توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان دامپزشکی استان اردبیل توصیه‌هایی برای خرید و نگهداری ماهی قرمز همزمان با فرا رسیدن عید نوروز ارائه کرد.

رضا رضایی ارشد گفت: ماهی قرمز نماد طراوت و حیات بوده و باعث آرامش اعضای خانواده می‌شود و در ایام نوروز هزاران قطعه ماهی قرمز توسط شهروندان خریداری شده و جهت زینت سفره‌های هفت سین استفاده می‌شود.

رئیس اداره بهداشت و مراقبت بیماری‌های آبزیان دامپزشکی استان اردبیل افزود: ضرورت دارد در خرید و نگهداری آن‌ها به چند توصیه مهم بهداشتی دامپزشکی توجه کرد.

شهروندان لازم است ماهی قرمز شب عید خود را از مراکز بهداشتی و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه نمایند.

از خرید ماهیان مریض و بی حال و دارای لکه‌های سفید و قرمز در روی پوست بدن خودداری نمایید.

از کودکان خود بخواهید از دست زدن و بازی کردن با ماهی خودداری کنند، زیرا ممکن است عوامل بیماریزای احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل نمایند.

شهروندانی که سابقه بیماری پوستی و آلرژی دارند برای تعویض آب ماهی و شستشوی ظروف نگهداری آن حتماً از دستکش استفاده نمایند.

بهترین دمای آب نگهداری ماهیان زینتی ۲۵-۲۲ درجه سانتی گراد و بهترین PH ۸-۸/۶ می‌باشد.

برای ضدعفونی کردن ظروف نگهداری ماهی می‌توان از نمک طعام ۳ درصد یا پرمنگنات سدیم، پرکلرین و بتادین استفاده کرد.

اگر از آب شرب شهری جهت تعویض آب ماهیان استفاده می‌شود جهت کلرزدایی آب مورد استفاده را یک شبانه روز در ظروف دهان گشاد و در هوای آزاد قرار دهید تا کلر موجود در آب از بین برود سپس با آب کلرزدای شده، آب ماهیان را عوض کنید.

آب ماهی تعویضی را مستقیماً در چاه فاضلاب تخلیه نموده و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری نمایند.

در روز طبیعت ماهی قرمز نباید در آب‌های آزاد و منابع آبی رهاسازی شود بهترین مکان برای آزادسازی این ماهیان محل‌هایی است که توسط شهرداری‌ها برای این کار اختصاص می‌یابد.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.