گزارش/

ذبح خیابانی، تب مرگبار را به جانتان می‌اندازد

تب کریمه کنگو یکی از بیماری‌های مهلک و کشنده انتقالی از حیوان به انسان است، این بیماری بر اثر تماس با حیوان آلوده منتقل می شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در مراسم قربانی کردن در عید قربان یکی از مهم‌ترین نکات بهداشتی، بحث تهیه دام سالم است و شهروندانی که قصد قربانی کردن دام دارند باید نسبت به تهیه دام از مراکز عرضه و میادین دام که تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی هستند، اقدام کنند چرا که رعایت نکردن برخی نکات ممکن است به قیمت جان افراد تمام شود.

تب کریمه کنگو یکی از بیماری‌های مهلک و کشنده  انتقالی از حیوان به انسان است، این بیماری بر اثر تماس با حیوان آلوده و ذبح خیابانی و بدون رعایت بهداشت منتقل می شود و به قدری خطرناک و قابل انتقال است که حتی جسد فرد مبتلا را در قرنطینه دفن و از تماس افراد سالم با جسد جلوگیری می‌کنند. سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت، همه ساله برای پیشگیری از هر نوع بیماری‌های منتقله از دام به انسان اقداماتی برای نظارت بر ذبح و پیشگیری از بروز بیماری‌های مختلف مانند تب کریمه کنگو انجام می‌دهند.

هشدار؛ ذبح خیابانی دام، یک تب مرگبار را به جانتان می‌اندازد/ عید قربان را با رعایت نکردن بهداشت به کام خود تلخ نکنید/ خطر مرگبار ذبح خیابانی دام در عید قربان/ توصیه‌های حیاتی که در ذبح قربانی باید به آن‌ها توجه کنید

تب کریمه از دام به انسان منتقل می‌شود

بهزاد امیری، رئیس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان با اشاره به بیماری‌هایی که از دام به انسان منتقل می‌شوند،گفت:  بیماری‌هایی مانند تب کریمه کنگو، تب مالت و سیاه زخم ممکن است از دام به انسان منتقل شود و به دلیل آن که بیماری‌های دامی قابل شناسایی نیست باید مسائل بهداشتی را در هنگام ذبح دام به طور دقیق رعایت کرد.

او ادامه داد: ذبح دام در اماکن عمومی و خیابان موجب سرازیر شدن خونابه حیوانات  و منجر به انتقال بیماری‌ از دام به انسان می‌شود، به همین دلیل وزارت بهداشت توصیه می‌کند دام را در کشتارگاه‌ها و مراکز مجاز خریداری و ذبح کنند.

امیری با اشاره به آخرین آمار شیوع تب کریمه کنگو در کشور تاکید کرد: تا به امروز  ۸۴ نفر از مردم کشورمان به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۵ نفر فوت کرده‌اند.


بیشتر بخوانید: هرآنچه باید درباره تب کریمه کنگو بدانید + علائم بیماری


رئیس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت تصریح کرد:  اگر افراد مسائل بهداشتی را رعایت نکنند امکان انتقال برخی از بیماری‌ها از دام به انسان وجود دارد به همین دلیل وزارت بهداشت به همراه سازمان دامپزشکی تیم‌های مشترک نظارتی و کارشناسان بهداشت محیط را در مراکز عرضه دام در روز عید قربان ارسال می‌کند.

هشدار؛ ذبح خیابانی دام، یک تب مرگبار را به جانتان می‌اندازد/ عید قربان را با رعایت نکردن بهداشت به کام خود تلخ نکنید/ خطر مرگبار ذبح خیابانی دام در عید قربان/ توصیه‌های حیاتی که در ذبح قربانی باید به آن‌ها توجه کنید

امیری تأکید کرد: کارشناسان بهداشت محیط و مبارزه با بیماری‌های واگیر در مراکز تعیین شده عرضه و ذبح دام در سراسر کشور حاضر هستند، نظارت جدی و دقیقی بر روی ذبح دام در روز عید قربان با هدف پیشگیری از بیماری‌های منتقله از دام به انسان انجام می‌دهند.

رئیس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت گفت: پس از ذبح دام باید وسایل مورد نظر با مواد شوینده و وایتکس شست و شو داده شود و گوشت قربانی شده باید به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال با هدف از بین رفتن میکروب‌های احتمالی نگهداری شود.

او در پایان با اشاره به اینکه مردم از مصرف جگر پس از ذبح دام پرهیز کنند، گفت: پس از ذبح دام جگر و متعلقات آن باید به مدت ۴۸ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود و ما به مردم توصیه می‌کنیم که از مصرف گوشت قربانی و جگر به صورت خام جداً پرهیز کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۲۱ مرداد ۱۳۹۸
تمام کسانی که پول دارن که گوسفند بخرن با پول حلال این کار رو نمیکنن .
آخرین اخبار