وزارت علوم در هفته‌ای که گذشت؛

از تلاش‌های نافرجام برای تعویق آزمون استخدامی تا توقف جذب دانشجو در برخی رشته‌ها

وزارت علوم در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعدد و متنوعی همراه بود که در این گزارش می‌خوانید.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، وزارت علوم در هفته ای که گذشته با اخبار متعددی مانند «سهمیه ایثارگران، تنها سهمیه در کنکور سراسری است»، «آخرین لیست دانشگاه‌های خارجی مورد تایید ایران»، «برگزاری امتحانات پایان ترم به صورت مجازی»، «شناسایی ۱۴۰ داوطلب مبتلا به کرونا در هشتمین آزمون استخدامی»، «برخی تصور می‌کنند که تمام فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند»، «ترم تحصیلی آینده مجازی برگزار می‌شود» و «کاهش جذب دانشجو در رشته‌هایی که بازار کار مناسبی ندارند» همراه بود.

امکان جذب دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج فراهم است

محمدعلی کی نژاد، رئیس هیئت عالی جذب در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره امکان جذب دانشجویان ایرانی غیر بورسیه که در کشورهای خارجی مشغول به تحصیل هستند، اظهار کرد: دانشجویان ایرانی که بورسیه نبوده اند و در کشور‌های خارجی مشغول به تحصیل هستند هم می‌توانند در فراخوان‌های جذب شرکت کنند. این افراد به هیئت‌های مرکزی جذب هیئت علمی پیام بدهند، ما بعد از ۲۴ ساعت بعد به آن‌ها پاسخ اده و شرایط را توضیح می‌دهیم.

به گفته این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، مبحث جذب نشدن این افراد در کشور اصلا درست نیست و نباید مطرح شود.  فضای جهش علمی کشور طوری است که تنها سلاح ما همین پیشرفت‌های علمی است. 

سهمیه ایثارگران، تنها سهمیه در کنکور سراسری است

منصور غلامی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره موضوع حذف سهمیه های کنکور که اعتراضات فراوانی را به دنبال داشته است، گفت: تنها سهمیه‌ای که در کنکور سراسری داریم، سهمیه ایثارگران است که مبتنی بر قانون مجلس شورای اسلامی است. تصمیم گیری  درباره سهمیه ایثارگران، تغییر قانون است و مجلس شورای اسلامی باید خودش اقدامی برای حذف آنها انجام دهد.

آخرین لیست دانشگاه‌های خارجی مورد تایید ایران

اداره کل امور دانش‌آموختگان سازمان امور دانشجویان با صدور اطلاعیه‌ای، لیست جدید سطح‌بندی دانشگاه‌های خارج از کشور برای ادامه تحصیل بعد از سپتامبر ۲۰۲۱ را منتشر کرد.

برگزاری امتحانات پایان ترم به صورت مجازی/ امتحان نودانشجویان با تاخیر برگزار می‌شود

علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره آخرین جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌ها، اظهار کرد: امتحانات پایان ترم جاری همانند ترم گذشته به صورت الکترونیکی یا غیر حضوری برگزار می‌شود.

او افزود: تمام دانشگاه‌های مستقر در مناطق زرد، نارنجی و قرمز از نظر کرونا موظف هستند امتحانات پایان ترم دانشجویان را در هر مقطع تحصیلی به صورت مجازی برگزار کنند.

بورس‌های داخل کشور به هر شخصی داده نشده است

محمدعلی کی نژاد، رئیس هیات عالی جذب در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره حواشی پدید آمده پیرامون تخصیص بورسیه‌های بدون حساب و کتاب، گفت: افرادی که با معدل و رزومه خوب درس خوانده اند هر شخصی نبوده اند و بورس تحصیلی به هر شخصی داده نشده است. صلاحیت علمی، عمومی و شخصیت استادی تمام بورسیه‌ها سنجش شده است. بورس‌های داخل کشور صلاحیت علمی لازم را داشته اند وضعیت به این صورت نبوده است که به هر شخصی بورس داده شود.

رئیس هیات عالی جذب اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، بیان کرد: از ۳ هزار بورس داخل فقط ۳۷ یا ۳۸ نفر صلاحیت علمی لازم را نداشتند.

