محسن رضایی:

مردمی شدن اقتصاد با جدیت در دستور کار است

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: مردمی شدن اقتصاد ایران با جدیت در دستور کار دولت سیزدهم است.

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه کشور در همایش علم، اقتصاد و امنیت پایدار در ارومیه گفت: مردمی شدن اقتصاد ایران و برچیده شدن کاغذ بازی‌های اداری با هدف مقابله با رانت خواری و فساد با جدیت در دستور کار دولت سیزدهم است.

محسن رضایی دو عامل جنگ اقتصادی و تردید درست کردن را از عوامل مهم کند شدن اقتصاد در جامعه عنوان کرد و افزود: دشمنان و رقبای ما از قوی شدن ایران در همه زمینه ها بویژه اقتصاد هراس داشته و در ساختن ابهام و تخریب با تمام توان وارد صحنه شده اند.

وی ضعف تبیین، ناکارآمدی در بروکراسی اداری و فاصله گرفتن از ارزش‌های انقلاب را هم از عوامل اساسی داخل کشور در امر اقتصاد ذکر کرد و گفت: ما همواره خواهان ارتباط با سایر کشورها از جمله کشور‌های همسایه هستیم، اما بهترین راه حل کشور این است که در داخل خودمان مسائل را حل و فصل کنیم.

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه کشور افزود: در برنامه هفتم توسعه ساختار بودجه کشور اصلاح و تحول شده و برنامه ریزی لازم در زمینه تحول گرایی نظام بانکداری اسلامی در نظر گرفته شده است.

رضایی با تقدیر از حضور پرشور و گسترده مردم در انتخابات یازدهم اسفندماه گفت: مردم ایران اسلامی با اتحاد و همدلی و با حضور گسترده مردم در پای صندوق‌های اخذ رای و راهپیمایی ۲۲ بهمن توطئه‌های استکبار را خنثی کرد که این حضور در آینده اثرات خوبی برای کشور به دنبال خواهد داشت.

نظام آموزشی کشور سازگار با تحول اقتصاد نیست

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: نظام آموزشی کشور با تحول در اقتصاد سازگاری ندارد و لازم است از سوی آموزش نظری به سمت آموزشهای فنی و حرفه‌ای توام با سواد اقتصادی و مالی در مدارس دبیرستانی حرکت شود.

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: لازم است مردم از مصرف گرایی جدا شوند و از این حالت بیرون بیایند تا به سمت تولید محور بودن حرکت کنند و از ملزومات آن ارائه درس سواد مالی است.

وی اظهار کرد: لازم است اعتبار مالی به حساب کسانی که در دبیرستان تحصیل می کنند وارد شود تا با این مبالغ کار کنند و برای یادگیری کار در دبیرستان تشویق شوند تا برای حضور در جامعه و بازار کار انگیزه داشته باشند.

دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: مساله تحول آموزش باید از آموزش و پرورش شروع، رویکرد مصرفی نیز به رویکرد فعال شدن بدل و بخش خصوصی نیز فعال تر شود.

رضایی با اشاره به سه عامل مهم در شکل گیری مشکلات اقتصادی بیان کرد: ما با وجود صنایع متعدد، به دلیل جزیره ای بودن آنها هنوز صنعتی نشده ایم.

رضایی ادامه داد: همچنین منابع عظیم کشور به دلیل خام فروشی خود عاملی بر سرکوب صنعتی شدن و تقویت تولید ملی در کشور شده است و دخالت تصدی‌گرایانه دولت و مجلس در اقتصاد نیز بر این موضوع در کنار تحریم‌های اقتصادی دامن می زند.

وی با اشاره به وارد شدن پول دولتی به بخش اقتصاد کشور در دوران پهلوی گفت: عوامل سه‌گانه فوق دلایل اصلی اقتصاد تورمی ایران است که از ۵۰ سال پیش شروع شده و کماکان ادامه دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در توضیح صنعتی شدن گفت: درآمد حاصل از ارزش افزوده صنایع باید به زنجیره ارزش آن صنعت تزریق یا در توسعه زیرساخت‌های همان صنعت سرمایه‌گذاری شود، حال آنکه صنایع کشور اکنون جزایر جداگانه و منفصل از هم هستند و زنجیره‌ای در این حوزه شکل نگرفته است.

وی با تاکید بر اینکه راه حل مشکلات کشور را باید در داخل جست وجو کرد اظهار کرد: ایران در چندین رویداد تاریخی بزرگ و سرنوشت ساز کشور دست به دامان کمک بیگانگانی چون انگلیس و آمریکا شدند و نتیجه آن چیزی جز خیانت و عقب ماندگی ده‌ها ساله کشور نبود، تا اینکه در انقلاب اسلامی سال ۵۷ با تدبیر امام خمینی(ره) بدون کمک عامل خارجی و با تکیه بر داخل، به پیروزی رسید.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری موفقیت و پیشرفت شگرف جمهوری اسلامی ایران در حوزه نظامی و سیاسی اظهار داشت: این موفقیت مرهون تکیه بر استعداد داخلی است و این مهم باید در حوزه اقتصاد نیز محقق شود.

رضایی خطاب به مدیران اقتصادی استان آذربایجان غربی نیز گفت: باید رویکرد اقتصادی در استان را ارتقا داد و بروزرسانی کرد.

وی با تاکید بر اهمیت موقعیت استراتژیک مرزنشینان برای کشور گفت: باید برای موضوع اشتغال و معیشت این قشر اهمیت ویژه قائل شد و با بروکراسی‌های پیچیده و بیهوده بر معضل خودتحریمی دامن نزد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.