اجرای طرح سلامت دهان و دندان دانش آموزان در چهارمحال و بختیاری

رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت: طرح سلامت دهان و دندان، وارنیش، فلورایدتراپی برای دانش‌آموزان مقطع ابتدایی در سال تحصیلی جدید آغاز شد.

بهنام اسماعیلی اظهار داشت: طرح سلامت دهان و دندان مدارس ابتدایی با همکاری آموزش و پرورش و مرکز بهداشت استان در سه بخش آموزش، پیشگیری و درمان اجرا می‌شود که طرح وارنیش فلورایدتراپی در دو نوبت در مدارس ابتدای استان تا پایان سال تحصیلی اجرا می‌شود و در این طرح ۱۱۲ هز ار دانش‌آموز مقطع ابتدایی زیرپوشش قرار خواهند گرفت.

وی با اشاره به اینکه وارنیش فلورایدتراپی عبارت است از رساندن موضعی فلوراید به دندان‌ها برای محافظت از دندان، افزود: این طرح با هدف کاهش تعداد دندان‌های پوسیده دانش‌آموزان زیر ۱۴ سال اجرا می‌شود و در سال تحصیلی پارسال ۱۳ هزار و ۳۹۰ دانش‌آموز مقطع ابتدایی در مناطق محروم زیرپوشش این طرح قرار گرفتند.

اسماعیلی اضافه کرد: با اجرای این طرح، سلامت دندان دانش‌آموزان ارزیابی می‌شود و در صورت وجود مشکل پوسیدگی دندان دانش‌آموزان، به مراکز درمانی ارجاع داده می‌شوند.

وی بیان داشت: در این طرح در مراکز درمانی روستایی و همچنین شهر‌های زیر۲۰ هزار نفر که واحد دندانپزشکی فعال باشد، خدمات دندانپزشکی شامل ترمیم، کشیدن دندان و فلورایدتراپی به صورت رایگان برای دانش‌آموزان مقطع ابتدایی ارائه می‌شود.


بیشتر بخوانید


اسماعیلی تصریح کرد: در سال تحصیل پارسال ۲۱ هزار و ۷۳۷دانش‌آموز از خدمات ترمیمی دندان، ۱۷هزار و هفت نفر از خدمات کشیدن دندان و ۲۳ هزار و ۳۷۳ نفر از خدمات آموزش بهداشت دهان و دندان بهره‌مند شدند.

وی از اختصاص ۱۳ میلیارد و ۲۰۰ ریال تجهیزات بهداشتی برای مدارس استان خبر داد و گفت: این میزان اعتبار برای تهیه وسایل و لوازم بهداشتی، مواد ضدعفونی‌کننده سطوح و صابون مایع، سطح زباله درب‌دار در همه مدارس و همچنین خط لوله‌کشی صابون مایع برای مناطق محروم و فن تهویه هوا اختصاص داده شد.

اسماعیلی با اشاره به کمبود مربی بهداشت در مدارس استان، افزود: در سال تحصیلی جدید ۳۲ هزار دانش‌آموز در مدارس استان به عنوان سفیر سلامت فعالیت دارند.

وی به اجرای طرح آهن‌یاری و مکمل‌یاری در مدارس دخترانه مقطع متوسطه استان اشاره و اضافه کرد: این طرح به صورت رایگان برای ۴۶ هزار نفر از دانش‌آموزان مقطع متوسطه با رضایت والدین اجرا می‌شود و ۱۶ عدد قرص آهن و ۹ عدد قرص ویتامین بین دانش‌آموزان دختر مقطع متوسطه اول و دوم توزیع می‌شود.

اسماعیلی با اشاره به شیوع ویروس آنفلوانزا در سطح استان، ادامه داد: دستورالعمل پیشگیری از آنفلوانزا از وزارت آموزش و پرورش به استان‌ها ابلاغ شده و دانش‌آموزان باید اصول خودمراقبتی را رعایت کنند و در صورت مشاهده هرگونه علائم سرماخوردگی و یا آنفلوانزا، قرنطینه را اجرا کنند و از حاضر شدن در مدارس خودداری کنند و تمام دانش‌آموزان باید تجهیزات بهداشتی از جمله دستمال، ماسک و موادضدعفونی کننده را همراه داشته باشند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.