ترم تحصیلی آینده مجازی برگزار می‌شود

علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره نحوه آغاز ترم تحصیلی جدید در دانشگاه‌های سراسرکشور، اظهار کرد: با توجه به وضعیت کنونی شیوع ویروس کرونا، ترم تحصیلی آینده در دانشگاه‌های کشور صد در صد مجازی خواهد بود. وزارت علوم در صورت بهبود وضعیت کشور از نظر بیماری کرونا و فراهم آمدن شرایط حضور دانشجویان در دانشگاه تمایل به برگزاری ترم آینده به شیوه ترکیبی (آموزش حضوری و مجازی) دارد، اما با توجه به وضعیت کنونی انجام چنین اقدامی امکان پذیر نخواهد بود.

کاهش جذب دانشجو در رشته‌هایی که بازار کار مناسبی ندارند

منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره اقدامات برخی دانشگاه‌ها برای گرفتن مجوز جذب دانشجوی تحصیلات تکمیلی به خصوص در دوره دکتری تخصصی، گفت: درباره این موضوع با دو نوع دانشگاه مواجه هستیم.

غلامی ادامه داد: دسته اول دانشگاه‌هایی هستند که ظرفیت لازم برای جذب دانشجوی دکتری مثل هیات علمی و سایر شرایط را دارند و با توجه به این ظرفیت‌ها می‌توانیم شرایط آموزش دانشجویان تحصیلات تکمیلی را فراهم کنیم که مشکلی در آن وجود ندارد.

۲۴ درصد اختراعات ثبت شده بین المللی ایران در حوزه نانو است

عاملی گفت: در عرصه نانو در قلمرو‌های مختلف مثل سلامت، انرژی، کشاورزی مسائلی مثل مربوط به دارو و درمان‌های سرطان پیشرفت‌های زیادی کسب کرده ایم. در سال ۲۰۰۱ دو ثبت پتنت در سطح بین المللی داشته ایم اما امروز به سطح ۲۶۰ ثبت اختراع بین المللی رسیده ایم که ما را جزو ۷ کشور تعیین استاندارد در سطح جهانی قرار داده است.  در حوزه ثبت اختراع، ۲۴ درصد اختراع‌های ثبت شده در حوزه نانو مربوط به ایران است. 

شناسایی ۱۴۰ داوطلب مبتلا به کرونا در هشتمین آزمون استخدامی

فاطمه زرین آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره داوطلبان کرونایی این آزمون نیز گفت: فرم خوداظهاری داوطلبان مبتلا به کرونا در درگاه سازمان سنجش به منظور هماهنگی با وزارت بهداشت جهت برگزاری آزمون این افراد در بیمارستان‌های منتخب وزارت بهداشت از روز چهارشنبه، ۳ دی تا پنج شنبه، ۴ دی فعال شد.

او افزود: در این مدت ۱۴۰ داوطلب مبتلا به کرونا شناسایی شدند که تمامی این افراد در بیمارستان بستری هستند و بیمار قرنطینه در منزل نداریم. 

تاثیر افزایش دانشگاه‌ها در بروز مدرک گرایی

محمود نیلی احمد آبادی، رئیس دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره پدیده مدرک گرایی اظهار کرد: بروز پدیده مدرک گرایی تا حدودی ناشی از مسائل اقتصادی است. در کشور‌هایی که وضعیت اقتصادی خوب وجود دارد و افراد می‌توانند خیلی سریع جذب بازار کار شوند ممکن است بعد از مقطع کارشناسی یا ارشد به لحاظ اقتصادی برای ادامه تحصیل حاضر نشوند بنابراین همیشه استقبال دانشجویان بسیاری از کشور‌ها در دوران رکود اقتصادی به ویژه در مقطع دکتری با درصد بالایی همراه است.

هشتمین آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی آغاز شد

فاطمه زرین‌آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، گفت: هشتمین آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور در راستای جذب و استخدام نیروی مورد نیاز ۸۱ دستگاه اجرایی پنج شنبه، ۱۱ دی ساعت ۸ صبح آغاز شد.

برخی تصور می‌کنند که تمام فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند

وزیر علوم به خبرنگار دانشگاهی گفت: برخی تصور می‌کنند که تمام فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند که این گونه نیست. علت این امر که خیلی از دانش آموختگان مشغول به کار در رشته تحصیلی خود نمی‌شود این است که با علاقه به رشته تحصیلی وارد نمی‌شوند بلکه خانواده‌ها به زور آن‌ها را به دانشگاه‌ها می‌فرستند و وقتی این دانشجویان خودشان مسئول اداره زندگی خود می‌شوند این روند را رها می‌کنند و به سمت علاقه خود می‌روند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار