وزیر جهاد کشاورزی در صحن علنی:

امسال تولید گندم به ۱۴ میلیون تن می‌رسد

خاوازی گفت: امسال تولید گندم به ۱۴ میلیون تن می‌رسد و این نشان دهنده ضریب خوداتکایی بالای ۱۰۰ درصد است.

امسال تولید گندم به ۱۴ میلیون تن می‌رسدبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، کاظم خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی در تشریح گزارش خود به نمایندگان و در صحن علنی امروز گفت: در اسناد بالادستی تاکید بسیاری به کشاورزی شده است، در بخش کشاورزی ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بهره بردار داریم که سهم آنها از ارزش افزوده تولید ناخالص ملی ۸ درصد و بالغ بر ۴۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود و اگر بخش‌های پسین و پیشین سهم بخش کشاورزی را در نظر بگیریم، رشد افزوده تولید ناخالص ملی ۳۲.۵ درصد خواهد شد.

بخش کشاورزی در شرایط تحریم، رشد اقتصادی را افزایش داد

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: سال گذشته فشار‌هایی روی کشور وجود داشت، از سوی دیگر نتوانستیم درآمد نفتی داشته باشیم، با این حال بخش کشاورزی نشان داد در شرایط تحریم می‌تواند رشد اقتصادی کشور را مثبت و تاب آوری کشور در مقابل تحریم‌ها را افزایش دهد.

خاوازی تاکید کرد: در سال‌های اخیر حداکثر سرمایه گذاری در کشاورزی بیش از ۵ درصد اتفاق نیفتاد، این در حالی است که بخش کشاورزی مهم‌ترین سیاست ارتقای امنیت کشاورزی، حضور پایدار تولیدکنندگان در چرخه تولید و افزایش درآمد و مثبت کردن تراز غذایی کشور است.

او افزود: در این بین، تولید گندم به عنوان راهبردی‌ترین محصول زراعی ۱۴ میلیون تن پیش‌بینی شده، در حالی که برنامه تکلیف شده برای امسال ۱۳.۴ میلیون تن بوده است.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: تولید جو ۳.۵ میلیون تن محصول پیش‌بینی می‌شود، در حالی که تکلیف برنامه ۳.۲ میلیون تن و نیاز کشور به آن ۶.۵ میلیون تن است.

خاوازی اظهار کرد: در تولید پنبه به ۲۲ هزار تن رسیده ایم که در برنامه توسعه برآورد شده است ۲۹۱ هزار تن تولید پنبه داشته باشیم، از آنجا که تولید این محصول به اشتغال و خودکفایی کمک بسیاری می‌کند، برای آن برنامه ریزی کرده‌ایم. در مواسات علوفه‌ای ۲۲ میلیون تن، سیب، پیاز، گوجه فرنگی ۱۴۳ میلیون تن و محصولات جالیزی ۸.۲ میلیون تن تولید داریم، بنابراین تولید محصولات زراعی کشور ۸۳.۵ میلیون تن برآورد می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آمار در بخش باغبانی گفت: در این بخش ۲۳ میلیون تن تولید داریم که اهم آن ۴.۵ میلیون تن سیب درختی، ۵.۴ میلیون تن مرکبات، ۳.۲ میلیون تن انگور، کل محصولات گلخانه‌ای ۳ میلیون تن، ۱.۲ میلیون تن خرما و ۱.۶ میلیون تن انار است.

او با اشاره به برنامه‌های وزارتخانه برای تحقق جهش تولید تصریح کرد: با توجه به مشکلات تامین نهاد‌های دامی و وابستگی کشور به خارج، ما برای بخش آبی ۱.۷ میلیون تن و برای بخش دیم ۳.۵ میلیون تن برنامه داریم و در مجموع ۵.۲ میلیون تن در سال جهش تولید برنامه داریم تا بخش زراعت ارتقا یابد.

سطح گلخانه‌ای کشور به ۲۳ هزار هکتار ارتقا پیدا می‌کند

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در باغبانی امسال ۴۵۰۰ هکتار به سطح گلخانه‌ای کشور اضافه می‌کنیم و سطح گلخانه‌ای کشور از ۱۸ هزار و ۸۰۰ به ۲۳ هزار و ۳۰ هکتار ارتقا پیدا می‌کند. یکی از اتفاقات بسیار خوب در توسعه باغات، ایجاد باغ‌ها در اراضی شیب دار است که تاکنون ۶۰ هزار هکتار رقم خورده و در سال جهش تولید برنامه ما این است که ۲۰ هزار هکتار دیگر به اراضی شیب دار اضافه شود.

خاوازی با اشاره به کشت گیاهان دارویی گفت: امسال ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار به اراضی زیر کشت گیاهان دارویی افزوده می‌شود. همچنین در بخش دام و طیور ۶۵ میلیون رأس دام در کشور داریم که ۸.۴ میلیون رأس سنگین و ۱.۴ میلیون قطعه ریزگوشتی داریم. همچنین ۱۴ میلیون قطعه مرغ مادر پرورش داده می‌شود، در واقع می‌توان گفت وضعیت کشور در دام و طیور مناسب است.

