که عادت به استفاده از موسیقی به عنوان یک تنظیم کننده عاطفی در زندگی روزمره خود دارند که نشان می‌دهد پتانسیلی برای فرضیه‌ها و تحقیقات بیشتر وجود دارد.

این مطالعه که به صورت دسترسی آزاد در مجله بیماری آلزایمر منتشر شده است، با بیماران در واحد عصب روانشناسی بیمارستان de Sant Pau بارسلون انجام شد و محققان در بیمارستان، دانشگاه کنکوردیا مونترال و موسسه تحقیقات بهداشتی گرگوریو مارانیون مادرید در آن شرکت داشتند. 

شرکت کنندگان این مطالعه افرادی بودند که دارای اختلال شناختی فراموشی خفیف بودند، به‌عنوان مثال، آن‌ها در نتیجه شروع تخریب عصبی که بیشتر در بخش‌هایی از مغز که با جنبه‌های یادگیری و حافظه سروکار دارند، مشکلات حافظه داشتند. این آزمایش‌ها شامل مشاهده ۲۴ عکس از صورت انسان بود. به شرکت کنندگان دستور داده شد که آن‌ها را حفظ کنند و ۱۰ دقیقه بعد از آن‌ها خواسته شد سری جدیدی را که شامل ۲۴ تصویر قبلی و ۲۴ تصویر جدید است نگاه کنند تا سعی کنند تصاویری را که قبلا دیده بودند شناسایی کنند.

آزمون اول با گوش دادن به موسیقی کلاسیک توسط شرکت کنندگان در مرحله تثبیت اطلاعات انجام شد، اما در مرحله بهبودی نه، در حالی که در تمرین دوم با محرک شنیداری در هر دو مرحله تکرار شد؛ با این حال تفاوت معنی داری از نظر نتایج مشاهده نشد.

تیم کالابریا به دنبال آن بودند که آزمایش سومی را با استفاده از موسیقی عامه پسند انجام دهند که به جای آرامش بخش، انگیزاننده در نظر گرفته می‌شد و پس از یک مطالعه اولیه، از نسخه ابزاری Un rayo de sol (پرتوی از نور) توسط گروه Los Diablos استفاده کردند. در آن آزمایش، به گفته کالابریا، نتایج نشان داد که استفاده از موسیقی به عنوان یک استراتژی برای تنظیم خلق و خو با عملکرد بهتر در وظایف حافظه همراه است.

منبع:مدیکال اکسپرس

 
 

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار