اذعان ستاره‌شناس هلندی بر موفقیت‌آمیز بودن پرتاب ماهواره نور ایران

علی‌رغم تلاش‌های غرب به ویژه آمریکا برای بی‌اهمیت و کوچک جلوه دادن پرتاب ماهواره نور ایران به فضا، یک ستاره‌شناس هلندی با رصد این ماهواره در فضا آن را یک «موفقیت» نامید.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آسوشیتد پرس، «مارکو لانگبروک» ستاره‌شناس آماتور هلندی که از خانه خود فضا را رصد می‌کند و مرتبا ماهواره‌های مخفی جاسوسی را زیر نظر دارد و از آن‌ها تصاویری تهیه می‌کند در مصاحبه با نشریه اشپیگل آلمان گفت احتمالا ماهواره نور ایران را در فضا رصد کرده است.

لانگبروک در این خصوص گفت: «یکشنبه گذشته پالس‌های رادیویی را ثبت کردم که اطمینان دارم متعلق به ماهواره ایرانی نور بود.» لانگبروک که در شهر لایدن هلند زندگی می‌کند در ادامه توضیح داد «این پالس‌ها سیگنال‌های قوی بر روی فرکانس ۴۰۱،۵ مگاهرتز ارسال می‌کردند که حتی با تکنیک‌های ساده هم قابل شناسایی بود. این جسم فضایی که مسیر حرکت مشخصی دارد، هر ده ثانیه یک بار یک بسته از داده‌ها را به زمین ارسال می‌کند.»

ستاره‌شناس هلندی در ادامه مصاحبه خود تاکید کرد وقتی اطلاعات این ماهواره را دقیق‌تر بررسی کنیم می‌بینیم که کاملا هدفمند در فضا در گردش است و برخلاف ادعای آمریکایی‌ها هیچ «تغییر و یا نوسانی در سیگنال‌های ارسالی آن نمی‌بینیم.» لانگبروک پس از این توضیحات گفت «به این ترتیب می‌توان گفت شروع فعالیت این ماهواره یک موفقیت بزرگ بوده است.»

او اضافه کرد «این ماهواره هر چهار روز یک بار از یک نقطه ثابت روی زمین گذر می‌کند، هرچند که موقعیت خورشیدی‌اش همیشه ثابت نیست.» این ستاره‌شناس توضیح داد که اندازه کوچک این ماهواره که مقامات آمریکایی آن را حدود ۳۴ در ۱۰ در ۱۰ سانتیمتر تخمین زده اند اصلا گویای امکانات عملیاتی آن نیست. او به اشپیگل گفت:«اگر تکنیک ساده‌ای در آن به کار رفته باشد، می‌تواند به خوبی از پس وظایفش برآید. برای گرفتن عکس همین اندازه کافی است. بسیاری کشور‌ها با فن‌آوری ساده کار‌های جالبی می‌کنند.»

چهارشنبه هفته گذشته ایران یک ماهواره نظامی با نام «نور» به فضا پرتاب کرد که در مدار ۴۳۰ کیلومتری زمین قرار گرفت. این موفقیت ایران برای مقامات غرب به ویژه آمریکا بسیار سنگین آمد و به گونه‌ای که به شیوه‌های مختلف سعی کردند آن را کم اهمیت و بی‌هدف جلوه دهند. ژنرال «جی ریموند» فرمانده نیروی فضایی آمریکا در این خصوص گفت این ماهواره یک «وب‌کم لرزان در فضاست و غیرممکن است بتواند داده‌های اطلاعاتی قابل استفاده‌ای به زمین ارسال کند.»

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۴ ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
با سلام
چرا منبع دقیق خبرهای خارجیتون مثل آسوشیتدپرس یا نشریه اشپیگل رو نمیذارید.
آخرین اخبار