او بیان کرد: در حوزه مرتع در سال جهش تولید برنامه داریم که ۷۶ میلیون هکتار از ۸۶ میلیون هکتار مراتع کشور را ممیزی کنیم که این رقم تاکنون محقق شده در حالی که این رقم سالیانه حدود ۱.۴ میلیون هکتار بوده است.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: امیدواریم تا پایان سال رقم ۸ میلیون هکتار دیگر به آمار فوق اضافه شود و از ۸۴ میلیون مرتع در اختیار برای ۱۵ میلیون هکتار آن برای امسال طرح تهیه خواهد شد.

او افزود: تاکنون ۲۰ میلیون هکتار از ۳۴ میلیون هکتار اراضی موجود طرح تهیه شده به مجریان واگذار شده که ما قصد داریم برای امسال ۱۲ میلیون هکتار دیگر را به مجریان واگذار کنیم که این رقم ۲۴ برابر سالیان گذشته است.

خاوازی با تأکید بر اینکه در حوزه جنگل و مراتع برنامه‌های بسیار مفصلی داریم که با نام امسال یعنی سال جهش تولید همپوشانی دارد. امسال ۵۰ هزار هکتار از اراضی مرتعی شناسایی شده که این اراضی در اختیار بهره‌برداران قرار خواهد گرفت که به کشت و توسعه دانه‌های روغنی اختصاص خواهد داشت.

او درباره اجرای طرح کاداستر گفت: امسال برنامه داریم که ۳۲ میلیون هکتار برای اجرای این طرح اختصاص دهیم در حالی که متوسط اختصاص این اراضی تا امسال ۸ میلیون هکتار بوده است. برای زراعت چوب نیز سطح ۳۰ هزار هکتار در نظر گرفته شده که متوسط سال‌های گذشته آن نیز ۵ هزار و ۶۰۰ هکتار بوده است.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در حوزه جنگل‌کاری اقتصادی پیش‌بینی می‌شود که ۱۵۰۰ هکتار جنگل‌کاری اقتصادی داشته باشیم که متوسط عملکرد آن در گذشته ۱۷۰۰ هکتار بوده است.

عضو کابینه دولت دوازدهم درباره توسعه و غنی‌سازی جنگل‌ها گفت: در این حوزه در سطح ۴۰ هزار هکتار فعالیت صورت گرفته که متوسط آن در سالیان گذشته ۳۱ هزار هکتار بوده است.

خاوازی افزود: وزارت جهاد کشاورزی در تأمین مسکن و همراهی با وزارت راه و شهرسازی کمکی به مردم خواهد داشت به این صورت که اراضی که کاربری آن‌ها کشاورزی و منابع طبیعی نیست کمک خواهد شد تا در اختیار وزارت مسکن قرار گیرد تا برای مردم مسکن تهیه شود.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: تعیین تکلیف قانونی مقررات از سال ۱۳۹۴ تاکنون ۸.۵ میلیون هکتار رخ داده در حالی که با هماهنگی صورت گرفته با سازمان ثبت اسناد قصد داریم ۴.۵ میلیون هکتار از این اراضی را تعیین تکلیف کنیم تا یک اختلاف تاریخی کشاورزان با دولت دراین حوزه به صورت قانونی حل و فصل شود، فرآیند صدور مجوزها، واگذاری‌ها و امضا‌های طلایی در دستور کار وزارت جهاد قرار دارد که در این زمینه ساماندهی صورت خواهد گرفت و نتایج آن به استحضار مردم و نمایندگان ملت خواهد رسید.

سامانه هوشمند نظارت بر توزیع نهاده‌های دامی راه‌اندازی می‌شود

خاوازی درجلسه علنی امروز پارلمان در بخش دوم سخنان خود و در پاسخ به سوالات نمایندگان گفت: نکته مهم در این میان بحث سیاست‌گذاری و الزامات قانونی این کار است که از رئیس مجلس، نمایندگان و دولت می‌خواهیم تا در این مورد به ما کمک کنند تا کشاورزان میان گیاهان پرقیمت و استراتژیک به سمت کشت گیاهان پرقیمت نروند.

او تصریح کرد: ما برای این کار از مهرماه یک برنامه الگوی کشت تولیدی را ابلاغ خواهیم کرد و بقیه الزامات قانونی آن را هم با کمک ۳ قوه تعیین کرده و برای اولین بارو آخرین بار الگوی کشت در کشور انجام خواهد شد.

خاوازی گفت: ما در حد وسع خود بیمه پایه را در نظر گرفته‌ایم تا بعد از ضرر و زیان وارده به کشاورز بتوانیم به وی کمک کنیم. همچنین در بحث خرید و قیمت تضمینی محصولات کشاورزی هم به شدت پیگیر هستیم، خرید توسط وزارت صنعت و معدن انجام می‌شود و ما در این مورد با سازمان برنامه و بودجه کاملاً هماهنگ هستیم و قیمت‌های جدید را با کمک کشاورزان بعد از تعیین تقدیم سازمان برنامه و بودجه می‌کنیم.

عضو کابینه دولت دوازدهم درباره بحث نهاده‌های دامی و طیور در کشور هم گفت: صنعت دام و طیور در کشور در حقیقت یک صنعت مونتاژ است، این صنعت با توجه به رشد ۳ سال اخیر در کشور در زمینه شیر و گوشت و مرغ عملا میزان مصرف خوراک دامی را افزایش داده و از ۶.۵ میلیون تن دانه ذرت به نیاز ۹.۵ تن امروز رسیده‌ایم، ۴.۲ میلیون تن کنجاله سویا و حدود ۶.۵ میلیون تن جو غیر از ۸۰ میلیون تنی که علوفه در اختیار صنعت خوراک دام و طیور قرار می‌دهیم بنابراین فشار بسیاری بر روی کشور با توجه به وضع تحریم‌ها وجود دارد.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: البته تنها توزیع نهاده‌های دامی در اختیار این وزارتخانه است، ثبت، سفارش و تنظیم آن در اختیار وزیر صنعت و معدن است که وی هم به شدت پیگیر این موضوع است و حتی در یک مرحله بانک مرکزی آنقدر پیگیری کرده که در جایی نهاده‌های دامی را به واردات دارو ترجیح داده است و آن را در اختیار ما قرار داد.

او با اشاره به برنامه‌های خود در بحث تنظیم توزیع نهاده‌های دامی بیان کرد: اجرای برنامه کامل "مرغ سایز" در کشور است که در صورت اجرای این برنامه، وزن لاشه که بیش از ۱.۸۰۰ است به ۱۶۰۰ برسد ضریب تبدیل، تسهیل می‌شود و بخش زیادی از خوراک دام کاهش پیدا می‌کند و اجرای این برنامه‌ها از طریق کارخانجات تولید خوراک دام‌ها و زنجیره‌ها تأمین می‌شود.

خاوازی تصریح کرد: یکی از مشکلات کشاورزی ما بحث زنجیره‌ها است، زنجیره‌ها در کشور توسعه پیدا نکرده یعنی تمام کالا‌هایی که در مزرعه تولید می‌شود بدون واسطه و تنظیم در اختیار بازار قرار می‌گیرد که این موضوع در هیچ کجای دنیا وجود ندارد بنابراین یکی از برنامه‌های ما پیگیری این موضوع به صورت جدی است که در این راستا سامانه هوشمندی را طراحی کرده‌ایم تا توزیع نهاده‌های دامی را به شدت رصد کند.

عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به مشکلات حوزه ابریشم‌بافی هم اظهار کرد: کرم ابریشم یکی از بخش‌های مهم در کشور ما بوده و رشد آن در سال گذشته حدود ۸۵ درصد بوده است، ۲۵ هزار جعبه نوغان در اختیار کشاورزان قرار داده‌ایم که امروز به ۴۶ هزار و ۹۰۰ جعبه رسیده است.

وزیر جهاد کشاورزی در خصوص آبخیزداری در کشور گفت: در سال ۹۷، ۶۷۳ هزار هکتار و در سال ۹۸، یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار بر اساس بودجه در اختیار این وزارتخانه قرار گرفته برای عملیات آبخیزداری اقدام شده است و امسال هم علیرغم همه کاهش اعتبار یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار برنامه آبخیزداری داریم.

او گفت: درخصوص نکته‌ای که آقای مصری مطرح کرد؛ ما کارگروهی را گذاشته ایم و تمام دستورالعمل‌ها را صادر می‌کنیم و در تمام مسائلی که یک شخص می‌تواند امضای طلایی داشته باشد، این موضوع را قطع می‌کنیم تا یک محیط سالم و روان برای بهره برداران ایجاد کنیم.

وزیر جهاده کشاورزی تصریح کرد: در موضوع مراتع و چرا، حتی ما در اوایل فروردین ماه که وضعیت خوب بود، در جا‌هایی که حتی مشکل وجود داشت ما اجازه دادیم که دام‌ها وارد مراتع شده و از آن‌ها استفاده کنند. با این که ممیزی داریم، ۱۵ میلیون هکتار مرتع در اختیار گرفته است و به صورت طرح می‌توان برای افراد فعال در بخش مرتع و دام استفاده کرد.

خاوازی افزود: برای دام سبک با توجه به تبصره ۱۸ تاکنون عمدتاً به سمت توسعه گلخانه‌ها بوده است. برنامه‌های که ما برای این کار داریم این است که به دام‌های سبک و کوچک و مشاغل کوچک توجه کنیم و ان شاءلله وضعیت خوبی را خواهند داشت.

او گفت: با همکاری‌هایی که با سازمان ثبت اسناد داشتیم و طرح کاداستر، ما این مشکل تاریخی کشاورزان را تا آخر امسال حل می‌کنیم و ان‌شاءالله کشاورزان از ما راضی باشند.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در بخش تامین نهاده‌ها جای نگرانی نیست. تقریباً ۸۰ درصد تولید کود، رشد داشته است و ان شاءلله در زمینه کود‌های فسفاته هم خودکفا می‌شویم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۰۱ تير ۱۳۹۹
کاش یکی ازشون سوال میکرد استخدامی چرا نداره جهاد کشاورزی
آخرین اخبار